کروم چیست و چه فوایدی دارد؟
-
کنترل کربوهیدرات و قند خون -
بهبود سلامت قلب -
کنترل وزن -
و بهبود سلامت مغز
از مزایای شناخته شده کروم برای بدن هستند.
کروم نقش مهمی در مسیرهای سیگنالینگ انسولین ایفا می کند. بنابراین بدن ما را قادر می سازد میزان قندی که مصرف می کنیم و سطح قند خون را کنترل کنیم و انرژی پایداری داشته باشیم. تحقیقات همچنین نشان داده اند که کروم می تواند به محافظت از کروموزوم های DNA در برابر آسیب کمک کند.
این بدان معنی است که این ماده معدنی قادر به توقف جهش های سلولی که می توانند منجر به بیماری های مختلف مزمن شوند می باشد. علاوه بر این، کروم به دلیل نقشی که در متابولیسم چربی، پروتئین، کربوهیدرات ها و مواد مغذی دیگر دارد برای افزایش طول عمر و بهبود سلامت قلب و عروق بسیار مفید است.
بر طبق نظر National Institute of Health، دو نوع کروم وجود دارد:
-
سه ظرفیتی (کروه +۳) که به صورت بیولوژیکی فعال است و در غذاها یافت می شود.شش ظرفیتی (کروم ۶+) که برای بدن انسان سمی و ناامن است. -
نوع دوم این ماده معدنی در برنامه های کاربردی صنعتی استفاده می شود و خوراکی نیست. (کروم ۶ یک ماده شیمیایی است که باعث ایجاد سرطان می شود)
کروم به طور طبیعی در بسیاری از غذاها، از جمله مخمر آبجو، نوع خاصی از گوشت، سبزیجات، سیب زمینی و دانه های کامل وجود دارد. این ماده عمدتا از طریق خاک و سنگ ها وارد غذاهایی که می خوریم می شود.
به علاوه در مقادیر کمتری در آب نیز وجود دارد. مصرف آب شیرین مقداری از کروم مورد نیاز ما را تامین می کند. همچنین آشپزی در ظروف فولادی ضد زنگ نیز این ماده را وارد بدن می کند.
کمبود کروم در بدن چه عوارضی دارد؟
با توجه به گزارش USDA، کمبود کروم در ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته رایج نیست. زیرا در این کشورها اکثر افراد به طور متوسط به اندازه کافی از این ماده مصرف می کنند.
به طور متوسط، زنان بالغ در ایالات متحده حدود ۲۳ تا ۲۹ میکروگرم و مردان ۳۹ تا ۵۴ میکروگرم کروم در روز از طریق مصرف مواد غذایی مصرف می کنند. از آنجا که کروم در شیر مادر نیز وجود دارد حتی نوزادان حدود ۰٫۲۴ میکروگرم در روز از این ماده مصرف می کنند.
از سوی دیگر، برخی از محققان معتقدند کمبود کروم بسیار شایع است، به ویژه در افرادی که به انسولین پاسخ مناسب نمی دهند. عدم پاسخ به انسولین به میزان قابل توجهی در افرادی که اضافه وزن و رژیم غذایی نامناسب دارند مشاهده می شود. افراد مبتلا به دیابت و افراد مسن به احتمال زیاد بیشتر از دیگران این کمبود را شاهد هستند.
