کشف داروی کرونا در کرمانشاه صحت دارد ؟
ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که در آن رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مدعی کشف داروی کرونا در این شهر شده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بااشاره به ارایه گزارش نهایی توسط داوران و تایید علمی داروی «MAB۹۸» مربوط به بیماران کرونایی گفت: این دانشگاه به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای تولید انبوه این دارو در سازمان غذا و دارو است.
دکتر «محمودرضا مرادی» پنجشنبه شب درنشست بررسی رفع موانع و مشکلات اجرایی اخذ مجوز و تولید داروی MAB ۹۸ با حضور معاونان درمان، غذا و دارو و تحقیقات و فناوری و دکتر «علی مصطفایی» (داروساز)، افزود:
تولید این دارو و تایید آن از سوی مراجع مربوطه افتخاری بزرگ را نه تنها برای پدیدآورنده آن، بلکه برای دانشگاه علوم پزشکی، استان کرمانشاه و کشور جمهوری اسلامی رقم میزند.
او گفت: واحدهای مربوطه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تمام اقدامات لازم را برای اخذ تاییدیه نهایی دارو انجام خواهند داد و پیگیریهای لازم برای تسریع این فرایند در مراجع کشوری به طور پیوسته در حال اجرا است
واکنش سخنگوی سازمان غذا و دارو
سخنگوی سازمان غذا و دارو به ادعای کشف داروی قطعی کرونا در کرمانشاه واکنش نشان داد و اعلام کرد: اظهارات درمورد ساخت داروی قطعی کرونا از سوی وزارت بهداشت در حال پیگیری و بررسیهای بیشتر است.
دکتر کیانوش جهانپور در واکنش به ادعای کشف داروی قطعی درمان کرونا در دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه، گفت: هیچ کس در هیچ کجای دنیا تاکنون داروی قطعی برای درمان کووید۱۹ نساخته است.
وی افزود: درباره داروهای سنتی مطالعاتی صورت گرفته است و بعضا بر اساس نتایج این مطالعات مجوزهایی گرفتند که به تدریج وارد بازار خواهند شد اما، تنها به عنوان درمان کمکی کرونا از آنها استفاده خواهد شد و کاربرد درمان قطعی بیماری را ندارند.
وی با اکید بر اینکه برای درمان کرونا نه در طب سنتی و نه در طب رایج تاکنون دارویی ساخته نشده است، اظهار کرد: هیچ مطالعهای درمان قطعی و اثربخشی قطعی هیچ درمانی را برای کرونا چه در طب رایج و چه در طب سنتی نشان نمیدهد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در طب مدرن هم درمانهایی بر اساس داروهای گیاهی که ممکن است بخشی از آنها هم مخصوص طب سنتی نباشد استفاده میشود که تحت عنوان هربال مدیسین شناخته میشود اما در هر حال هر آنچه تحت عنوان گیاهان دارویی، فرآوردههای طب سنتی و… ساخته شود صرفا به عنوان درمانهای کمکی در کنار درمانهای موجود برای کرونا استفاده میشود تا اثربخشی این درمانها را افزایش دهد.
وی افزود: کسی که با ادبیات علمی آشنا باشد میداند انتخاب واژههای «درمان قطعی»، «درمان صد درصد» و…هیچکدام بار علمی ندارد.
جهانپور در خاتمه یاداور شد: اظهارات درمورد ساخت داروی قطعی کرونا از سوی وزارت بهداشت در حال پیگیری و بررسیهای بیشتر است.
منبع : ایسنا