مواد مغذی مورد نیاز چشم
با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید مغذی و مناسب برای چشم آن ها ملاقات می کنند.
مواد غذایی مورد نیاز برای سلامت چشم
مصرف غذاهای غنی از ویتامین ها و مواد مغذی می تواند به حفظ سلامت چشم ها کمک کند و از ضعیف شدن آنها، دژنراسیون ماکولا، خشکی چشم، آب مروارید و غیره جلوگیری کند. چشمان من هم مثل خیلی از شما ضعیف است. رنج ضعف بینایی و عینک زدن را فقط کسانی درک می کنند که خودشان عینک می زنند. یک بار فکر کردم چقدر بد است که دنیا را تار ببینی و حتی بدتر از آن دیدن با کمک دو عینک.
اما الان هوای شهرمان آنقدر آلوده است که دنیای اطرافمان چه با عینک چه بدون عینک همیشه تیره و تار است. به همین دلیل مدتی است که موهبت دید واضح را دارم و جز برای کار با کامپیوتر یا تماشای تلویزیون از عینک استفاده نمی کنم و سعی می کنیم با خوردن غذای واقعی از بدتر شدن آن جلوگیری کنیم. البته مشکلات چشمی و سایر بیماری های مرتبط با بینایی دلایل زیادی از جمله عوامل ژنتیکی و غیره دارند.
اما همچنان می توان با مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین و مواد مغذی به سلامت چشم کمک کرد و از ضعیف شدن آنها، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و … جلوگیری کرد. با ما همراه باشید تا به بررسی مواد مغذی مورد نیاز چشمانمان بپردازیم.کارشناسان اشاره می کنند که رژیم غذایی سرشار از ویتامین های گروه B فواید بسیاری برای سلامتی از جمله پیشگیری از سکته دارد. مصرف منظم غذاهای غنی از ویتامین B و رعایت دستورالعمل ها می تواند سلامت چشم شما را بهبود بخشد.
1- غذای مناسب بخورید.
معاینه دوره ای چشمان شما
3- روش های خود را برای حفظ سلامتی خود به روز کنید.
4- اگر روزانه 3.7 میلی گرم ویتامین B6 مصرف کنید، می توانید جوانتر بمانید.
غذای سالم برای سلامت چشم
غذاهای حاوی ویتامین A.
برای دریافت ویتامین A مورد نیاز بدن، به خصوص چشم، از تخم مرغ شروع کنید (بیشتر ویتامین A در زرده است) و آن را به طور منظم بخورید. جگر گاو یا گوسفند، کره، گوشت، ماهی، هویج، گوجه فرنگی، زردآلو، اسفناج، کدو تنبل، کاهو، فلفل و خربزه نیز حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A هستند.
بتاکاروتن، ویتامین A را تقویت می کند.
بتاکاروتن نقش مهمی در بینایی دارد و بینایی را تقویت می کند، زیرا آنتی اکسیدان اصلی است و در واقع مکمل ویتامین A است.
میوه ها و سبزیجات رنگارنگ بخورید!
کاروتنوئیدها که بخشی از آن بتاکاروتن است، رنگدانه های زرد یا نارنجی رنگی هستند که میوه ها و سبزیجات را رنگ می کنند. پس سعی کنید تا حد امکان از غذاهای رنگی استفاده کنید. برخی از مهمترین میوه ها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن عبارتند از: هویج، زردآلو، سیب زمینی شیرین، انبه، گوجه فرنگی، اسفناج، پامچال، کلم بروکلی و غیره.
از اکسید شدن عدسی و قرنیه جلوگیری کنید
ویتامین C یکی دیگر از آنتی اکسیدان هایی است که به مبارزه با رادیکال ها کمک می کند. این رادیکال های آزاد باعث پیری سلول ها می شوند. ویتامین C از قرنیه و عدسی چشم در برابر اکسیداسیون محافظت می کند و در پیشگیری از آب مروارید نقش دارد. لازم به ذکر است که روی و ویتامین E نیز آنتی اکسیدان های قوی و مفیدی برای سلول های چشم هستند.
مرکبات سرشار از ویتامین C هستند.
مرکبات حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C هستند. کیوی نمونه سخاوتمندانه این مجموعه است. ویتامین C علاوه بر مرکبات حاوی سبزیجات برگ سبز (جعفری، اسفناج و …) و کلم نیز می باشد.
پیشگیری از آب مروارید
ماکولا قسمت مرکزی شبکیه است و جزئیات را ببینید. این بخش برای خواندن، نوشتن، رانندگی، تشخیص چهره و مانند آن لازم است. این ناحیه سرشار از رنگدانه های لوتئین و زآگزانتین است که از ماکولا در برابر اشعه های نور محافظت می کند و عملکرد رادیکال های آزاد را خنثی می کند. این دو رنگدانه به پیشگیری از آب مروارید و دژنراسیون ماکولا کمک می کنند.
میوه ها و سبزیجات زرد، نارنجی و سبز
لوتئین و زآگزانتین نیز آنتی اکسیدان هایی هستند که به خانواده کاروتنوئیدها تعلق دارند. بنابراین، این دو آنتی اکسیدان را می توان به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات زرد یا نارنجی (هویج، کدو تنبل، ذرت، فلفل، مرکبات و غیره) و سبزیجات (اسفناج، کلم و …) یافت.
