فواید بی نظیر پنیر درخت خرما برای سلامت بدن



همه چیز در مورد پنیر درخت خرما


در میانه تنه نخل، مغز ترد و شیری‌رنگی وجود دارد که شیرین و گس است که به آن “پنیر نخل” گفته می‌شود و بسیار مقوی و گران‌قیمت است.که برای دستیابی به آن معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند.


پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگ‌های نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.اگر چه بعضی از عشایر عادت دارند برای مهمان مهمی که سر می‌رسد گوسفندی قربانی کنند، حال اینکه مردم مناطق کویر به جای گوسفند یکی از درختان نخل‌شان را سر می‌زنند.


در این میان در شهرهایی که درخت خرما وجود دارد رسم بر این است تا هرگاه اهالی مهمان ویژه‌ای دارند، یکی از درختان خرما – درخت پیر – را سر بریده و پنیر خرمای آن را پیشکش‌ او می کنند.پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند با رنگ سفید، در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری برخوردار است.


درخت خرما با نام لاتین (phoenix dactlyliferal) یکی از سه نوع درخت میوه ای مهم از خانواده نخیلات می-باشد. درخت خرمای کبکاب از عمده ترین نوع نخیلات کشت شده در جنوب غربی ایران، استان بوشهر می باشد. قلب خرما که قسمت انتهایی بالای درخت و در حقیقت سلول های بنیادی درخت خرما را تشکیل می دهد از ارزش های غذایی بالایی برخوردار می باشد


به عنوان یک داروی محلی مورد استفاده متعددی از جمله تقویت بنیه و در درمان ضعف جنسی به کار برده می شود.


پنیر خرما


به منظور بررسی ارزش های غذایی این محصول درخت خرما میزان کربوهیدرات ها، پروتئین-ها، چربی‎ها و مواد معدنی موجود در آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.پنیر خرما از چند درخت مختلف خرمای کبکاب از منطقه تهیه و توسط مخلوط کن خرد و در دمای ۷۰ درجه سانتی‎گراد به‎صورت پودر خشک در آمد.


چربی های نمونه ها استخراج و توسط روشBligh & Dyer و کروماتوگرافی GC مورد آنالیز قرار گرفت.


میزان پروتئین تام و کربوهیدرات ها به ترتیب با روش کجل- دال و لین – آینون (Eynon Lane –and Kjldahl) اندازه گیری شد. مواد معدنی موجود در نمونه ها توسط روش اتمیک آبزوربشن تعیین مقدار گردید. همچنین مقدار فیبر موجود در نمونه ها اندازه‎گیری شد.


میانگین مقدار چربی تام نمونه ها ۵/۰±۲۷/۰ گرم در ۲۸ گرم تعیین گردید. میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در نمونه های مورد آزمایش عمدتاً اسیدهای چرب لینولئیک، لینولنیک و اولئیک جمعاً ۲/۲۷ درصد کل چربی ها را تشکیل می دهند. عمده ترین چربی اشباع موجود در نمونه ها اسید پالمتیک می باشد.


میزان پروتئین تام نمونه ها ۳/۰ گرم در هر اونس (۲۸ گرم) تخمین زده شد. مقدار کربوهیدرات نمونه ها ۲۹/۲ گرم در هر اونس تعیین مقدار گردید. مواد معدنی موجود در نمونه ها عمدتاً روی، آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، کلسیم، پتاسیم و سلنیوم می باشد.


درخت خرما


از نتایج این مطالعه این طور به عمل می آید که پنیر خرما حاوی اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی مفید به ویژه روی که اثرات ضد التهابی دارد می باشد. میزان فیبر خام موجود در نمونه ها ارزش غذایی آنها را بیشتر نشان می دهد و پیشنهاد می شود که این محصول به‎عنوان یک مواد مغذی بدون کلسترول مورد استفاده در رژیم های غذایی مختلف قرار گیرد.

بیشتر بخوانید  آیا حیوانات خانگی ناقل کرونا ویروس هستند؟


پنیر نخل از جمله محصولات درخت خرماست که با طعم شیرین خود بسیار دلپذیر است. پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند با رنگ سفید ، برای دستیابی به آن معمولا سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند و در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری برخوردار است


در ابتدای بهار که نخل شکوفه می‌زند، شکوفه‌ها را که تارونه نام دارد، می‌‌چینند و از آن عرق تارونه می‌گیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمان‌گر دردهای معده است. عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.


پنیر درخت خرما


پنیر نخل یا بقولی (غاپ) سوغات لذیذی که از دل نخل بیرون می آید و بسیار مقوی است. هر نخل ۳ تا ۱۰ کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند – مواد معدنی ویتامین کالری و آهن است


پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده بسیار مقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است. مریستم که یکی از حساس‌ترین بخش‌های گیاهی بوده در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه می‌شود.


نخل داران آن دسته از نخل هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است قطع می کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می کنند.پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده بسیار مقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است؛ مریستم که یکی از حساس‌ترین بخش‌های گیاهی بوده در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه می‌شود.


نخل‌داران آن دسته از نخل‌هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، قطع می‌کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می‌کنند.از جمله خواص آن درمان نازایی، درمان بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و درمان کم‌خونی و ضعف قوای جسمی و جنسی را می‌توان نام برد.


11 خواص خرما برای سلامتی


درخت خرما


۱. مستحکم کردن استخوان‌ها


میزان قابل توجه مواد معدنی مثل فسفر، پتاسیم و کلسیم که در خرما یافت می‌شود آن را به یک غذای کامل و فوق‌العاده برای تقویت استخوان‌ها و مقابله با بیماری‌های دردناک و ناتوان‌کننده‌ای مثل پوکی استخوان تبدیل کرده است.


خرما حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم است که همه‌ی آن چیزی است که برای رشد و تقویت استخوان‌ها ضروری است به‌خصوص برای افرادی که پا به سن می‌گذارند و استخوان‌هایشان رو به ضعیف شدن می‌گذارد.

بیشتر بخوانید  درمان مسمومیت با انواع حشره‌ کش‌ های خانگی


۲. درمان یبوست


خرما را معمولاً جزو خوراکی‌های ملین طبقه‌بندی می‌کنند. به همین دلیل خوردن مرتب آن به افرادی که دچار یبوست هستند توصیه می‌شود. برای اینکه از خاصیت مسهل کنندگی خرما بیشترین بهره را ببرید شب آن‌ها را در آب بخیسانید و صبح خرما و آب آن را میل کنید.


خرما حاوی مقادیر زیادی فیبر محلول است که برای بهبود حرکت دودی روده و عبور آسان غذا از جهاز هاضمه ضروری است، به همین خاطر می‌تواند علائم یبوست را از بین ببرد.


۳. درمان اختلالات روده‌ای


ترکیبات نیکوتینی موجود در خرما برای درمان بسیاری از اختلالات روده‌ای مفید است. مصرف مداوم آن از رشد ارگانیسم‌های مضر جلوگیری می‌کند درنتیجه به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند.


خرما، چون هم فیبر‌های غیر محلول و هم فیبر‌های محلول به همراه مقادیر فراوانی از اسید‌آمینه‌های مفید دارد می‌توان به گوارش بهتر غذا کمک کند بنابراین باعث می‌شود مواد مغذی غذا‌ها توسط جهاز هاضمه بهتر جذب شوند.


۴. درمان کم‌خونی


خرما مواد معدنی زیادی دارد که برای بسیاری عوارض و اختلالات مفید هستند، اما مقادیر بالای آهن، خرما را به یک مکمل رژیمی عالی برای مبتلایان به کم‌خونی تبدیل کرده است.


خرما با میزان بالای آهنی که دارد کمبود آهن را در بیماران کم‌خون جبران می‌کند انرژی و بنیه را تقویت می‌کند و احساس رخوت و سستی را از بین می‌برد.شما می‌توانید تکه‌های خرما را به غلات صبحانه و فرنی خود اضافه کنید.


۵. درمان حساسیت‌ها


یکی از جالب‌ترین نکات در مورد خرما این است که این میوه حاوی سولفور طبیعی است. سولفور به‌ندرت در مواد خوراکی یافت می‌شود، اما اثراتش بر سلامتی انسان بی‌شمار است ازجمله اینکه از بروز واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌های فصلی جلوگیری می‌کند.


طبق پژوهشی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، ترکیبات ارگانیک سولفور بر بسیاری از افرادی که مبتلا به آلرژی فصلی رینیت هستند اثر مثبتی دارد. حدود ۲۳ میلیون نفر فقط در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. خرما می‌تواند با واردکردن سولفور به رژیم غذایی علائم این حساسیت‌های فصلی را به طرز قابل‌توجهی کاهش دهد.


۶. کمک به افزایش وزن


خرما باید جزوی از رژیم غذایی سالم باشد چراکه حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامین‌های ضروری است. اگر خرما را با خیار له‌شده مصرف کنید می‌توانید وزنتان را در محدوده‌ی نرمال و متعادل نگه دارید. یک کیلو خرما تقریباً ۳۰۰۰ کالری دارد و کالری موجود در این مقدار برای تأمین نیاز روزانه‌ی بدن انسان به انرژی کفایت می‌کند.


