فواید فراوان شکلات تلخ برای تقویت حافظه


به گزارش سلام نو به نقل از عصر ایران، شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین با بهبود جریان خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد.

به گفته محققان، مصرف شکلات تلخ می تواند فرکانس امواج مغزی را تغییر دهد و در بهبود حافظه و کاهش استرس مفید است. در واقع افرادی که عاشق شیرینی هستند برای حفظ سلامتی خود باید انواع شیرینی های مضر را با شکلات تلخ جایگزین کنند. البته منظور از شکلات تلخ، شکلات واقعی و مرغوب است، نه محصولی که از ترکیب مواد مختلف تلخ مصنوعی تهیه شده باشد!

شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین با بهبود جریان خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد.

با استناد به مطالعه ای از دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا، که در نشست سالانه زیست شناسی تجربی 2018 نیز ارائه شد، فواید شکلات تلخ در رابطه با تأثیر آن بر امواج مغزی مرتبط با حافظه و توانایی یادآوری مشکلات آشکار شد.

Keter Lee Burke از دانشگاه لوما لیندا و تیم تحقیقاتی اش از تکه های 48 گرمی شکلات تلخ استفاده کردند که 70 درصد از دانه های کاکائو تانزانیایی تشکیل شده بود.

بورک توضیح می‌دهد: «آنچه ما به آن اشاره کردیم این است که آنتی‌اکسیدان‌ها این توانایی را دارند که فرکانس مغز شما را تغییر دهند، یک فرکانس ظاهراً مفید مغز به نام گاما». فرکانس گاما توسط آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تنظیم، افزایش و در واقع روشن می شود.

بیشتر بخوانید  جان باختن ۳۶ شهروند هندی درپی صاعقه و باران شدید

امواج مغزی در فرکانس های متفاوتی ساطع می شوند و از این نظر تا حدودی شبیه رادیو هستند. برک می افزاید که فرکانس گاما بالاترین فرکانس است و “با پیشرفته ترین سطح برای پردازش شناختی، حافظه و یادآوری مرتبط است.”

بهبود حافظه و کاهش استرس با مصرف شکلات تلخ

امواج گاما به عملکردهای پیچیده ای مانند پردازش اطلاعات، تقویت حافظه و کاهش استرس نسبت داده می شود. اثرات مثبت بر روی مغز یا به گفته محققان افزایش “انعطاف پذیری عصبی” در نتیجه مصرف شکلات تلخ در عرض 30 دقیقه رخ می دهد.

برک می گوید: در این مطالعه، داوطلبانی که یک تکه شکلات تلخ 70 درصد مصرف کردند، پس از 30 دقیقه افزایش زیادی در فرکانس گاما در نواحی مهم مغز (پشت و سمت راست مغز) نشان دادند. افزایش فرکانس گامای امواج مغزی چند ساعت طول می کشد.

تیم تحقیقاتی به نظارت بر آزمودنی ها ادامه داد و تا دو ساعت پس از پروژه همچنان فرکانس گامای تحریک شده را مشاهده کردند، البته به شکل کاهش یافته. بنابراین زمان زیادی طول می کشد تا این امواج فروکش کنند.

این تحقیق می تواند برای بهبود عملکرد شناختی، به ویژه در جمعیت های مسن تر مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، یکی از مزایای اصلی شکلات تلخ تنظیم دقیق فرآیندهای شناختی در طول مصرف آن است. به گفته بورک، اگر واقعا بتوانیم فرکانس گاما را افزایش دهیم، واقعاً در زندگی سود خواهیم برد، به ویژه از نظر بهبود فرآیندهای شناختی مغز.

حقایقی در مورد شکلات

دانه های کاکائو در داخل غلاف کاکائو یافت می شود. اینها میوه هایی هستند که روی درختان در آب و هوای گرم مانند آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی و آفریقا رشد می کنند. بله، شکلات از نظر فنی در واقع از میوه می آید. بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر نیز سرشار از آنتی اکسیدان هستند، مانند اسفناج، چغندر، تمشک، توت فرنگی و البته کلم پیچ.

بیشتر بخوانید  لغو مجازات اعدام و ابطال پرونده «محیط بانان کرمانشاهی» اجرا نمی شود.

دانه های کاکائو از داخل میوه برداشت می شود، سپس خشک و تخمیر می شود. این ماده در نهایت به کره کاکائو تبدیل می شود. کاکائو خام را می توان به تنهایی یا در پخت و پز استفاده کرد. برای تبدیل کاکائو خام به شکلات یا کره کاکائو، آن را با شکر و شیر ترکیب می کنند.

همچنین برای تبدیل کاکائو خام به «کاکائو» باید محصول را بو داده شود. بورک توضیح می دهد که به زبان ساده، کاکائو نسخه خام، کمتر فرآوری شده یا فرآوری نشده است. در حالی که کاکائو فرآوری شده در نظر گرفته می شود. طعم شکلات تلخ، شکلات شیری و سایر انواع شکلات بسته به میزان کره و شیر مصرفی متفاوت است.

به طور معمول، هر محصولی که بیش از 70 درصد کاکائو داشته باشد، «شکلات تیره» در نظر گرفته می شود و این ترکیبی است که در مطالعه برک استفاده شده است.

شکلات تلخ در محدوده 70 درصد کاکائو یا بیشتر از نظر ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار غنی است. بنابراین برای سلامتی بدن بسیار مفید تلقی می شود.

برک اشاره کرد که این میوه حتی از نظر آنتی اکسیدان از گیلاس و برخی سبزیجات نیز پیشی می گیرد. اگر می توانید طعم تلخ را تحمل کنید، درصد کاکائو بالاتری توصیه می شود.

جسیکا کوردینگ، یک متخصص تغذیه ثبت شده در نیویورک، توضیح می دهد که 85 درصد کاکائو همان چیزی است که بسیاری از پزشکان و متخصصان بهداشت به مردم توصیه می کنند. به عبارت ساده، درصد بیشتر کاکائو به معنای شکر کمتر است. به این ترتیب حتی شکلات تلخ حاوی شکر است اما به مقدار بسیار محدود. برای کسانی که به دنبال به حداکثر رساندن مزایای آنتی اکسیدانی شکلات هستند، انواع تیره تر توصیه می شود.

بیشتر بخوانید  تزریق بیش از 134 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تا به امروز

<п>اعلامیه فواید فراوان شکلات تلخ برای تقویت حافظه اولین بار در ظاهر شد خبر سریع.

دیدگاهتان را بنویسید