مالیات خانه های مجلل در سال 1401 اعلام شد



به گزارش سلام نو به نقل از مهرا، وزارت اقتصاد پیش نویس مصوبه اجرایی قانون مالیات خانه های لوکس را برای تصویب در دولت به کمیسیون اقتصادی دولت ارائه کرد.

وزارت اقتصاد و دارایی در اجرای حکم مذکور در بند «ق» تبصره 6 ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور در خصوص نحوه محاسبه عوارض و مالیات واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت. ، تهیه و ارائه پیش نویس آیین نامه اجرایی موضع این قانون به پیشنهاد و تصویب دولت قرار گرفت.

پ. هزار می شوند.

این مالیات در ابتدای سال 1401 از مالک واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مذکور اخذ می شود.

همچنین بر اساس این بند قانون، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است دارایی‌های واجد شرایط و ارزش آن‌ها را بر حسب قیمت‌های جاری از طریق داده‌های مربوط به مالکیت اموال در محدوده اماکن وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، صنعت، معدن و معدن و … تعیین کند. تجارت سازمان ثبت اسناد اعم از اموال كشور و شهرداري در اختيار وي خواهد بود تا حداكثر تا پايان خرداد 1401 اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به مشمولان اطلاع دهد.

ساکنان مجلل باید تا پایان فوریه سال جاری مالیات گران قیمت خانه های خود را بپردازند

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند تا پایان بهمن ماه 1401 مالیات سالانه مربوط به هر واحد مسکونی و باغ ویلاهای متعلق به اشخاص و نگهداری آنها را طبق قوانین مالیاتی بپردازند.

ثبت نقل و انتقال اموالی که مالیات موضوع این بند قبل از پرداخت بدهی مالیاتی منتقل شده اعم از مالیات دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره بها در نظر گرفته شده است ممنوع است و متخلف از این حکم تضامنی مسئول پرداخت مالیات مربوطه می باشد. .

بیشتر بخوانید  در گرمای سوزان متوقف شوید. یحیی هدیه را به محرم برگرداند

وزارت امور اقتصادی و دارایی در اجرای حکم اخیر، با هدف افزایش درآمدهای مالیاتی کشور و حرکت به سمت گسترش عدالت مالیاتی، توزیع ثروت و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی به عنوان منبع درآمد پرخطر در شرایط فعلی، تهیه و ارائه و تصویب هیأت وزیران.

گفتنی است پیشنهاد مذکور در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی کارشناسی است.

نرخ مالیات خانه های لوکس در سال 1400 چقدر بود؟

این سومین سال متوالی است که مالیات خانه های لوکس در بودجه سالانه لحاظ می شود.

برای اولین بار بود که در قانون بودجه سال 1399 تبصره ای در خصوص مالیات بر خانه های گران قیمت در قانون بودجه همان سال گنجانده شد، اما وزارت اقتصاد دولت دوازدهم هرگز آیین نامه اجرایی مربوطه را تدوین نکرد.

درآمد حاصل از مالیات خانه های لوکس در سال 1399 تقریباً صفر بوده است. دیوان محاسبات نیز در گزارش کسر بودجه سال 1399 از صفر بودن مالیات بر درآمد خانه های مجلل و عدم اعمال قانون مربوطه در همان سال خبر داده است.

سال گذشته در قانون بودجه 1400 مالیات خانه های مجلل در نظر گرفته شد اما دولت دوازدهم از تدوین آیین نامه اجرایی خودداری کرد تا اینکه وزارت اقتصاد دولت سیزدهم در اولین ماه شروع به کار آن بلافاصله آیین نامه اجرایی آن را تدوین کرد. دولت تصویب و اجرا را ابلاغ کرد.

