قیمت دلار امروز 2 اسفند 1400| قیمت باورنکردنی دلار در بازار



آنچه دیگران می خوانند:

قیمت دلار امروز گران شده است.قیمت دلار امروز ناپایدار بود.قیمت دلار این برای مردم بسیار مهم است.قیمت دلار که تحت تاثیر مذاکرات برجام است قیمت دلار پرداخت خواهیم کرد.

قیمت دلار امروز 2 اسفند 1400

بر این اساس قیمت خرید 24471 دلار آمریکا (بیست و چهار هزار و چهارصد و هفتاد و یک تومان) و قیمت فروش 24 هزار و 717 دلار آمریکا (بیست و چهار هزار و هفتصد و هفده تومان) اعلام شد.

قیمت خرید یورو امروز ۲۷ هزار و ۸۴۵ (بیست و هفت هزار و هشتصد و چهل و پنج تومان) و قیمت فروش یورو ۲۸ هزار و ۱۲۵ (بیست و هشت هزار و یکصد و پنجاه و پنج تومان) است.

چه چیزی بر قیمت دلار تاثیر می گذارد؟

نوسانات نرخ ارز یکی از مشکلاتی است که در این سال ها بارها با آن مواجه بوده ایم. در سال های اخیر خروج آمریکا از برجام منجر به کاهش درآمدهای ارزی ایران و در نتیجه افزایش نرخ ارز به ویژه دلار شده است.

با پایان دوره ترامپ در سال گذشته، امیدهایی به نتیجه مذاکرات وجود داشت و نرخ ارز برای چندین ماه کاهش یافت. اما گزارش های اخیر مبنی بر اینکه شرط جدید ایران تضمین عدم خروج ایالات متحده از توافق هسته ای و اصرار بر تحقق این شرط است، پیشرفت در مذاکرات را با مشکل مواجه کرده است. زیرا این شرط مغایر با قانون اساسی آمریکا بوده و عاملی برای حل نشدن مذاکرات و افزایش مجدد قیمت دلار شده است. حتی پیش بینی می شود با ادامه این شرایط قیمت دلار تا پایان شهریور ماه به 30 هزار تومان برسد که آثار تورمی شدید، کاهش بیشتر قدرت خرید مردم و پایان چرخه اقتصاد را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید  علینژاد: هیچ نشانه ای از دخالت دولت در اساسنامه فدراسیون های جدید نیست / اساسنامه فدراسیون فوتبال نیازی به تصویب دولت ندارد - اخبار ورزشی - اخبار ورزشی تسنیم

با در نظر گرفتن این موضوع، تاکید زیادی بر تسریع روند مذاکره می شود. با توجه به آثار منفی تاخیر در مذاکرات بر ایران، بیش از هر کشور دیگری محصول این موضوع نه تنها بر نرخ ارز، بلکه بازارهای دیگر مانند طلا، بورس و مسکن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. با افزایش نرخ ارز، ممکن است قیمت ها در بازارهایی مانند بورس و مسکن افزایش یابد، اما نتیجه این است که فقرا هر روز فقیرتر می شوند و ثروتمندان ثروتمندتر می شوند. البته اقشار ثروتمند جامعه نیز متضرر می شوند، زیرا تورم ناشی از افزایش نرخ ارز بسیار بیشتر از سود فعلی ناشی از افزایش قیمت دارایی آنها است، اما اقشار ضعیف جامعه در زیر پا قرار دارند. فشار بیشتر

تاثیر تحولات افغانستان بر نرخ دلار

علیرغم تاثیر مستقیم مذاکرات وین بر شرایط بازار دلار، عواملی مانند حوادث افغانستان یکی دیگر از عوامل افزایش نرخ ارز است. چرا که بخشی از درآمدهای ارزی ایران از طریق صادرات به این کشور تامین می شد و با آغاز تحولات در افغانستان تا مشخص شدن شرایط آن، صادرات ایران قطع شد که به شعله ور شدن بازار ارز منجر شد. اگرچه پیش بینی می شود که حجم تجارت فرامرزی یا حداقل ترانزیت کالا از مرز ایران و افغانستان نسبت به قبل از ورود طالبان به تدریج افزایش یابد. زیرا طالبان مرزهای خود را به روی کالاهای هندی بسته اند. به همین دلیل تعداد زیادی از تجار و بازرگانان کشورهای عربی و جنوب خلیج فارس مجبور شدند کالاهای خود را از طریق ایران و از طریق چابهار وارد کنند. بنابراین توسعه ترانزیت کالا از مرزهای ایران به افغانستان باعث افزایش حجم مبادلات تجاری خواهد شد.

