قورباغه ابوعطا در مورد آبی که طلوع کرد می خواند: از کجا آمد؟


ضرب المثل طلوع آب قورباغه ای به نام ابوعطا به چه معناست؟

ضرب المثل «وقتی آب بالا می‌آید، قورباغه ابوعطا می‌خواند». نشانه بی نظمی و هرج و مرج است. می دانیم که آب رشد نمی کند و قورباغه به طور طبیعی آواز نمی خواند.


وقتی آب بالا آمد، قورباغه ابوعطا می خواند: این ضرب المثل در واقع تاکید می کند که وقتی یک اداره یا فردی کار خود را به درستی انجام نمی دهد، سایر ادارات نظم لازم را ندارند و کار بقیه سیستم مختل می شود.

در واقع در این مثل ذکر شده است که اگر آب بتواند بالا بیاید، بعید است که قورباغه برای ابو عتو آواز بخواند.

مقصود از ضرب المثل آب است که قورباغه ابوعطا بر می آورد

اشاره به محال بودن چیزی است; زیرا آب هرگز در جهت مخالف شیب به سمت بالا حرکت نمی کند. این ضرب المثل هم می گوید اگر دیدی آب بالا می آید (که نمی شود!) قورباغه ابوعطا می خواند!

حال باید بدانیم ابوعطا یعنی چه؟

ابوعطا یکی از آوازهای موسیقی ایرانی است و از سازهای شور به شمار می رود. این دستگاه پیچیده و سخت است و خوانندگی در این دستگاه مخصوص افراد مستعد و با تجربه در زمینه موسیقی است.

بر اساس این توضیحات متوجه می شویم که این ضرب المثل زمانی به کار می رود که: اوضاع آشفته است و امیدی به اصلاح و تغییر آن نیست. اگر مشکلی پیش بیاید که قابل اصلاح نباشد، از این ضرب المثل استفاده می کنند.

قورباغه ابوعطا چه حکایتی دارد؟

روزی ماهی کوچکی که در حال شنا بود احساس کرد مثل قبل نمی تواند شنا کند و مجبور شد مسیر خود را تغییر دهد و هر چه تلاش کند نمی تواند در مسیری که می خواهد حرکت کند.

بیشتر بخوانید  شباهت بی‌اندازه ابراهیم تاتلیس، بزرگترین خواننده ترکیه، و مادرش!

ماهی احساس کرد که مسیرش خود به خود و بدون اجازه او در حال تغییر است و نمی تواند به سختی گذشته شنا کند. در حالی که راه می رفت احساس کرد آب بالا آمده و بسیار خسته بود. ناگهان صدایی شنید، خوب گوش کرد. او ابتدا فکر کرد که ممکن است صدای یک گرگ باشد. سپس فرمود: نه. صدای کلاغ است. دوباره با خودش گفت: حتما صدای میمونه!!

کمی نزدیکتر آب را دید که بالا آمد و به سطح آب نزدیک شد. در این میان صدای آوازی شنید و قورباغه ای را دید که آواز می خواند. در این بین با خودش فکر کرد وقتی آب در این وضعیت عجیب بالا آمد، حتی قورباغه هم آواز می خواند!


جداکننده خط

ضرب المثل ستون به ستون به چه معناست؟

این که ضرب المثل همه را متمایز نمی کند یعنی چه؟

ضرب المثل در بقالی کجا رفت؟


دیدگاهتان را بنویسید