معرفی قرص خواب کلونازپام
کلونازپام با نام تجاری کلونوپین بر روی برخی مواد شیمیایی موجود در مغز اثر می کند که ممکن است غلظت آنها نامتعادل باشد. کلونازپام همچنین یک داروی ضد تشنج است و به عنوان یک داروی ضد صرع نیز شناخته می شود و برای درمان انواع خاصی از اختلالات تشنجی (مانند صرع غایب یا سندرم لنوکس گاستات) در کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرد.
زندگیهای مدرن امروزی خالی از تنش و اضطراب نیست. گاهی افراد برای رسیدن به یک آرامش روحی و جسمی به داروها متوسل میشوند. یکی از داروهایی که در این زمینه برای بیماران تجویز میشود قرص کلونازپام است . کلونازپام همچنین برای درمان اختلال پانیک (مانند هراس از فضای باز) در بزرگسالان استفاده می شود.
مقدار و نحوه مصرف کلونازپام
قرص کلونازپام را توسط دهان و طبق تجویز پزشک روزانه دو تا سه بار مصرف کنید. میزان دوز مصرفی آن به شرایط پزشکی، سن و واکنش به دارو بستگی دارد. برای کودکان دوز مصرفی معمولا به وزن آن ها بستگی دارد. افراد بزرگسال معمولا مصرف این دارو را با دوز پایین شروع می کنند تا خطر عوارض جانبی آن کاسته شود. دوز خود را افزایش ندهید، به طور معمول و به مدت مشخصی که پزشک تجویز کرده است از آن استفاده کنید. این قرص را بهتر است یک دفعه و به همراه یک لیوان آب مصرف کنید.
این دارو طبق نظر پزشک برای بزرگسالان 1 تا 4 نوبت در روز مصرف میشود و مقدار مصرف آن برای شروع 1.5 میلیگرم در روز بوده كه به تدریج 4 تا 8 ملیگرم در روز افزایش مییابد. حداکثر دوز مصرفی این دارو 20 میلیگرم میباشد.
در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.
حساسیت دارویی شدید به کلونازپام بسیار نادر است. با این وجود در ضورت هرگونه واکنش آلرژیک به این دارو بایستی بیدرنگ به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. واکنش پوستی، خارش بدن، تورم لبها و صورت و تنگی نفس برخی از علایم آلرژیک میباشند.
-
این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد. -
مصرف کلونازپام بیش از 9 هفته مجاز نیست مگر طبق تجویز و نظر پزشک -
خرید اینترنتی کلونازپام بسیار خطرناک و ممنوع است -
در زمان مصرف این دارو نباید از الکل استفاده کنید -
کلونازپام را همیشه با یک لیوان پر از آب مصرف کنید
در صورتی که مجبور به مصرف طولانی مدت کلونازپام هستید ، باید آزمایشات پزشکی مداوم و منظمی انجام دهید تا از عوارض جانبی خطرناک کلونازپام جلوگیری شود.
مصرف کلونازپام در دوران بارداری
شدیدا توصیه می شود در زمانی که تحت درمان با کلونازپام هستید ، از روش های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید .مصرف کلونازپام در دوران حاملگی انتخاب بین بد و بدتر است . مصرف کلونازپام در زمان حاملگی می تواند باعث آسیب جدی به جنین شود . از طرفی ، تشنج کردن مادر در دوران بارداری نیز برای سلامت جنین بسیار مضر است . انتخاب بین این دو باید تحت نظارت و صلاح دید پزشک متخصص انجام شود . در صورتی که پزشک تشخیص دهد احتمال تشنج خطرناک در شما وجود دارد ، ممکن است باوجود عوارض جانبی خطرناک کلونازپام برای جنین ، مجبور به مصرف کلونازپام در دوران بارداری باشید . به همین دلیل شدیدا توصیه می شود در دوره مصرف کلونازپام حامله نشوید !
تداخلات دارویی کلونازپام
1. سدیم اکسی بیت
2. آنتی هیستامین
3. دیفن هیدرامین
4. ستریزین
5. آلپروزولام
6. دیازپام
7. زولپیدوم
8. شل کننده های عضلانی
9. کدوئین
در طول مصرف کلونازپام به موارد زیر توجه کنید
از نوشیدن مشروبات الکلی اجتناب کنید. عوارض جانبی خطرناک می تواند رخ دهد.
