به گزارش سلام نو به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»، پیتزا همه این ویژگی ها را داشت، نان گردی بود که روی آن سیر، پنیر و مقداری سبزی روی آن ریخته می شد و در جعبه های بزرگ توسط دستفروشان با قیمت پایین به فروش می رسید. اگرچه این غذای خوش طعم و لذیذ در دهه چهل قرن گذشته وارد کشور ما شد و خیلی زود جای خود را در منوی غذایی ایرانیان باز کرد، اما در ماه های اخیر به دلیل جهش قیمت مواد غذایی، لوکس شده و رفته رفته از فهرست غذای ایرانی ها محو شده است. بازار. سبد غذای دهک های متوسط و پایین جامعه حذف شد.
کافی است سری به فست فودها و اغذیه فروشی های نقاط مختلف شهر بزنید تا ببینید این نان خوشمزه و پرخاصیت که قرن ها به عنوان غذای فقرا اختراع می شد و تا همین اواخر یکی از پرفروش ترین غذاها در فست فودها بود. ، از سبد غذایی بسیاری حذف شده است. از خانواده ها حذف شد. صاحب یکی از فست فودهای محله نارمک که محله متوسطی به حساب می آید، معتقد است در ماه های اخیر پس از افزایش قیمت پنیر، نان، سوسیس، کالباس، قارچ و سایر انواع پیتزا، مشتریان آن ها به نصف کاهش یافته است.
وی می گوید: صرف غذا در بیرون از منزل به عنوان یک تفریح تجملی تلقی می شود و دهک های پایین و متوسط نمی توانند برای صرف غذا بیرون بروند و همین موضوع باعث می شود رستوران ها نتوانند از عهده اجاره بها و هزینه های سربار مغازه برآیند.
صاحب یکی از پیتزافروشی های منطقه سجده دان نیز می گوید: قیمت پیتزای متوسط بدون نوشابه و سالاد از 150 به 200 هزار تومان افزایش یافته است و از آنجایی که ساکنان این منطقه اکثراً ادارات هستند، پرداخت این مبلغ است. دشوار.” برای آنها.”
وی ادامه می دهد: «برخی از مشتریان با دیدن منو غذا سفارش نمی دهند یا در نهایت سیب زمینی سفارش می دهند.
فروش فست فود به نصف کاهش یافته است
با افزایش قیمت مواد اولیه، منوی رستوران ها و فست فودها نجومی شده است و یک شام معمولی در رستوران ها و فست فودها جیب مردم را خالی می کند، بنابراین اغذیه فروشی ها که زمانی پر رفت و آمدترین اصناف بودند، اغلب رها می شوند.
اما اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانها و سلفسرویسها، این موضوع را تأیید میکند و میگوید: پس از افزایش قیمتهای اخیر، فروش رستورانها و فستفودها حدود 40 درصد کاهش یافته و دخل و خرج آنها همخوانی ندارد. همدیگر و بسیاری از آنها فقط می توانند هزینه اجاره مغازه را تامین کنند.”
اگرچه افزایش ناگهانی قیمت مواد غذایی و گرانی فست فودها منجر به کاهش چشمگیر مشتریان در اغذیه فروشی ها در نقاط میانی و فقیرتر شهر شده و آنها را مجبور به اعمال ترفندهایی مانند کاهش وزن و حجم و فروش پیتزا و … کرده است. .، اما بیشتر فست فودهای معروف مناطق ثروتمند شهر هنوز مشتریان پرمخاطب خود را دارند و به اصطلاح آب در دلشان تکان نخورده است.
با وجود اینکه غذای خود را بیش از حد معمول با تبلیغات رنگارنگ و ترفندهای مختلف مانند افزودن مخلفات به غذاها، آشپزی به سبک خاص و غیره به دست مشتریان می رسانند، اما آنقدر شلوغ هستند که اگر این کار را انجام دهند جایی رزرو نمی کنید به آنها سر بزنید. ، می توانید دم در بمانید. یک فست فود در محله سعادت آباد که به پخت پیتزای ایتالیایی معروف است یکی از این نمونه هاست.
با وجود اینکه قیمت منوی این رستوران از 250 هزار تومان متغیر است، اما قیمت پیتزاها با افزودن مخلفاتی مانند ترافل گاراچ، دانه کاج، سوسیس لهستانی، کنگر فرنگی، پنیر بوراتیا و بوراتا و … است. به 400 هزار می رسد. تومان.
همچنین اگر در برخی از روزهای هفته به این رستوران سر بزنید، یک پیتزای متوسط حداقل 500 هزار تومان برایتان هزینه دارد. زیرا به گفته یکی از کارمندان این فست فود، در برخی جاها پنیرهایی که برای پیتزاها استفاده می شود، وارداتی بوده و مستقیماً از ناپل ایتالیا می آید.