هنگامی که کمبود کروم رخ می دهد، علائم رایج آن عبارتند از:
-
ناتوانی در کنترل قند خون -
ضعف استخوان ها -
کمبود انرژی و احساس خستگی -
ضعف در پوست -
خطر ابتلا به کلسترول بالا و عوارض قلبی -
کمبود تمرکز و حافظه ضعیف -
مشکلات موثر بر چشم -
تغییرات خلقی مانند افزایش اضطراب -
تغییر در اشتها -
تغییر در وزن -
رشد ناپایدار -
تأخیر در بهبود زخم یا بهبود پس از جراحی
میزان نیاز روزانه بدن به کروم
محققان Institute of Medicine of the National Academy در سال ۱۹۸ بر اساس سلامت بدن، وزن و سطح فعالیت مقدار مورد نیاز هر فرد به این ماده را به شرح زیر اعلام کردند:
-
نوزادان ۰ تا ۶ ماهه: ۰٫۲ میکروگرم -
کودکان ۷ تا ۱۲ ماهه: ۵٫۵ میکروگرم -
کودکان ۱ تا ۳ ساله: ۱۱ میکروگرم -
کودمان ۴ تا ۸ ساله: ۱۵ میکروگرم -
کودکان ۹ تا ۱۳ ساله: ۲۵ میکروگرم برای پسران، ۲۱ میکروگرم برای دختران -
نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ ساله: ۳۵ میکروگرم برای پسران، ۲۴ میکروگرم برای دختران -
بزرگسالان ۱۹ تا ۵۰ ساله: ۳۵ میکروگرم برای مردان، ۲۵ میکروگرم برای زنان -
زنان باردار: ۳۰ میکروگرم -
زنان شیرده: ۳۵ میکروگرم
دیگر متخصصان مصرف این ماده را برای کمک به کنترل قند خون، به ویژه در افرادی که دارای مقاومت به انسولین ملایم یا شدید یا دیابت هستند؛ ۲۰۰ میکروگرم در روز به عنوان بخشی از مولتی ویتامین توصیه می کنند.
مصرف مکمل این ماده توسط متخصصان تغذیه و در دوزهای ۱۰۰۰ میکروگرم برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا سندرم متابولیک در برخی موارد تجویز می شود.
آیا مصرف مکمل های کروم ضروری و ایمن هستند؟
مزایای استفاده از مکمل های کروم هنوز تا حدودی بحث برانگیز است و برخی از متخصصین در مورد آن تردید دارند. زیرا مطالعات تا به امروز نتایج متفاوتی را نشان می دهد. مکمل های غذایی حاوی کروم، شامل پیکولینت کروم، پلیینیکوتین کروم و چندین نوع دیگر می باشد.
در سال ۲۰۱۴، اداره ایمنی مواد غذایی اروپا گزارشی را منتشر کرد که نشان می دهد کروم اثرات مفیدی بر روی سلامتی افراد بالغ ندارد. به همین دلیل نیز این ماده از فهرست مواد مغذی ضروری برای بدن حذف شد.
اکثر مطالعات نشان می دهند که مصرف کروم در مقادیر متوسط بی خطر است. اما مصرف بیش از حد آن می تواند باعث ایجاد عوارض جدی شود. خوشبختانه، مصرف بیش از حد کروم بسیار نادر است. زیرا کروم تنها در مقادیر بسیار کمی وارد سلول می شود. وقتی این ماده بیش از حد استفاده شود، می تواند به طور بالقوه وارد سلول شده و منجر به آسیب رساندن به DNA شود.
خواص کروم
کمک به کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت با کروم
کروم می تواند نقش انسولین را افزایش دهد. انوسلین هورمون حیاتی است که قند خون را کنترل می کند و باعث می شود که گلوکز به انرژی مورد نیاز سلول ها تبدیل شود.این ماده همچنین از سوخت و ساز و ذخیره مواد مغذی در سراسر بدن حمایت می کند. زیرا می تواند به شما در جذب و توزیع مواد مغذی از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین های موجود در غذاهایی که می خورید کمک کند.
برای مثال، مخمر آبجو یک منبع غنی از این ماده است و برای کمک به متابولیسم قند (به شکل گلوکز) در خون و جلوگیری از عدم تحمل گلوکز، انسولین، مقاومت و تشکیل دیابت مفید است.
