ماده 7 قانون کار تنظیم شده است اما به آن اطلاع داده نشده است – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان



کازا فتولا بیات من می گویم ج گزارشگر بیشتر وی در مورد قراردادهای موقت گفت: از اوایل دهه 1970 ، قراردادهای موقت و پیمانکاران رشد فزاینده ای داشته اند. و زیرا در سال 1973 دیوان عدالت اداری 179 مین دعوی خود را به نفع کارفرما صادر کرد. بر اساس این اقدام ، به کارفرما اجازه داده شد که قراردادی برای کار با ماهیت پیوسته منعقد کند ، که در آن تاریخ ذکر شد. این دلیل است سو استفاده کردن کارفرمایان تا به امروز به گونه ای که حتی در مشاغل مداوم ، قراردادهایی با کارگر برای مدت کمتر از یک سال منعقد می شود.

رئیس اتحادیه کارگران پیمانکاری با بیان اینکه در سال های اخیر تعداد شرکت هایی که قرارداد منعقد کرده اند به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، گفت: که دیگر قابل کنترل نیست.

بیش از 95٪ کارگران قرارداد موقت دارند

وی ادامه داد: بیشتر شرکت های تولیدی ، صنعتی و خدماتی پیمانکار هستند و امروز بیش از 95 درصد کارگران قرارداد موقت دارند. وقتی کارفرما حق کارگر را ندارد ، وقتی کارگر در شرایط سخت آب و هوایی مانند عسلویه کار می کند و در بهترین حالت 6 میلیون تن حقوق دارد ، غیر از اعتصاب و اعتراض چه انتظاری می توان از او داشت؟ کارگران نفت ، گاز و پتروشیمی که در شرایط سخت کار می کنند باید حداقل 12 میلیون تن حقوق بگیرند. حقوق آنها نه تنها کم است ، بلکه بعضی اوقات بیمه ، پاداش ، مرخصی یا شیفت ندارند.

بیات توضیح داد: در این شرایط هیچ سازمانی وجود ندارد که کارمندان نفت و گاز بتوانند از این سازمان ها شکایت کنند. در مناطق ویژه و آزاد که شرایط به هیچ وجه قابل توجیه نیست. در این مناطق ، قانون کار به هیچ وجه اعلام نشده و بهره برداری واقعی از کارگر وجود دارد.

بیشتر بخوانید  ثبت رکوردی عجیب در نرخ سکه و طلا

وی گفت: اگر دولت می خواهد روابط کار را تنظیم کند ، باید قراردادهای موقت تنظیم کند. کارفرما نباید برای کار مداوم با کارمند قرارداد موقت منعقد کند. این بی عدالتی علیه کارگر و خلاف شرع است.

بیات افزود: کارگر باید با شرکت اصلی قرارداد ببندد. کارگزاران باید حذف شوند. اما قطعاً علایق پشت صحنه وجود دارند که این اجازه را نمی دهند.

چرا اصلاحیه قانون کار اعلام نشده است؟

رئیس اتحادیه کارگران پیمانی گفت: این کارگر دیگر نمی تواند از جای خود بایستد و اغلب به حاشیه رانده می شود. و، وی گفت: در زمان وزارت آقای ربیعی در وزارت کار ، پس از 29 سال ، یادداشتی از ماده 7 قانون کار تنظیم شد که مربوط به کار مداوم است و قراردادهای موقت تا آنجا که ممکن بود تعریف شد. در 4 سالگی نتیجه گیری. تبصره 2 ماده 7 نیز به گونه ای تصویب می شود که در کارهایی با ماهیت پیوسته ، اگر در قرارداد تاریخ منعقد نشود ، قرارداد دائمی محسوب می شود ؛ این اصلاحات در هیئت دولت تصویب شده اما هنوز اعلام نشده است.

وی افزود: باید ادعای 179 دادگاه اداری کنار گذاشته شود تا قراردادهای موقت در پست های دائمی و مستمر منعقد نشود. این امر از هرج و مرج در روابط کار جلوگیری کرده و امنیت محل کار کارگر را تضمین می کند.

دیدگاهتان را بنویسید