به گزارش سلام به نقل از همشهری، تعداد آزمایشات تاج انجام شده در کشور دقیق نیست اما در صورت شناسایی همان 6 میلیون و 942 هزار و 452 بیمار، آمار وزارت بهداشت با قیمت 200 هزار تومان منتشر می شود. حدود 1500 میلیارد تومان به دولت و شرکت های بیمه تحمیل شده است. اگرچه مطالعات جهانی نشان میدهد که از ابتلا به کروناویروسهای جدید جلوگیری میشود و غیرمنطقی است که جمعیتهای بزرگ آزمایش شوند، اما مردم همچنان اصرار دارند که آزمایشهای کرونری برای تایید بیماری و حتی تعیین نوع نوع آن انجام شود.
این در حالی است که بر اساس اظهارات مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، همشهری، تنها در هفته گذشته 600 هزار کرون آزمایش انجام شده که با احتساب قیمت 200 هزار تومانی هر آزمایش، 120 میلیارد تومان است. تومان. فقط در یک هفته روی آزمایشات صرف شد. ; یعنی به طور متوسط روزی 17 میلیارد تومان! با این حال، به گفته یکی از اعضای کمیته علمی ویروس کرونا وزارت بهداشت، روزانه حدود 100000 آزمایش انجام می شود. یعنی روزی 30 میلیارد تومان. این هزینه آزمایش در شرایطی است که کارشناسان معتقدند سازوکار آزمایش تاکنون تنها در ایران نیست که در بسیاری از کشورها راحت نیست و نتوانسته از ظهور اوجها و امواج شدید کرونا جلوگیری کند.
در چنین شرایطی روند تست برای پیکهای Omicron در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر کند شده است. بر اساس بیانیه رسمی وزارت بهداشت، روزانه بین 10 تا 20 هزار نفر به این ویروس مبتلا می شوند. با این حال، برای رسیدن به یک عدد واقعی، این آمار باید ضرب شود. زیرا 60 تا 70 درصد افرادی که با علائم بیماری و سرماخوردگی بدون تاج گذاری به منازل مراجعه می کنند، عروق کرونر هستند و 50 درصد آزمایشات سرپایی مثبت است. در چنین شرایطی مردم به نبود آزمایش های رایگان و ارزان برای تشخیص دلتا و امیکرون معترض هستند. اگرچه در روند درمان آنها تفاوتی وجود ندارد، اما چالش های متعددی برای بیمه گران، کادر درمانی و حتی وزارت بهداشت وجود دارد. از آنجایی که سازوکار مناسبی برای انجام آزمایشات و هزینه های اقتصادی وجود ندارد، نبود تست رایگان، عدم وجود تست های قرنطینه ای مثبت، خطای زیاد تست سریع و افزایش بی ضرر در تست پیک باعث شده است که علیرغم هزینه روزانه قابل توجه تست A، پیک های متوالی در کشور وجود داشته باشد. دوره بیماری دشوار است.
تشخیص Omicron; 10 تا 15 میلیون تومان
بسیاری از کشورها آزمایشات عروق کرونر را به صورت رایگان انجام می دهند و در ایران طبق پروتکل وزارت بهداشت، آزمایشات عروق کرونر در صورت تشخیص و تایید توسط پزشک یا مرکز پزشکی برای بیمه شدگان رایگان است، اما تمرکزی روی آزمایش های انبوه در ایالت ها وجود ندارد. ; این در حالی است که قدرت اقتصادی ایران به اندازه سایر کشورها نیست. به گفته علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور در ایران، آزمایش رایگان و انبوه به اقتصاد کشورها بستگی دارد و باید با توجه به عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی و پزشکی و اندازهگیریهای مقرونبهصرفه مورد آزمایش قرار گیرد. به گفته وی، تنها در آلمان حدود 100 میلیون یورو برای آزمایش های رایگان هزینه شده است. پیش از این مسعود یونسیان از اعضای کمیته علمی تاج نیز به هزینه انجام آزمایشات عروق کرونر اشاره کرد و گفت: برای انجام روزانه 100 هزار آزمایش در کشور 30 میلیارد تومان هزینه دارد. وی گفت: علیرغم افزایش میزان بروز و شیوع این بیماری، سیاست وزارت بهداشت عدم افزایش تعداد آزمایشات تشخیصی عروق کرونر است. آزمایش تعداد زیادی از افراد ممکن است سیاست درستی در کشوری نباشد که منابع محدود است و آزمایشها هدفمند نیستند. این تا زمانی است که تصمیم کادر پزشکی برای درمان بیماران بر اساس نتایج آزمایش کرونا تغییر کند. وی افزود: اگر آزمایش فردی منفی باشد، اما علائم عروق کرونر داشته باشد، احتمال منفی کاذب آزمایش وجود دارد و در صورت مثبت بودن، درمان عروق کرونر در موارد سرپایی و خفیف علامتی است. مسعود مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی پیش از این قیمت تست سویه Omicron را 10 تا 15 میلیون تومان اعلام کرده بود. اکنون به گفته مصطفی صالحی وزیری، رئیس آزمایشگاه ملی مرجع ملی پاستور کویت، تعداد آزمایشات باید مطابق با سیاست کلی کشور افزایش یابد. وی گفت: این امر مستلزم آن است که سیاست کلی کشور بر برگزاری آزمون های بیشتر متمرکز شود و سایر اقدامات ما پس از آزمون مهم باشد. میتوانیم روزانه میلیونها آزمایش انجام دهیم، اما آیا این امکان وجود دارد که همه بیماران قرنطینه شوند؟ «اکنون اکثر کشورها به این نتیجه رسیده اند که باید با کووید-19 زندگی کنند و ما باید با آن مقابله کنیم. وی از وجود 500 آزمایشگاه فعال در کشور پس از شیوع کرونا خبر داد و گفت: کشور هم اکنون ظرفیت انجام روزانه 150 هزار آزمایش را دارد و می توان این ظرفیت را افزایش داد.
