مواد اولیه برای 7 نفر:
برنج 1 كیلو |
پیاز 2 عدد |
خرما نیم كیلو |
عدس 2 پیمانه |
كره 5 قاشق سوپ خوری |
نمك به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
عدس پلو یكی از غذاهای سنتی ایرانیست و به انواع شكل ها طبخ میشود طبخ عدس پلو با خرما یكی از متداول ترین شیوه ها در ایران است.
متداول ترین روش پخت عدس پلو باخرما
طرز تهیه:
ابتدا خرما ها را از هسته جدا كرده و كنار بگذارید .در ظرفی مناسب كره یا روغن را داغ كنید و پیازهای خرد شده را در آن خوب تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.خرماهای بدون هسته را در جداگانه در كره ریخته و خوب تفت دهید تا براق شوند.
عدس را در ظرفی جدا گانه به همراه اب و نمك آبپز كنید و پس از پخت آن را كاملا آبكشی كنید .در ظرفی برنج را به مرحله آبكشی برسانید و در آبكش ریخته با فلفل و پیاز داغ مخلوط كنید.
ته قابلمه مناسب مقداری روغن و ماده مورد علاقه برای ته دیگ(نان،خرما،سیب زمینی و …)را اضافه كنید و برنج و خرما را لایه لایه اضافه كنید یا اینكه خرما را در لایه آخر و روی برنج اضافه كنید.
نكات:
1)این نوع عدس پلو گوشت و كشمش ندارد اما اگر دوست دارید میتوانید به مواد پیازداغ اضافه اش كنید .
2)برای خوشمزه تر شدن غذا میتوانید در بین خرماها گردو بگذارید البته یادتان باشد كه گردو را از شب قبل در محلول شكر و آب بخوابانید تا نرم شود.