۷. افزایش انرژی


خرما سرشار از قند‌های طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکروز است؛ بنابراین اگر می‌خواهید با خوردن یک میان وعده انرژی‌تان را به‌سرعت افزایش دهید خرما را انتخاب کنید.


بسیاری از مردم سرتاسر جهان برای میان وعده‌ی عصرشان و برای اینکه از خستگی و رخوت خارج شوند از خرما استفاده می‌کنند. عموماً هنگام ورزش در باشگاه یا در خانه دچار خستگی شدید می‌شوید، با خوردن چند عدد خرما در چنین مواقعی به‌سرعت انرژی خود را بازیابی کنید.

بیشتر بخوانید  آشنایی با موارد مصرف و عوارض داروی لگزاتال


۸. حفاظت از سلامت دستگاه عصبی


ویتامین‌های موجود در خرما موجب می‌شوند سلامت و عملکرد دستگاه عصبی تقویت شود. پتاسیم یکی از مواد اصلی و مهم برای داشتن یک دستگاه عصبی سالم است و علاوه بر آن سرعت و هوشیاری مغز را افزایش می‌دهد.


ازآنجاکه خرما حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است پس غذایی عالی برای افراد مسن و افرادی که سیسم عصبی‌شان دچار کندی و رخوت شده است می‌باشد؛ همچنین برای افرادی که می‌خواهند قدرت ذهنی و مغزی خود را افزایش دهند.


۹. بهبود سلامت قلب


خرما در حفظ سلامت قلب شما بسیار مؤثر است. اگر خرما را شب در آب بخیسانید و صبح آن را له کنید و مصرف کنید می‌تواند در درمان ضعف قلب مؤثر واقع شود. پتاسیم موجود در آن‌هم طبق پژوهش‌ها می‌تواند از حملات قلبی و سایر بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.


علاوه بر این ثابت‌شده که مصرف خرما میزان کلسترول‌های بد خون را کاهش می‌دهد و از این طریق خطر حملات قلبی و سکته را کاهش می‌دهد. به همین خاطر است که مصرف دو بار در هفته‌ی خرما موجب بهبود سلامت کلی قلب می‌شود.


۱۰. درمان ضعف جنسی


مطالعات نشان داده‌اند خرما حتی برای افزایش بنیه‌ی جنسی هم مفید است. یک مشت خرما را در شیر تازه‌ی بز شب تا صبح بخیسانید و بعد آن را با همان شیر به‌اضافه‌ی مقداری پودر هل و عسل مخلوط‌کنید. این ترکیب معجونی عالی برای افزایش توان جنسی و کاهش عقیمی ناشی از اختلالات جنسی مختلف است.


دانش امروزی تجربه‌ی پیشینیان در استفاده از خرما برای تقویت قوای جنسی را تأیید می‌کند. پژوهشی در سال ۲۰۰۶ اثرات خرما و روغنش را بر عملکرد جنسی بررسی کرد و نشان داد میزان بالای ترکیبات استرادیول و فلاونوئید موجود در خرما موجب افزایش تعداد و تحرک اسپرم‌ها می‌شود.


همچنان که اندازه و وزن بیضه‌ها را هم افزایش می‌دهد؛ بنابراین اگر شما به دنبال تقویت قوه‌ی مردانگی هستید خرما بخورید، چون خرما یک داروی مقوی قوه‌ی باه قوی و طبیعی است.


۱۱. پیشگیری از شب‌کوری


خواص درخت خرما کم نیست و از آن جمله باید به کاربرد آن در درمان بیماری‌های مختلف گوش، بینی و گلو اشاره کرد.


مثلاً اگر برگ‌های درخت خرما را به خمیر تبدیل کنند و دور چشم بمالند یا اگر آن را به‌صورت خوراکی مصرف کنند، ثابت‌شده که فراوانی شب‌کوری را کاهش می‌دهد. از این راه‌حل به‌عنوان جایگزینی برای دارو عمدتاً در نواحی روستایی که خرما در آن می‌روید استفاده می‌شود.


تصاویر درآوردن پنیر از درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


پنیر درخت خرما


همچنین بخوانید:


خواص خرما با گردو


خواص بی نظیر و معجزه آسا خرما


خواص و فواید خرما در بارداری


دستور پخت شیرینی خرما بیسکوییت خانگی مرحله به مرحله


دیدگاهتان را بنویسید