600000 تست در هفته
تنها در هفته گذشته 600000 آزمایش انجام شده است. سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در این باره به همشهری میگوید: «این تعداد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. زیرا جمع آوری داده ها از میزان آزمون ها از 3 سیستم انجام می شود; سامانه اول یک فایل الکترونیکی سطح اول متعلق به وزارت بهداشت، سامانه دوم مربوط به مرکز مدیریت بیماری های واگیر به نام سامانه کووید 19 و سامانه سوم CLIS متعلق به بخش خصوصی و در نهایت تمامی این اطلاعات به مدیریت امید است. سیستم. تاج هوشمند در حال جمع آوری است. «اما با توجه به مراحل ورود اطلاعات به سامانه CLIS، امکان اعلام تعداد دقیق آزمون وجود ندارد. به گفته سمیعی، در بسیاری از شهرهای کشور، غلبه سویه های اومیکرون از 95 درصد فراتر رفته است و اکثر آزمایشات آزمایش شده مثبت است: Omicron از دلتا نیست. تشخیص بیماری عروق کرونر قلب و روند بهبود آن بسیار مهم است. تشخیص omicron در روزهای اولیه برای افزایش پیشگیری ضروری بود. سازمان بهداشت جهانی نیز معتقد است که در چنین مواردی نیازی به آزمایش انبوه برای شناسایی سویه ها نیست. این به این دلیل است که بیش از 50 درصد از آزمایشات سرپایی کرونری در حال حاضر مثبت هستند، به این معنی که اگر آزمایش PCR دو بار انجام شود، میزان مثبت شدن آزمایشات به 65 درصد می رسد. «زیرا در برخی موارد با منفی کاذب نیز مواجه می شویم. به گفته وی، در نظام سلامت وقتی صحبت از آزمایش، دارو، رادیولوژی و… به میان می آید، باید هزینه های انجام و یا انجام ندادن را در نظر گرفت: «آزمایش در شرایط اپیدمی برای همه افراد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. زیرا نظارت جدی بر اجرای قرنطینه توسط برخی از افراد مثبت شده وجود ندارد. وی افزود: آموزش و اطلاع رسانی باید به گونه ای باشد که در موارد غیرضروری بدون انجام آزمایش، افراد ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی و قرنطینه شوند و یکی از مهم ترین نکات مثبت این وضعیت صرفه جویی است.
