ما می توانیم 5 میلیون دوز واکسن کرونا صادر کنیم



به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه بازدید از شرکت دانش بنیان «سامان داروی هشتم» در مشهد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نیازی به واردات نیست. واکسن ویروس کرونا و تولید واکسن ایران در واحدهای نورا، فخرا، برکت، رازی، پاستوکوک و سیناژن نیاز داخلی را تامین کرده است، خاطرنشان کرد: برکات اخیرا واکسن ضد ویروس تولید کرده است. آمیکرون واکسنی تولید کرده است که در پیشگیری بسیار موثر است و نمونه ای در کشور دیگری نداشته ایم که یک شرکت خاص یک سویه خاص از واکسن را تولید کند.

وزیر بهداشت وی افزود: در حال حاضر نه تنها توانایی تامین و تولید واکسن مورد نیاز کشور را داریم، بلکه حدود 40 میلیون واحد واکسن داریم. ویروس کرونا در داخل کشور است، بخشی از آن توزیع می شود و مابقی ذخیره می شود و از این نظر کمبودی نداریم، بنابراین نیازی به واردات نیست. علاوه بر این، 5 میلیون دوز از این واکسن برای صادرات به سایر کشورها از جمله 300000 دوز به ونزوئلا آماده بود.

عین اللهی با بیان اینکه کشور ما آماده است صادرات واکسن ویروس کرونا وی افزود: یکی از نقاطی که باعث شیوع این بیماری شد ویروس کرونا پایانی برای نابرابری واکسیناسیون در جهان وجود ندارد. به گونه ای که برخی کشورها از جمله ایران پوشش مناسبی در این حوزه دارند. اما در برخی کشورها تنها 6 درصد از جمعیت کشور واکسینه می شوند که منجر به تغییر سویه ویروس می شود و امیدواریم با صادرات واکسن بتوانیم گامی در جهت از بین بردن این بیماری در جهان برداریم. .

بیشتر بخوانید  تصویب قانون جمع‌آوری سگهای ولگرد ترکیه

وی با بیان اینکه شرکت داروسازی سامان یکی از شرکت های پیشرفته نه تنها در کشور بلکه در جهان است و تمامی سیستم های آن علمی و منحصر به فرد است، خاطرنشان کرد: محصولات این شرکت در زمینه محلول های دیالیز صفاقی به طور مستقیم به بیماران برسد. این یک خدمت خوب برای بیماران است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: مقام معظم رهبری حمایت از شرکت های دانش بنیان را مورد تاکید قرار داده اند و وظیفه خود می دانیم که حمایت های لازم را در راستای خودپایی کشور انجام دهیم. ” جاده ای که در این راستا گام های بلندی برداشته است

لازم به ذکر است که بیش از یک دهه پیش، مطالعه ای در زمینه تولید فاکتور انسانی نوترکیب 8 توسط گروهی از محققان برجسته دانشگاهی آغاز شد. پس از چندین سال تحقیق، در آبان ماه 1386، شرکت سامان داروی هشتم پروژه مذکور را با مأموریت تولید API تأسیس کرد و با سرمایه گذاری مناسب، ابتدا در مرکز رشد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، این پروژه جابجا شد. از مرحله آزمایشگاهی تا تولید نیمه صنعتی. مشخص شد که پس از انجام آزمایشات بالینی و اخذ مجوز در پایان سال 1394 فاکتور انسانی 8 با نام تجاری سوفاکتو وارد بازار شد و در اختیار بیماران نیازمند قرار گرفت. به موازات این اقدامات، در سال 1388 عملیات احداث سایت تولید صنعتی در پارک علم و فناوری خراسان رضوی در شهر مشهد آغاز شد. این مجموعه در پایان سال 1395 آماده بهره برداری می باشد و امکان تولید انواع محصولات بیوتکنولوژیکی را دارد.

بیشتر بخوانید  ایران خودرو قیمت جدید رانا پلاس را با افزایش قیمت اعلام کرد

دیدگاهتان را بنویسید