ما باید رویکرد جدیدی برای صادرات به بازار عراق در پیش بگیریم



ایسنا / کرمانشاه مشاور اقتصادی ایران در عراق با بیان اینکه بازار صادرات عراق دیگر مانند سال 2003 نیست ، گفت: همزمان با توسعه اقتصادی در عراق ، باید رویکرد جدیدی را در زمینه صادرات اتخاذ کنیم.

عبدالامیر ربیعاوی ، امروز (26 اوت) در دیدار با فعالان اقتصادی در استان کرمانشاه ، با بیان اینکه امروز بازار عراق بسیار متفاوت از سال 2003 است ، اظهار داشت: در سالهای اول که تجارت ما با عراق را از سر گرفتیم ، کشور به شدت نیاز داشت کالاهای ایرانی ، اما هرچه پیشرفت می کردیم ، تعاملات اقتصادی با آن کشور نقش و رنگ دیگری به خود گرفت.

وی گفت: امروز ، در سال 2021 ، بازار صادرات عراق بسیار متفاوت از سالهای گذشته است و این کشور انتظارات بسیار متفاوتی از همسایگان و شرکای تجاری خود دارد.

مشاور اقتصادی ایران در عراق گفت: نتیجه این پیشرفت در بازار عراق محدودیت هایی است که این کشور هر از چندگاهی برای واردات کالا اعمال می کند.

ربیحوی با اشاره به اینکه توسعه بازار عراق از چندین عامل مهم ناشی می شود ، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین آنها محدودیت های بودجه عراق است.

وی ادامه داد: از آنجا که 95 درصد بودجه عراق از طریق نفت تأمین می شود و به دلیل پایین آمدن قیمت نفت ، این کشور همچنین باید ذخایر ارزی خود را برای واردات محدود کند.

مشاور اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عراق تلاش برای خودکفایی به ویژه در محصولات کشاورزی را دلیل دیگر محدود کردن واردات برخی کالاها از سوی عراق دانست و اظهار داشت: علاوه بر این ، عراق در تلاش برای ایجاد شغل و کاهش بیکاری است.

بیشتر بخوانید  منزل عبدالباقی به آتش کشیده شد

وی با بیان اینکه رقبای تجاری ایران در بازار عراق نیز طی چهار یا پنج سال گذشته تغییر کرده است ، افزود: در گذشته رقبای ما فقط چین ، ترکیه و چند کشور محدود بود اما اکنون کویت ، اردن ، عربستان سعودی ، امارات و غیره به این رقبا اضافه شده است.

مشاور اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عراق معتقد است که عراق نیز به دلیل زبان عربی تجارت با برخی از این رقبا را ترجیح می دهد.

ربیحاوی تغییر سلیقه مصرف کنندگان در بازار عراق را دلیل دیگر تغییر در بازار صادرات این کشور می داند و می گوید: از طرف دیگر بازاریابی سایر رقبای ما در این کشور نیز با جدیت انجام می شود.

وی با بیان اینکه ادامه روابط تجاری با عراق ، با وجود این تحولات ، نیاز به رویکرد جدیدی در صادرات دارد ، گفت: یکی از مهمترین رویکردهایی که باید در زمینه تعامل با عراق در نظر بگیریم ، ایجاد حمل و نقل کامل از خوسواری است. و مرزهای مهران. “

ربیحوی با بیان اینکه عراق این دو مرز را به عنوان مرزهای ترانزیتی انتخاب کرده است خاطرنشان کرد: به نظر می رسد قوانین و مقررات ترانزیت این مرزها تا پایان ماه جاری اجرایی می شود.

وی سپس با تأکید بر اینکه باید تراز تجاری ما با عراق 9 میلیارد دلار به نفع صادرات باشد ، بر واردات از عراق برای ایجاد تعادل در تراز تجاری بین دو کشور تأسیس کرد.

وی گفت: اگرچه عراق اجازه واردات برخی کالاهای مورد نیاز ما را نمی دهد ، اما می توانیم برخی کالاهای محدود را وارد کنیم.

بیشتر بخوانید  قیمت شاهین با خودروهای خارجی یکی شد! | بررسی قیمت خودرو در بازار امروز

وی همچنین از آزار و شکنجه ویزای یک ساله برای تجار و سرمایه گذاران ایرانی که با عراق معامله می کنند ، خبر داد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید