ژله محصول نهایی ای است که از مخلوط کردن شکر، شکر، مواد ژل کننده مانند ژلاتین یا پکتین و غیره، رنگ ها، اسانس ها و اسیدهای مجاز تهیه می شود.
ژلاتین ماده ای سفت، ترد و شفاف است که بی رنگ یا زرد بسیار روشن است و اغلب بی بو و بی مزه است. این ماده با حرارت دادن طولانی مدت بافت ملتحمه حیوانات به دست می آید.
ژلاتین به راحتی جذب می شود. 80 درصد پروتئین و 13 درصد رطوبت دارد. ژلاتین به عنوان چسب استخوان شناخته می شود. وجود ژلاتین در ژله درد مفاصل را کاهش می دهد و می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
پکتین یک مشتق پلیمری از اسید قند است که از ساختارهای ژلاتینی گیاهی در میوه ها و سبزیجات استخراج می شود. سیب و مرکبات منابع غنی پکتین هستند. حداکثر پکتین در میوه های نارس یافت می شود که در زمان رسیدن از مقدار و حتی کیفیت پکتین استخراج شده کاسته می شود.
در هر صورت می توان گفت ژله به عنوان یک دسر چه حاوی ژلاتین باشد و چه پکتین می تواند شروع پوکی استخوان را به تاخیر بیندازد.