علت گرانی پیاز مشخص شد
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار با تایید افزایش قیمت پیاز در بازار دلیل اصلی گرانی آن را صادرات این محصول دانست و تصریح کرد: سوال اینجاست که مسئولان ذی صلاح در این زمینه واکنش نشان دهند. آن رابطه
در روزهای اخیر عرضه پیاز به عنوان یکی از پرمصرف ترین اقلام سبد خانگی در فروشگاه های سطح شهر کاهش یافته و قیمت آن کاهش یافته است. کیلویی 11 هزار تومان اسدالله کارگر در گفت وگویی دلیل افزایش قیمت این محصول را صادرات آن دانست و گفت: بارندگی ها و سیل اخیر تاثیر چندانی بر این موضوع نداشته است اما دلیل اصلی آن کاهش عرضه و افزایش قیمت بندر بوده است. که باید متوقف شود.
وی افزود: صادرات به ما مربوط نیست و ما مسئول تنظیم بازار در شهر هستیم و وقتی مصرف کننده ناراضی است می گوییم از ابتدا اینطور بوده و تقصیر فروشنده نیست.
چغندر و کاهو هم شامل صادرات و قیمت شد!
کارگر گفت: در شهرهای دیگر نیز وضعیت به همین منوال است. «حتی چغندر و کاهو هم در همه زمینه ها گران شده است. مثلا چغندرهایی که در سطح شهر توسط مردم مصرف نمی شود با قیمت 7000 تومان همچنین برای فروش. اما ما فقط بیننده و توزیع کننده هستیم. میوه و سبزی از میدان مرکزی خریداری می شود و ما مسئول بررسی اینکه آیا اعضا از قیمت تخلف می کنند یا خیر. اما ما وارد بحث صادرات و واردات نمی شویم، زیرا این در حیطه کاری ما نیست.
«مردم هنگام خرید از اعضای ما ناراضی هستند، بنابراین وقتی برخی از فروشندگان می بینند که خرید محصولات باعث جنگ اعصاب می شود، آن را وارد مغازه خود نمی کنند. برخی دیگر با 10 تا 15 درصد سود می فروشند تا فروشگاه خود را خالی نگه دارند، در حالی که مجازند تا 35 درصد از سود محصول را کسب کنند.
مردم همچنین در طول فصل گوجه فرنگی را به قیمت بالایی خریداری کردند. اشتباه در صادرات بود!
کارگر به عنوان پاسخ چرا در شرایطی که در کشور به محصولات نیاز داریم صادرات انجام دهیم؟
وی گفت: ما هم در این زمینه انتقاد داریم و می گوییم مردم تا زمانی که نیاز ندارند این کار را نکنند. در مورد گوجه هم این مشکل را داشتیم و زمانی که گوجه فرنگی فراوان بود مردم آن را گران می خریدند. اما به محض اینکه صادرات را متوقف کردند و فقط گفته شد صادرات بسته شده است، قیمت آن کیلویی 1500 تومان کاهش یافت.
وی در خصوص شرایط قیمتی در بازار میوه گفت: میوه به وفور یافت شد و استقبال خوبی هم شد و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. البته با توجه به تورم قیمت میوه نیز افزایش یافته اما کمبودی وجود ندارد. همچنین در مورد میوه هایی مانند سیب و پرتقال که از 15 اسفند تا 15 فروردین ممنوع بود، نامه نوشتیم.
وی گفت: امیدواریم در سال آینده با صادرات و گرانی ارزی که در بخش کشاورزی داشتیم، این بخش رونق بگیرد و تشویق شود تا بتواند نیازهای کشور را تامین کند و بتواند صادرات داشته باشد. با توجه به قیمت ارز، این برای کشاورزان نیز مناسب است، اما تاکید می کنیم تا زمانی که دولت نیاز دارد، محصولات صادر نشود.