یک مطالعه انجام شده توسط مرکز تحقیقات تغذیه ای انسانی در ایالات متحده، افرادی که تحت درمان دیابت نوع ۲ قرار داشتند را به دو گروه تقسیم کرد. گروه اول هر روز در طول یک دوره چهار ماهه، از مکمل کروم در کنار داروهای طبیعی استفاده کرد و عادات غذایی خود را تغییر نداد.گروه دوم نیز پلاسبو را با همین شرایط مصرف کرد. تحقیقات نشان داد که در بدن گروه مصرف کننده از مکمل کروم، مقدار انسولین و میزان کلسترول به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که مطالعات نتایج متفاوتی را در مورد اثربخشی کروم در جلوگیری از دیابت نشان می دهد.بسیاری از مطالعات اثرات مثبت را نشان می دهند، اما برخی دیگر نشان می دهند که کروم قادر به کنترل قند خون در افرادی که مستعد ابتلا به دیابت هستند نیست و بدون ترکیب آن با سایر روش های مداخله ای دیگر تأثیری ندارد.
کاهش کلسترول بالا با کروم
کروم برای متابولیسم طبیعی چربی ها، از جمله کلسترول مورد نیاز است. تحقیقات نشان می دهند که ارتباطی بین مصرف کروم و سلامت عروق و سطح کلسترول خون وجود دارد. برخی از مطالعات حتی نشان داده اند که افرادی که بر اثر بیماری قلبی می میرند، در زمان مرگ، کرم خونشان پایین تر از حد معمول است.
هنگامی که محققان در بخش آموزش پزشکی بیمارستان مرسی و Medical Center، اثرات مکمل کروم در بزرگسالان را در یک دوره ۴۲ روزه آزمایش کردند، شرکت کنندگان با کاهش کلسترول تام و کلسترول بد مواجه شدند.
جلوگیری از افزایش وزن و پرخوری با کروم
کروم، با کاهش خطر ابتلا به چاقی و کاهش وزن همراه است و ممکن است بر روی مصرف غذا تاثیر بگذارد. مکانیسم دقیق تاثیر این ماده بر گرسنگی و وزن هنوز ناشناخته است، اما برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف کروم بیشتر باعث کاهش بافت چربی (تجمع چربی در بدن) و کنترل اشتها می شود.
یک مطالعه انجام شده توسط مرکز تحقیقات بیومدیکال در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا نشان داد که مکمل این ماده به طور موثر کمک می کند مصرف غذا در افراد سالم، دارای اضافه وزن، زنان بالغ که اشتها زیاد به مصرف کربوهیدرات ها را گزارش کرده اند، کم شود.
پس از مقایسه اثرات این ماده با پلاسبو در ۴۲ زن با اضافه وزن در طی ۸ هفته، گروه مصرف کننده از ۱۰۰۰ میلی گرم کروم در روز، موارد زیر را تجربه کردند:
-
کاهش مصرف غذا -
کاهش میزان گرسنگی -
کاهش میل به چربی -
کاهش اندک وزن بدن
حفظ سلامت مغز و مبارزه با زوال شناختی با کروم
مطالعات اخیر نقش پاسخ صحیح انسولین در بدن را در حفظ سلامت مغز و عملکرد شناختی در سالمندان برجسته کرده اند. از آنجا که کروم قادر به بهبود سطح گلوکز و پاسخ انسولین است، ممکن است به عنوان یک مدولاتور مفید برای عملکرد مغز عمل کند و تغییرات مربوط به افزایش سن مغز را کاهش دهد.
به طور خاص، این ماده با بهبود عملکرد هیپوتالاموس مرتبط است. هیپوتالاموس بخش بسیار مهمی در مغز است. زیرا بخش مرکزی سیستم عصبی می باشد که به کنترل دمای بدن، تشنگی، گرسنگی، خواب و فعالیت عاطفی کمک می کند.
تحقیقات نشان داده اند که کروم می تواند به جوان نگه داشتن هیپوتالاموس، تنظیم اشتها در بزرگسالان سالمند و جلوگیری از اثرات منفی بر نورون های مغز ناشی از پیری کمک کند.بسیاری از نقاط دیگر مغز، از جمله غدد پینه آل و تیموس، که تحت تاثیر کنترل انسولین قرار دارند، ممکن است از خواص این ماده بهره مند شوند.
بهبود سلامت پوست و جلوگیری از آکنه با کروم
تغییرات سریع در سطح قند خون مربوط به آکنه و سایر واکنش های پوستی است. کروم باعث تعادل قند خون می شود و به این ترتیب با بهبود سلامت پوست ارتباط دارد. غذاهای غنی از کروم (مانند کلم بروکلی) معمولا حاوی سایر مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند ظاهر پوست را بهبود بخشیده و به مبارزه با آکنه و یا نشانه های رایج پیری کمک کنند.
حمایت از متابولیسم و سطح انرژی با کروم
دریافت مقدار کافی مواد معدنی مانند کروم، کلسیم و منیزیم برای افرادی که فعالیت بدنی دارند، بسیار مهم می باشد. زیرا این مواد مغذی برای افزایش ظرفیت انرژی، افزایش کالری و بهبود عملکرد عضلانی مفید هستند.
هنگامی که مصرف مواد غذایی کم می شود و فعالیت بدنی افزایش پیدا می کند، برای تقویت متابولیسم بدن باید از غذاهای حاوی این ماده معدنی بیشتر استفاده شود.
حفظ سلامت چشم با کروم
کروم می تواند به محافظت از اختلالات چشم مانند گلوکوم کمک کند. گلوکوم مربوط به دیابت است و باعث تجمع مایع در چشم می شود و فشار مضری را به عصب ظریف چشم، شبکیه و لنز وارد می کند.
این بیماری در نهایت منجر به نابینایی می شود. کروم به علت نقش مفیدی که در کنترل قند خون دارد می تواند خطر ابتلا به دیابت و اختلالات چشمی را کاهش دهد.
محافظت از استخوان ها در برابر شکستگی و پوکی استخوان با کروم
کروم، کاهش کلسیم در بدن را کاهش می دهد، بنابراین ممکن است برای جلوگیری از کاهش تراکم استخوان و اختلالات مربوط به استخوان که به ویژه در زنان مسن رایج است، مفید باشد. بنابراین، مصرف مواد غذایی حاوی این ماده نیز یک درمان طبیعی برای پوکی استخوان است.
بهترین منابع غذایی حاوی کروم
۱ فنجان کلم بروکلی پخته: ۲۲ میکروگرم (۸۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ فنجان انگور یا آب انگور: ۸ میکروگرم (۳۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ فنجان سیب زمینی: ۳ میکروگرم (۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ قاشق چای خوری سیر: ۳ میکروگرم (۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ قاشق غذاخوری ریحان: ۲ میکروگرم (۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
۳ اونس گوشت گاو علف خوار: ۲ میکروگرم (۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ فنجان پرتقال یا آب پرتقال: ۲ میکروگرم (۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
۳ اونس بوقلمون: ۲ میکروگرم (۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ فنجان لوبیا سبز پخته: ۲ میکروگرم (۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ عدد سیب متوسط: ۱ میکروگرم (۴ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱ عدد موز متوسط: ۱ میکروگرم (۴ درصد از نیاز روزانه بدن)
همچنین بخوانید:
کمبود چه ویتامین ها و مواد معدنی شما را بی حال می کند؟
آشنایی با هربان (herbban) کود معدنی و ارگانیک گیاهان
آیا لوازم آرایش معدنی تولید شده اند؟
معرفی 17 ماده غذایی که حاوی زینک (روی) فراوان هستند
۸ ماده غذایی غنی از روی برای کودکان + عوارض کمبود روی
سفید شدن موها / کمبود چه ماده ی غذایی در بدن باعث سفید شدن موها میشود؟