مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

قاقاناخ زعفرانی نوعی خاگینه خوشمزه مناسب ماه رمضان

Picture of به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



نحوه تهیه دسر خاگینه


خاگینه ساده، خاگینه رولی مغزدار، خاگینه هویج تبریزی، خاگینه گل محمدی از انواع خاگینه هستند. با دلگرم همراه شوید .


قاقاناخ زعفرانی نوعی خاگینه خوشمزه مناسب ماه رمضان


طرز تهیه خاگینه ساده و خاگینه تبریزی با دستور پخت آسان


مواد لازم دسر خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی


  • شکر : 1 لیوان

  • لیوان : 1 لیوان

  • پودر هل : ½ قاشق غذاخوری

  • گلاب : 2قاشق غذاخوری

  • زعفران آب نموده : به مقدار دلخواه

  • تخم مرغ : 2 عدد

  • ماست شیرین : 2 قاشق غذاخوری

  • آرد : 2 قاشق غذاخوری

  • بکینگ پودر : 1/4 قاشق چایخوری

  • نمک : نوک قاشق چایخوری

  • وانیل : 1 قاشق چایخوری

  • مغز آجیل : به مقدار دلخواه شامل گردو خرد شده، خلال پسته یا خلال بادام

  • پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته : به مقدار دلخواه


طرز تهیه دسر خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی


  1. ابتدا یک لیوان شکر را با یک لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد. وقتی که مخلوط آب و شکر کمی غلیظ شد و قوام پیدا کرد پودر هل، گلاب و زعفران را به این شهد اضافه کنید، هم بزنید و سپس بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید تا عطر هل و گلاب و زعفران حفظ گردد. اجازه دهید شهد به دست آمده کاملا سرد گردد.

  2. در یک ظرف جداگانه دو عدد تخم مرغ را بشکنید و با همزن دستی یا برقی یا چنگال خوب هم بزنید. سپس 2 قاشق غذاخوری ماست ،2 قاشق آرد، بیکینگ پودر، نوک قاشق نمک، دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده و 1 قاشق چایخوری یا بیشتر (به دلخواه) پودر وانیل اضافه کنید تمام مواد را خوب هم بزنید و با هم ترکیب کنید.

  3. بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید و مرتب مایه را هم بزنید تا آرد گوله نگردد. مایه به دست آمده باید کاملا صاف و یکدست باشد و بافتی شبیه فرنی داشته باشد. اگر بافت مایه از فرنی شل تر بود کمی دیگر آرد به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

  4. برای این مقدار مواد کف یک ماهیتابه نچسب متوسط یا کوچک را با مقداری روغن چرب کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز گرم گردد (این مقدار مواد برای یک ماهیتابه کوچک است برای یک ماهیتابه بزرگ باید مقدار مواد دو برابر گردد).

  5. ماهیتابه باید کاملا داغ گردد، سپس نصف مایه خاگینه را کف ماهیتابه بریزید. درب ماهیتابه را چند دقیقه ببندید تا خاگینه کمی خودش را بگیرد. بعد از این که خاگینه خودش را گرفت مغزهای آجیل مورد نظرتان را که خرد نموده اید به مقدار دلخواه روی مایه بریزید. روی مغزها مقداری پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته بپاشید، بقیه مایه را روی مواد داخل ماهیتابه بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا خاگینه خودش را بگیرد.

  6. بعد از چند دقیقه که خاگینه خودش را گرفت و رنگش طلایی مایل به سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ و برشته گردد. بعد از سرخ شدن خاگینه آن را از ماهیتابه خارج نکنید. اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در ماهیتابه بماند و در این فاصله درب ماهیتابه را هم بسته نگه دارید تا خاگینه نرم گردد.


در مرحله بعد روی خاگینه را با پودر نارگیل، پودر پسته و گل محمدی تزیین کنید و سپس شهد سرد شده روی خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی بریزید و اجازه دهید شهد کاملا به خورد خاگینه برود. خاگینه را به اشکال دلخواه برش بزنید و با چای، قهوه یا بستنی میل کنید.


بیشتر بخوانید :


طرز تهیه آبگوشت کشک | غذای محلی


آبگوشت بامیه | طرز تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام


طرز تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری


بیشتر بخوانید  با خواص آویشن آشنا شویم !
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *