طرز تهیه کیک وانیلی خانگی مرحله به مرحله
دلگرم : کیک وانیلی دارای طعم و مزه بی نظیری است و شما می توانید این کیک خوش طعم را برای پذیرایی از مهمان هایتان بپزید همچنین این کیک را می توانید برای مناسبت های خاص نظیر تولد و سالگرد ازدواج و … تهیه نمایید.
سپس با کمک ایده ای مناسب این کیک خوشمزه را تزیین نمایید. در طرز تهیه کیک وانیلی از مواد ساده ای نظیر آرد و بیکینگ پودر و نمک و شکر و کره و تخم مرغ و وانیل و شیر استفاده می شود.
کیک وانیلی : 2 روش جهت پخت کیک وانیلی در منزل
1. طرز تهیه کیک وانیلی اسفنجی در فر
مواد لازم:
-
۲ عدد تخم مرغ -
۱ لیوان شکر -
۱/۲ لیوان شیر -
۱/۲ لیوان روغن مایع -
۲ لیوان آرد -
۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر -
۱ نوک قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه :
تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن هم میزنیم حدود ۵ تا ۶ دقیقه بعد روغن و شیر رو اضافه کرده در حد یکی دو دقیقه هم میزنیم
بعد کم کم ارد و بکینگ پودر که قبلا سه بار الک کردیم رو اضافه میکنیم (میتونیم سه قاشق از مواد و جدا کنیم و بهش یه قاشق کاکائو اضافه کنیم و آخر سر بریزیم روی مواد سفیدمون تا کیک دو رنگ بشه)
برای اینکه مواد کاملا با هم مخلوط شوند از قاشق چوبی استفاده و مواد را با هم مخلوط کنید. باید به شکلی هم بزنید که مواد کاملا با هم مخلوط شوند و مواد گلوله نشوند. مایه کیک آماده شده است.
آن را داخل قالب کیک کلاسیک که به شکل مستطیل بوده و ارتفاع آن ۳۲ سانتی متر است، بریزید. برای این که مایه به دیواره نچسبد، از کمی آرد یا کاغذ الگو استفاده کنید.
دمای فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. باید به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در این حرارت داخل فر بماند تا کاملا بپزد.
فوت و فن های پخت کیک اسفنجی
مواد را دقیقا به اندازه دستور موجود در آموزش کیک اسفنجی برای ۴ نفر به کار ببرید.
کثیف بودن ظرفی که تخم مرغ را در آن می ریزید باعث می شود که تخم مرغ کف نکند. تمام ظرف های مورد استفاده باید خشک و تمیز باشند.
تزیین کیک اسفنجی را می توانید با خامه، تکه های میوه، شکلات یا هر چیز دیگری که سلیقه خود شماست انجام دهید.
این کیک را می توانید همراه با بستنی هم سرو کنید. در نهایت برای داشتن یک کیک اسفنجی لطیف و لذیذ موارد زیر را از خاطر نبرید:
1. تمام مواد را باید مدتی قبل از شروع به کار از یخچال خارج کنید. استفاده از مواد سرد باعث کاهش پف کیک می شود.
2. بعد از ریختن مایه در قالب، آن را بلافاصله درون فر قرار دهید. زیاد ماندن مایع درون قالب کف آن را از بین می برد.
3. دقت کنید که دمای فر برابر با میزان گفته شده در طرز تهیه کیک اسفنجی برای ۴ نفر باشد.
4. بیشتر بودن دمای فر، باعث سوختن کیک و کمتر بودن دما باعث خشک شدن آن می شود.
5. حتما به درجه نشان داده شده بر روی صفحه دقت کرده و سعی کنید از فر استاندارد استفاده کنید.
2. طرز تهیه کیک وانیلی بدون فر با 2 روش
مواد لازم:
-
تخم مرغ ۵ عدد -
شکر یک و نیم لیوان -
روغن نصف لیوان -
شیر یک لیوان -
آرد سه لیوان -
وانیل یک قاشق چای خوری -
بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
داخل ظرفی تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن خوب هم بزنین تا کرم رنگ و کشدار بشه
بعد روغن رو اضافه کنین دوباره هم بزنین شیر رو اضافه کنین دوباره هم بزنین
ارد و بکینگ رو سه بار الک کنین و اروم اروم به موادمون اضافه کنین و با لیسک یا یه قاشق چوبی خوب هم بزنین
زیاد هم نزنین که پفش بخوابه در حد مخلوط شدن کافیه
روش اول:
مایه کیک رو که داخل قالب ریختین قالب رو بزارین داخل قابلمه روش دم کنی بزارین و زیر قابلمه شعله پخش کن بزارین
پنج دقیقه اول شعله ملایم رو به کم باشه. بعد پنج دقیقه شعله رو خیلی خیلی کم کنین مثل زمانی که برنج رو دم میدید. تا بیست دقیقه اول در قابلمه رو اصلا باز نکنید!
روش دوم:
برای پختن کیک در قابلمه می توانید یک فر خانگی درست کنید. برای اینکار به دو تا قابلمه در دو سایز نیاز دارید که قابلمه بزرگتر کار فر را انجام می دهد
بگذارید روی حرارت ده دقیقه درش را هم ببندید.
بعد مواد کیک تان که آماده شد داخل قابلمه کوچکتر با توجه به اندازه موادتان بریزید و سریع داخل قابلمه بزرگتر که روی حرارت بود بگذارید و در آن را هم دم کنی بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه
به هیچ عنوان در آن را باز نکنید. بعد با یک خلال چوبی تست می کنید.
بعد آماده شدن هم درش را برندارید تا اینکه کامل سرد شود چون پف کیک می خوابد.
نکات طلایی برای تهیه کیک وانیلی بدون فر
برای چرب کردن کف قابلمه بهتر است از روغن جامد و یا کره استفاده کنید
اگر روغن مایع در دسترس دارید می توانید دیواره و کف قابلمه را چرب کنید و سپس مقداری آرد در قابلمه بپاشید.
توجه داشته باشید که برای پخت کیک بدون استفاده از فر باید از قابلمه ای استفاده کنید که درب مناسبی دارد و به خوبی کیپ می شود.
درب قابلمه را در حین پخت کیک برندارید زیرا پف کیک می خوابد.
می توانید برای برشته کردن روی کیک آن را به صورت وارونه در قابلمه برگردانید و به مدت ۳ دقیقه با شعله زیاد کیک را حرارت دهید.
برای تزیین این کیک خوشمزه می توانید از شابلون مخصوص طراحی کیک و توری زیر کیک و هر گونه اجسامی که برای تزیین کیک خانگی مناسب است استفاده کنید
همچنین می توانید کیک را با کمک پودر پسته و یا پودر نارگیل نیز تزیین کنید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ۵ مدل کیک ساده اسفنجی
مهمترین نکات کاربردی در هنر کیک پزی برای افراد مبتدی