کلونازپام می تواند سبب مختل شدن تفکر و واکنش های بدن شود. تا زمانی که از نحوه تاثیر دارو بر بدن تان آگاه نشده اید از رانندگی و سایر کارهایی که به هوشیاری و دقت نیاز دارند پرهیز کنید. سرگیجه و خواب آلودگی می تواند سبب تصادفات و سایر حوادث شود.
عوارض جانبی کلونازپام
درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.
درصورت بروز علایم جدید و یا بدتر شونده به پزشک اطلاع دهید؛ از جمله: تغییرات رفتار و خلق و خو، اضطراب، حملات هراس (پانیک)، مشکلات خواب، تحریک پذیری، پرخاشگری و رفتارهای خصومت آمیز، بی قراری، بیش فعالی جسمی یا فکری، افزایش افسردگی و افکار مرتبط با خودکشی و آسیب زدن به خود.
درصورت داشتن هریک از موارد زیر در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید:
-
تشنج های جدید یا بدتر شونده -
خواب آلودگی شدید -
تغییرات غیر معمول در رفتار و خلق وخو -
گیجی، توهم، پرخاشگری -
افکار مرتبط با خودکشی و آسیب زدن به خود. -
تنفس ضعیف یا کم عمق -
تپش قلب یا لرزش قفسه سینه -
حرکات غیر ارادی و غیر طبیعی چشم
اثرات آرامبخش کلونازپام در افراد مسن میتواند طولانی تر باشد. زمین خوردن در افراد مسنی که از بنزودیازپین ها استفاده میکنند شایع است. درطول مصرف بنزودیازپین ها برای پیشگیری از زمین خوردن و آسیب دیدن باید بیشتر احتیاط کنید.
عوارض جانبی شایع کلونازپام می تواند شامل موارد زیر باشد:
-
احساس خستگی و افسردگی -
خواب آلودگی و سرگیجه -
مشکلات حافظه -
مشکل در حفظ تعادل
موارد احتیاط مصرف قرص کلونازپام
-
بعد از مصرف طولانی مدت قطع ناگهانی مصرف میتواند منجر به صرع پایدار شود. -
در طی مصرف دارو باید آزمایش های CBC و کارکرد کبدی را انجام دهید. -
استفاده زیاد از این دارو میتواند کشنده باشد. -
اگر مبتلا به ناراحتیهای کبدی هستید یا به کلونازپام یا دیگر بنزودیازپین حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید. -
در طول حاملگی بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده نکنید و یا استفاده از آن را قطع ننمایید. -
کلونازپام ممکن است برای نوزاد متولد نشده خطراتی به همراه داشته باشد، و همچنین ممکن است اختلالات تنفسی و تغذیهای را در نوزاد تازه متولد شده ایجاد نماید. -
در طی مصرف این دارو باید شیردهی قطع گردد. -
هیچگاه مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید. یک آزمایش نشان داد در درمان بیخوابی، زمانی که افراد مصرف دارو را قطع میکنند همه چیز به جای اول خود باز میگردد به این معنی که نه تنها بیماری درمان نمیشود بلکه شرایط، حداقل برای مدتی، از قبل هم بدتر میشود. -
قبل از مصرف این قرص اگر اختلالات کلیوی یا کبدی، گلوکوم، مشکلات تنفسی، یا سابقه افسردگی، افکار خودکشی، آسم، نفخ، اختلال مزمن انسداد ریه یا اعتیاد به داروها و الکل دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید.
شرایط نگهداری قرص خواب کلونازپام
-
دارو را دور از نور و رطوبت در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد و در جای خشک و خنک نگهداری نمایید. -
دارو را دور از دسترس اطفال نگهداری نمایید. -
از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری کنید.
بیشتر بخوانید:
قرص خواب آلپرازولام ، دارویی با عوارض خطرناک!
آشنایی با قرص های آرام بخش
قرص کلردیازپوکساید چیست ؟ عوارض کلردیازپوکساید کدامند ؟
گردآوری توسط بخش سلامت
مجله دلگرم