دکتر محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن یک ماده بیولوژیک است که با ورود به بدن انسان واکنش هایی ایجاد می کند. پاسخ بدن به واکسن ایجاد سیستم ایمنی است که خطر ابتلا به این بیماری را در فرد کاهش می دهد تا جایی که حتی می تواند به صفر برسد.
وی با بیان اینکه همه واکسن های دنیا دارای عوارضی هستند، تصریح کرد: عوارض خفیف شامل تب، سردرد، درد محل تزریق، تهوع و استفراغ است. همچنین برخی از عوارض جدی تر واکسن به ندرت ممکن است در افراد رخ دهد، اما به دلیل بروز نادر در برنامه های واکسیناسیون، پس از تحقیقات علمی دقیق، تصمیم به مصرف یا عدم مصرف جهانی آن گرفته می شود.
عارضه نادر لخته شدن خون در واکسن آسترازنکا، مجموعه عوارض ناشی از واکسن در سراسر کشور
دکتر گویا در ادامه خاطرنشان کرد: واکسن آسترازنکا دارای عارضه نادری است که می تواند منجر به لخته شدن خون در برخی از رگ های حیاتی و مهم بدن مانند رگ های مغز، قلب و اندام ها شود. استانی و کشوری جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: در صورت بروز عوارض بیشتر از حد انتظار، تصمیم گیری در کمیته ملی سنجش عوارض واکسیناسیون انجام می شود.
موارد منع مصرف واکسن Astraznka
وی افزود: در خصوص واکسن آسترازنکا در ابتدا گزارش شده بود که افراد در سنین باروری نباید از این واکسن استفاده کنند و دلیل آن نیز همین عارضه یعنی احتمال لخته شدن خون بوده است. این سوال از سوی معاون وقت بهداشت وزارت بهداشت اعلام و در دستورالعمل وزارت بهداشت ابلاغ شده است. همچنین توصیه می شود افراد زیر 50 سال تا حد امکان از سایر واکسن ها استفاده کنند و دلیل آن نیز توضیح داده شده است.
هشدار به مسافران متقاضی تزریق آسترازنکا
وی گفت: متأسفانه برخی افراد به دلیل ویزای سفر به برخی کشورها برای دریافت واکسن آسترازنکا اقدام می کنند و با وجود توصیه های جدی مسئولان بهداشتی، خواهان دریافت این واکسن هستند که مشخصا بسیار نادر اما غیرعادی است. نه