بر اساس آیین نامه اجرایی بند «ح» تبصره 6 قانون بودجه 1400 مصوب 7 مهر 1400 در هیأت وزیران واحد مسکونی سیزدهم (شامل کلیه ساختمان ها اعم از ملکی، آپارتمانی و ویلایی) و باغ ویلاهای گران قیمت. اعم از زمین و املاک متعلق به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و اشخاص تحت تکفل آنها به ارزش روز بیش از 10 میلیارد تومان و همچنین باغ ویلا (مکان هایی که طبق مجوز صادره به باغ معروف هستند و … توسط شهرداری و دهیاری طبق پروانه ساخت ویلا صادر شده است. .

بیشتر بخوانید  مکالمه تلفنی اصلی با رهبران مقاومت

نرخ سالانه مالیات بر اموال مشمول مقررات فوق اعم از مساحت و دارایی املاک:

با ارزش روزانه 10 تا 15 میلیارد تومان نسبت به مازاد 10 میلیارد تومانی معادل یک دهم درصد.

بین 15 تا 25 میلیارد تومان نسبت به مازاد 15 میلیارد تومانی معادل 2 دهم درصد

بین 25 تا 40 میلیارد تومان نسبت به مازاد 25 میلیارد تومانی معادل 3 دهم درصد.

40 تا 60 میلیارد تومان نسبت به مازاد 40 میلیارد تومانی معادل 4 دهم درصد

و در رابطه با مازاد 60 میلیارد تومانی معادل نیم درصد تعیین شده است.

اذعان تلویحی وزیر اقتصاد به عدم اجرای قانون مالیات بر آپارتمان های لوکس

تکرار سه بار قانون خانه های گران قیمت در قوانین بودجه سنواتی در حالی مهم است که سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی اواخر اردیبهشت امسال در پاسخ به سوال یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص مالیات بر خانه های لوکس. این موضوع به عنوان یکی از وظایف بودجه سال 1399 اجرایی نشد، وی گفت: در نیمه اول سال 1400 این تکلیف نه تنها اجرایی نشد، بلکه حتی آئین نامه مربوطه نیز تدوین نشد. به دلیل عدم امکان اجرای این قانون از سوی دولت قبل او ماجرا را بیان کرد.

وی اعلام کرد: بلافاصله پس از شروع به کار در وزارت اقتصاد در نیمه دوم سال 1400 به سرعت آیین نامه مذکور را تدوین و در اواخر آذرماه پس از تصویب در هیات وزیران به دستگاه های اجرایی ابلاغ کردیم.

وزیر اقتصاد گفت: ابتدا وزارت راه و شهرسازی خانه های لوکس را به رسمیت بشناسد سپس از آنها مالیات بگیریم در حالی که یکی از مشکلات مهم وزارت اقتصاد نبود ضمانت برای اجرای این قانون است. ” “

بیشتر بخوانید  زمان اعلام نتایج قرعه کشی خودرو اعلام شد

خاندوزی افزود: در حال حاضر نمی توانیم از صاحب خانه لوکسی که شناسایی شده، قصد خرید و فروش نداشته و نیازی به دریافت صورتحساب مالیاتی نداشته باشیم، مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ما ابزاری برای جمع آوری نداریم.

کارشناسان اقتصادی: مالیات بر خانه های مجلل پایه مالیاتی خوبی است اما ابزاری برای اجرای آن وجود ندارد

به گفته برخی کارشناسان اقتصادی، این دیدگاه وزیر اقتصاد در خصوص عدم وجود ضمانت اجرایی این قانون می تواند منجر به پیشنهاد مصوبه قانون خانه های مجلل، درخواست سازمان مالیاتی برای ابلاغ به مالکان شود. این خانه ها برای اولین بار. با این حال، اطلاعات به تنهایی ممکن است کافی نباشد.

به گفته این کارشناسان، این قانون که پایه مالیاتی خوبی است باید شامل ضمانت نامه های عملکردی مانند عدم تمدید پروانه مالکان تسهیلات لوکس یا موارد مشابهی باشد که مالیات خانه های لوکس مشابه مالیات عملکرد سالانه است. .، در نظر گرفتن.

با این حال بسیاری از اقتصاددانان موافق اخذ مالیات از واحدهای گران قیمت هستند و برخی دیگر حتی از پایین بودن رقم در مقررات سال گذشته انتقاد کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید