سوپ گشنیز، نوعی سوپ است که با گشنیز تازه، هویج، سیب زمینی، پیاز و سیر تهیه می شود. این سوپ دارای طعم و عطر دلپذیری است و به دلیل وجود گشنیز، دارای خواص بسیاری نیز می باشد.
مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز:
* ۲ عدد پیاز متوسط
* ۳ حبه سیر
* ۱ دسته گشنیز تازه
* ۱ عدد هویج متوسط
* ۱ عدد سیب زمینی متوسط
* ۱ لیتر آب
* ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
* نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ گشنیز:
۱. ابتدا پیاز و سیر را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
۲. گشنیز را نیز پاک کرده و ریز خرد کنید.
۳. هویج و سیب زمینی را نیز پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
۴. در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید تا نرم شوند.
۵. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۶. گشنیز، هویج و سیب زمینی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۷. آب را اضافه کنید و بگذارید تا سوپ به جوش بیاید.
۸. حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.
۹. در ۱۵ دقیقه آخر پخت، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
۱۰. سوپ را در ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.
نکات:
* می توانید از گشنیز خشک نیز برای تهیه این سوپ استفاده کنید. در این صورت، مقدار گشنیز خشک را نصف کنید و آن را در ابتدای پخت به سوپ اضافه کنید.
* برای طعم دهی بیشتر، می توانید به سوپ مقداری آبلیمو یا لیموترش اضافه کنید.
* می توانید از شیر یا خامه برای غلیظ تر کردن سوپ استفاده کنید.
* می توانید از نان یا نان تست برای سرو سوپ استفاده کنید.