اگرچه بیشتر معاملات در مرز افغانستان به صورت نقدی انجام می شود، اما مشخص است که دلارهای بیشتری از طریق هرات وارد ایران می شود، اما در شرایط کنونی تا زمان تجدید ارتباط دو کشور همسایه، درآمد ایران از صادرات به افغانستان حتی متوقف خواهد شد.

بیشتر بخوانید  مهرسامان از بدی هوا شکایت کرد

در انتظار تصمیمات دولت سیزدهم

از سوی دیگر کسری بودجه سال 1400 دلیل دیگری است که کنترل نرخ دلار را غیرممکن کرده است.

مورد دیگر خروج سرمایه از کشور است که گفته می شود آنقدر زیاد است که گفته می شود کمتر از 15 میلیارد دلار نیست.

یکی دیگر از عواملی که شاید مهم ترین عامل آشفتگی این بازار باشد، بلاتکلیفی سیاست های دولت سیزدهم است به طوری که فروشندگان ارز برای تعیین تکلیف از عرضه دلار به بازار منصرف شدند. چرا که تقریبا همه فعالان منتظر تصمیمات تیم اقتصادی و ارگان های دولت سیزدهم هستند. بنابراین کمبود این محصول و همچنین هر محصول دیگری باعث گرانی آن شد.

لزوم باز شدن نرخ ارز

کمیل طیبی، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایمنی، با بیان اینکه دو عامل اصلی در این دوره تاثیرگذار است، گفت: یکسری عوامل خارجی مانند حوادث افغانستان، تحریم ها و حتی تاج و تخت و تعدادی از عوامل خارجی وجود دارد. عوامل داخلی با وجود تورم بالای 40 درصدی در کشور که رقم بسیار بالایی است، با کاهش مستمر ارزش ریال مواجه هستیم و در نتیجه دلار قدرت خرید خود را در برابر سایر ارزها از دست می دهد. نقدینگی بالا که تورم زا است زیرا مردم برای حفظ ارزش ریال خود به بازار ارز یا سایر بازارها مراجعه می کنند.

وی ادامه می دهد: کسری بودجه بسیار نگران کننده ای که وجود دارد نیز عامل تورم است و مستقیم و غیرمستقیم بر دلار تاثیر می گذارد. بر این اساس، تا زمانی که چنین تورمی وجود دارد، انتظار می‌رود ارزهای خارجی با افزایش قیمت‌ها همراه شوند. در همین حال، تاج و تخت با ایجاد هزینه های بالا و بدتر شدن کسری بودجه به این وضعیت دامن زده است.

بیشتر بخوانید  خبر خوش برای بازنشستگان | مجوز به برخی بازنشستگان برای انتقال تجربه به نخبگان +جزئیات

وی گفت: اما با وجود همه عوامل فوق، بخش قابل توجهی از این وضعیت به مذاکرات وین برمی گردد که یک عامل خارجی است.

طیبی گفت: با رئیس جمهور بایدن، لغو تحریم ها تشدید شده و این منجر به کاهش نرخ دلار شده است. اما پس از آن با بلاتکلیفی مذاکرات یا به عبارتی احتمال لغو تحریم ها هر چه کمتر شد، شرایط تغییر کرد.

وی خاطرنشان می کند: برجام اکنون به نقطه حساسی رسیده است، بنابراین سایه سنگین تحریم ها بر هر عامل دیگری تأثیر می گذارد. در واقع تحریم ها یکی از مهم ترین دلایل رشد تورم است که با رفع آن شاهد رونق تجارت و ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری خواهیم بود. مهمتر از همه، لغو تحریم ها باز شدن نرخ ارز را ایجاد می کند که تقاضا را برآورده می کند. چرا که عرضه و تقاضا تعیین کننده نرخ ارز است و بدون شک ایجاد تعادل در این روند باعث بهبود وضعیت می شود.

وی در پاسخ به این سوال که اظهارات برخی مسئولان کشوری مبنی بر کاهش نرخ ارز تا چه اندازه قابل اجراست؟ او می‌گوید: «شاخص‌های اقتصادی معمولاً با سطح متوسط ​​خوب پیش نمی‌روند. لزوم کاهش نرخ ارز نیز امری دستوری است. در واقع شرایط به گونه ای نیست که الان بتوان نرخ ارز را کاهش داد. برای چنین اتفاقاتی باید شرایطی فراهم شود تا دلار در قیمت تعادلی تثبیت شود و نه با فشار دادن نرخ ارز. در نتیجه تورم نیز کاهش خواهد یافت


دیدگاهتان را بنویسید