بتاکاروتن یکی از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی است که به وفور در میوه ها و سبزیجات یافت می شود. بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند. این مواد مغذی علاوه بر بهبود بینایی و جلوگیری از شب کوری، خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و همچنین آب مروارید را کاهش می دهند. باید بدانید که سطوح بالای این ترکیبات آنتی اکسیدانی در خون خطر ابتلا به بیماری های مزمن را نیز کاهش می دهد.
این ویتامین از چشم ها در برابر بیماری هایی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا ناشی از افزایش سن محافظت می کند. این یک بیماری چشمی است که در آن لکه زرد آسیب می بیند، قسمت کوچکی از شبکیه چشم، که متأسفانه می تواند به مرور زمان منجر به نابینایی و افزایش سن شود. منابع ویتامین E در غذا: بادام، روغن های گیاهی، دانه ها و غیره. برای ویتامین E
امگا 3 محافظ شبکیه چشم
امگا 3، این اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه که بیشتر به دلیل فوایدشان برای سیستم قلبی عروقی شناخته شده اند، سازنده غشای سلولی و سلول های عصبی نیز هستند. از سوی دیگر، غشای سلولی و سلول های عصبی در شبکیه به وفور یافت می شوند. بنابراین، امگا 3 در آبرسانی مناسب چشم و جلوگیری از خشک شدن آن و همچنین جلوگیری از دژنراسیون ماکولا نقش دارد.
برای تامین امگا 3، دو تا سه بار در هفته ماهی بخورید. ماهی های چرب (مانند سالمون، شاه ماهی، ساردین و ماهی خال مخالی) در اولویت هستند. همچنین می توانید از روغن های گیاهی امگا 3 (کانولا، گردو و بذر کتان) استفاده کنید.
به چربی های اشباع و ترانس توجه کنید
چربی های اشباع شده که چربی های بد نامیده می شوند، اثر معکوس با امگا 3 دارند. مصرف بیش از حد چربی برای قلب و عروق مضر است، اما برای بسیاری از شریان های کوچک که چشم ها، به ویژه شبکیه را مرطوب می کنند، مفید است. بنابراین باید مصرف روغن های غنی از امگا 6 مانند روغن آفتابگردان، گوشت قرمز، چیپس، محصولات صنعتی و مواد غذایی از این قبیل را محدود کنید.
نزدیک بینی کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین D یکی از عواملی است که باعث نزدیک بینی و دژنراسیون ماکولا می شود.
رژیم غذایی روزانه و میان وعده ها نمی توانند نیاز بدن به ویتامین D را تامین کنند. حتی روغن ماهی، کبد و زرده تخم مرغ حاوی مقادیر کمی ویتامین D است. ویتامین D عمدتاً توسط اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست تولید می شود. بنابراین، برای جلوگیری از کمبود ویتامین D، روزانه 15 دقیقه خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. همچنین فرزندان خود را به پیاده روی و بازی در زیر نور خورشید ببرید.
فلز روی
روی (روی) برای تقویت بدن به ویژه برای سلامت چشم بسیار مفید و موثر است. این ماده معدنی از چشم ها در برابر اثرات منفی اشعه ماوراء بنفش خورشید و پیری محافظت می کند.
روی در تمام سلول های بدن به ویژه در غدد فوق کلیوی، پوست، برخی از قسمت های مغز، پانکراس و غشای چشم وجود دارد. لازم به ذکر است که نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف زیاد روی یا مکمل های آن به طور قابل توجهی از ایجاد دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند. محققان به زنان توصیه می کنند که 8 میلی گرم روی در روز مصرف کنند.
غذای چشم مفید
توصیه می شود حداقل دو بار در هفته ماهی های چرب مصرف کنید و از مصرف روغن های گیاهی غافل نشوید. روغن ماهی همچنین خطر و شدت بیماری های قلبی عروقی، کلسترول خون، آرتریت و خطر زوال عقل را کاهش می دهد.
لوتئین و زآگزانتین
لوتئین و زآگزانتین کاروتنوئیدها هستند. این دو کاروتنوئید به عنوان رنگدانه های شبکیه شناخته می شوند. نتایج مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد که این دو رنگدانه خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا چشم را کاهش داده و آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید را کاهش می دهد. باید بدانید که لوتئین مانند ویتامین A باعث بهبود دید در شب می شود.
درباره ویتامین C بیشتر بدانید.
ویتامین C از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و از سلول ها محافظت می کند. بنابراین می تواند از مشکلات چشمی جلوگیری کند.
جلوگیری از خشکی چشم
این ویتامین به مقدار زیاد در عدسی چشم وجود دارد و فشار داخلی چشم افراد مبتلا به نابینایی تدریجی را کاهش می دهد.منابع ویتامین C: مرکبات، هندوانه، خربزه، میوه های ریز، توت، گوجه فرنگی، فلفل. ترشی، کیوی و سیب زمینی منابع خوبی از ویتامین C هستند.
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی