این فوق تخصص داخلی گفت: با این حال اکنون سویه غالب در کشور ما آمیکرون است.
به گزارش سلام نو، میسا قیم در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز موج ششم کرونا گفت: بهتر است هر علامتی شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا را کرونا بدانیم چرا که طبق گزارش ها این موارد را داریم. روزها، کرونا و در تمام شهرهای ایران بسیار افزایش یافته و حداقل 5 برابر شده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه اکثر افراد مبتلا به آمیکرون علائم مشخصی ندارند و بیماران مریض نمی شوند، گفت: این افراد بیش از 100 کیلوگرم وزن دارند و به طور بدخیم چاق هستند و ممکن است بیمار شوند.
علائم رایج آمیکرون چیست؟
یک متخصص داخلی درباره علائم بیماری عروق کرونر گفت: علائم آمیکرون مانند انواع قبلی کرونا شامل سردرد، سرفه، عطسه، آبریزش بینی، گلودرد، گوش، بدن درد و اسهال است، اما بیماران معمولا گلودرد و بدن درد دارند. شریان.که ممکن است با تب همراه باشد. برخی از بیماران همچنین علائم گوارشی کمتری مانند تهوع، سردرد، اسهال و استفراغ دارند.
وی با تاکید بر اینکه بهتر است همه بیماران به محض بروز علائم حداقل 48 ساعت علائم را دنبال کنند، افزود: در صورتی که علائم بهبود نیابد یا دمای بیمار بالا و دمای نزدیک به 39.5 یا 40 درجه باشد. . درجه سانتیگراد یا تب با وجود غذا خوردن تسکین دهنده تب قطع نشده است، حتما با پزشک مشورت کنید.
بر اساس پروتکل وزارت بهداشت ایران، مدت قرنطینه برای همه بیماران عروق کرونر حداقل 10 روز است و تاکید کرد: خروج از قرنطینه و بازگشت به کار باید پس از 10 روز از روز بروز علائم باشد.
عفونت مجدد افراد با امیکرون
وی گفت: در بسیاری از افرادی که در پیک های قبلی دچار دلتای کرونری شده اند، حتی پس از واکسیناسیون نیز احتمال ظهور مجدد ایمیکرون وجود دارد. افرادی که بیماری عروق کرونر قلب داشته اند، اکنون به میزان قابل توجهی بیشتر احتمال دارد دوباره به آن مبتلا شوند، اما واکسیناسیون می تواند به جلوگیری از بدتر شدن علائم کمک کند.
این پزشک متخصص در خصوص زمان ارجاع بیماران به آمبولانس گفت: با توجه به افزایش مراجعه بیماران به آمبولانس، بهتر است به بیماران آموزش داده شود تا مراجعات غیرضروری به آمبولانس را کاهش داده و به پزشکان عمومی مراجعه کنند. یا در صورت نیاز کلینیک.” اگر علائم بیمار پس از 48 ساعت بهبود نیافت، درجه حرارت قطع نشد، درد قفسه سینه، تهوع و استفراغ، بی حالی و بی اشتهایی و سرفه شدید شد، بیمار باید با پزشک مشورت کند.
وی استراحت در منزل، خواب و استراحت کافی، مصرف غذاهای پروتئینی مانند گوشت و مایعات و به ویژه آب در هنگام بیماری را مورد تاکید قرار داد و افزود: پزشکان توصیه می کنند با درمان علامتی درمان های موثر برای کاهش تکثیر ویروس کرونا آغاز شود. .
اهمیت درمان زودهنگام بیماران مبتلا به کووید
وی گفت: درمان زودهنگام به ویژه برای افرادی که بالای 60 سال، وزن بیش از 100 کیلوگرم و سابقه بیماری های خاص دارند و یا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند اهمیت دارد. طبق پروتکل وزارت بهداشت در صورت صلاحدید پزشک می تواند داروهای قوی تری مانند رامد ساویر را به صورت سرپایی برای مدت محدود سه روزه تجویز کند.
وی درباره شیوع کرونا در این پیک گفت: در حال حاضر با وجود اینکه آمیکرون سویه غالب در کشور است، همچنان با سویه دلتا مواجه هستیم. به طور کلی درگیری ریه بیشتر در دلتا دیده می شود، اما نباید از این نکته غافل شد که آمیکرون نیز می تواند باعث بیمار شدن بیمار و درگیری ریه شود.
وی با اشاره به اینکه دلتا کرونا همچنان در جامعه کمتر دیده می شود، گفت: پس با وجود اینکه آمیکرون غالب است، هیچ بیماری را به آمیکرون واگذار نکنیم. به همین دلیل تاکید می کنیم که این بیماری در اسرع وقت درمان شود.
وی گفت: به طور کلی بیماران مبتلا به آمیکرون در 4 تا 5 روز اول ممکن است بیمار شوند. یک هفته بمان. اگر سرفه خفیف باشد و علائم خطرناکی مانند تب، سرفه های شدید، درگیری بین شانه ها، درد قفسه سینه یا مشکل در تنفس، بی حالی و ضعف شدید و حالت تهوع و استفراغ وجود نداشته باشد، می توان گفت که بیماری رو به بهبود است.
وی خاطرنشان کرد: ضعف و بی حالی بیشتر در سالمندان دیده می شود و ممکن است دمای واضحی نداشته باشیم. داروهای ضد باکتری وجود دارد.