وی در پاسخ به این سوال که از ابتدای تاج گذاری تاکنون چه تعداد آزمایش در کشور انجام شده است، گفت: ده ها میلیون آزمایش در کشور انجام داده ایم اما آمار دقیقی در دست نیست. چون مکانیزم های مختلفی برای تامین کیت داشتیم. وی ادامه داد: در مقطعی به دلیل نواقص، این کیت به صورت جداگانه توسط خود دانشگاههای علوم پزشکی خریداری شد یا در آزمایشگاههای خصوصی، آزمایشها از زمستان سال گذشته آغاز شد و تعداد قابل توجهی از آزمایشها در حال حاضر انجام شده است. سمیعی درباره هزینه آزمایش در کشور نیز توضیح می دهد: «هزینه آزمایش مولکولی قطعی و دقیق نیست، اما قابل توجه است و باید بدانیم که صرف انجام آزمایش چقدر هزینه می شود. این در حالی است که اگر تنها آمار منتشر شده توسط وزارت بهداشت برای شناسایی نزدیک به 7 میلیون مورد مثبت تست قطعی را در نظر بگیریم، حدود 20 تا 30 درصد از کل آزمایشات انجام شده در کشور با قیمت 200 هزار تومان رایگان برای سلامت و بیمه. دریافت شده از هزینه های حاصل از آزمایشات که البته بیانگر است. چون مثلاً در آذرماه فقط 5 درصد آزمایشات مثبت بوده و اکنون این تعداد به بیش از 50 درصد رسیده است. وی خاطرنشان کرد: انجام آزمایشات برای افراد دارای علائم ضروری نیست و بهتر است برای افرادی که علائمی ندارند انجام شود تا تماس با افراد بیمار کنترل شود و زنجیره بیماری قطع شود. البته همه دنیا در آزمایش افتادند. «چون رفتار مردم و سیاستگذاران تابع نیازها بود و اکنون به اندازه هزینه آزمایش نتیجه مطلوبی نداریم. وی در پاسخ به این سوال که چه کسانی به این آزمایش نیاز دارند، گفت: سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که آزمایشات را برای کسانی که به نتایج آزمایش نیاز دارند در بیمارستان ها نگهداری کنید تا به درستی انجام شود. پرسنل پزشکی باید معاینه و محافظت شوند، چه آزمایش داشته باشند یا نه. چون در خطر هستند. وی افزود: باید آزمایشها را برای مکانهایی مانند کلاسها، پادگانها و غیره نگه داریم تا اگر فردی مبتلا شد، همه کسانی که با او در تماس هستند آزمایش شوند و به قرنطینه بروند.
250 هزار تومان به جای یک میلیون و 500 هزار تومان
محمدرضا دهقانی رئیس آزمایشگاه تاج استان یزد نیز به هزینه بالای انجام آزمایش تاج اشاره می کند و به همشهری می گوید: همه آزمایشگاه ها ورشکست شده اند. کشورهای همسایه در حال حاضر حدود 50 تا 100 دلار برای آزمایش می گیرند که حدود یک میلیون و 500 هزار تومان است، اما تعرفه دولتی آزمایش در ایران حدود 250 هزار تومان است و حدود 70 درصد آن را دولت پرداخت می کند.
از آزمایش نوع جدید کرونا خودداری کنید
اما میلانی، یک اپیدمیولوژیست مقیم اسپانیا، معتقد است که به دلیل بیزاری از نوع Omicron و زیرشاخه های آن، تاکید زیادی روی آزمایش نمی شود. او به همشهری می گوید: نوع Omicron با چندین نوع فرعی در سراسر جهان رواج یافته است. مهمترین زیرگروه ها BA1 و BA2 هستند که تحت نوع دوم 30 درصد قدرت انتقال بالاتری دارند و به سرعت پخش می شوند. در حال حاضر 70 کشور جهان جزو BA2 هستند و در 10 کشور به نوع غالب تبدیل شده است. «توجه به این زیربخش جدید با توجه به رواج آن در پاکستان و هند به دلیل روابط نزدیک، روابط بین فردی و پروازها برای ایران مهم است. به گفته این عضو انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران، آزمایشهای آزمایشگاهی بهطور غیرمستقیم میتوانند وجود Omicron BA1 را تشخیص دهند، اما برای تشخیص BA2 PCR قابل تشخیص نیست، بنابراین نیاز به آزمایش در افراد دارای علائم کاهش مییابد: از این زیرگروه، همان علائم بالینی برای اطمینان از عفونت کافی است، اما مهم است که افراد بدون علامت باشند. “در نوع دلتا، 40 درصد از افراد علائمی نداشتند، اما در Omicron، این تعداد به 70 درصد افزایش یافت، به طوری که حتی کوچکترین علائم بدون آزمایش نیاز به قرنطینه دارد. وی تاکید می کند: به یاد داشته باشید در حال حاضر علائم بالینی مطلوبتر از آزمایش است و به دلیل پرهیز از یک نوع جدید مبتنی بر آزمایش، نمی توان آمار دقیقی داشت. در این راستا افراد دارای علائم باید به مدت 2 هفته قرنطینه شوند و پس از بهبودی و بدون علامت نیازی به آزمایش ندارند، اما افراد بدون علامت در صورت آگاهی از بیماری نیاز به یک هفته قرنطینه دارند و در پایان باید آزمایش انجام دهند. دوره قرنطینه مطمئن شوید که کرونا منفی است. همچنین امکان انتشار ویروس تا 3 هفته پس از شروع علائم وجود دارد که در 2 هفته اول پس از شروع علائم به اوج خود می رسد. بنابراین مردم پس از پایان قرنطینه باید پروتکل های بهداشتی را به دقت رعایت کنند.