وی همچنین به واکسیناسیون کودکان در موج جدید تاج اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو واکسن سینوفارم و پاستوکوک برای کودکان بالای 9 سال در کشورمان تزریق می شود. بر اساس آخرین گزارش ها و حضور در مدرسه، متاسفانه شاهد این هستیم که بسیاری از خانواده ها از طریق فرزندان خود به تاج و تخت مبتلا شدند و در واقع فرزندان ناقل این بیماری بودند.
آمیکرون کرونا در کودکان شایع تر است
این متخصص داخلی با بیان اینکه بیماری عروق کرونر قلب در کودکان بیشتر از اکثر موارد شایع است، گفت: تاج گذاری با آمیکرون در کودکان بیشتر از گذشته است. به طور کلی کودکان علائم بیشتری مانند بی قراری، درد شکم، علائم سرماخوردگی و تب را تجربه می کنند اما در این اوج کاهش کمتری در میزان بو و طعم را شاهد هستیم.
وی افزود: طبق دستور وزارت بهداشت ایران و بر اساس دستورالعمل و مطالعات کشورهای پیشرفته، بهتر است نوبت سوم واکسن کرونا برای کنترل همهگیری کرونا در اسرع وقت تزریق شود. تمام افراد بالای 18 سال باید در اسرع وقت برای دریافت نوبت سوم واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. همچنین با توجه به عارضه نادر لخته شدن خون در جوانان، بهتر است واکسن آسترازنکا طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت و در صورت وجود واکسن های دیگر، فقط به افراد بالای 50 سال داده شود.
“همه واکسن ها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. برخی از عوارض جانبی واکسن مشابه سرماخوردگی است و در عرض 48 ساعت تا 72 ساعت اول پس از ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب شایع می شود.
کایم گفت: ما همه واکسنها را مدیون کاهش همهگیری و آرامش نسبی در چند ماه اخیر هستیم. باید تزریق شود، اما یک سری اقدامات احتیاطی وجود دارد که باید هنگام انتخاب واکسن ضد آسترازنکا انجام شود که همه باید بدانند.
وی با تشریح علائم خطرناک و نگران کننده پس از واکسن آسترازنکا گفت: اگر فردی پس از تزریق واکسن آسترازنکا دچار سردرد شود که به ویژه با تغییر وضعیت یا کج کردن سر به جلو تشدید می شود و یا با تاری دید یا دو بینی همراه است. باید به پزشک مراجعه کنید
متولی با بیان اینکه پس از تزریق واکسن آسترازنکا و در صورت بروز علائم، فرد باید مراقب باشد، اظهار داشت: به پزشک مراجعه شود. این عوارض می تواند بسیار نادر باشد، اما از آنجایی که در کشور ما نادر است، وزارت بهداشت اعلام کرد افراد زیر 50 سال باید با سایر واکسن هایی که در پروتکل وزارت بهداشت آمده است، واکسینه شوند.
عارضه لخته شدن خون پس از تزریق آسترشنکو
این متخصص عارضه لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا را تشریح کرد: یک عارضه نادر لخته خون از روز اول پس از تزریق و معمولا در عرض یک هفته و 10 روز اول پس از تزریق ممکن است رخ دهد. با این حال، در برخی از مطالعات در سراسر جهان، این امکان به ندرت تا 48 روز در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر تزریق واکسن های مورد تایید وزارت بهداشت به عنوان دوز سوم یا تقویت کننده، گفت: با این حال افراد زیر 50 سال بهتر است واکسن هایی غیر از آسترازنکا را به عنوان دوز سوم دریافت کنند اما در صورت وجود واکسن ” مردم می خواهند علائم خطر این واکسن را بدانند و با آگاهی کامل آن را تزریق کنند.
درمان ساده عوارض لخته خون با تزریق آسترازنکو
وی گفت: حتی اگر لخته خون هم وجود داشته باشد، درمان ساده ای برای آن وجود دارد و به راحتی می توانیم بیمار را نجات دهیم. بعد از 10 روز به طور جدی به پزشک مراجعه کنید که متاسفانه خیلی دیر شده است و پزشکان نمی توانند کاری انجام دهند.
وی گفت: بر اساس مقالات، گزارش ها و تجربیات در صورت تشخیص زودهنگام، درمان لخته خون ناشی از تزریق آسترازنکا امکان پذیر است و درمان ها بسیار ساده است. «هر گونه تغییر در اندازه پاها، ضایعات پوستی بنفش و صورتی در اندام ها». مانند پاها و بازوها و قفسه سینه، تنگی نفس، درد قفسه سینه همراه با سردردهای شدید و حالت تهوع و استفراغ باید جدی گرفته شود و سریعاً با پزشک مشورت شود. در این موارد بلافاصله آزمایشات انعقادی و آزمایشات لازم انجام می شود، اما اگر افراد پس از دریافت واکسن دچار عوارض نشدند، نباید تحت نظر باشند.
وی گفت: افرادی که قبلاً با واکسن آسترازنکا واکسینه شده اند، در صورت بروز هرگونه مشکل پس از آن دوره حساس نگران نباشند.
وی با بیان اینکه عوارض لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا بسیار نادر است، گفت: اگرچه عوارض لخته شدن خون پس از واکسیناسیون نادر است، اما در دنیا و کشور ما نیز چنین عوارضی گزارش شده است، بنابراین بهتر است تزریق شود. این واکسن کاملاً از علائم خطر آگاه است و در صورت بروز علائم حتماً با پزشک مشورت کنید.