عوارض کمبود ویتامین K چیست؟
با این قسمت از دلگرم کننده با ما همراه باشید تا با فواید ویتامین K بیشتر آشنا شوید.
ویتامین K
گروهی از ساختارهای مشابه ویتامینهای محلول در چربی هستند که بدن انسان برای اصلاح برخی پروتئینهای مورد نیاز برای لخته شدن خون و همچنین در استخوانها و سایر بافتها به آنها نیاز دارد. تعدیل پروتئین ها به ما این امکان را می دهد که آنها را به یون های کلسیم متصل کنیم. ویتامین K حاوی دو پروتئین طبیعی k1 و k2 است. ویتامین K2 به نوبه خود حاوی تعدادی مواد شیمیایی مرتبط با طول های مختلف زنجیره های جانبی کربن است که از اتم های ایزوپرونید تشکیل شده است.
ویتامین K1 همچنین به عنوان فیتومنادین یا فیلوکین یا فیتونادین شناخته می شود که توسط گیاهان تولید می شود و عمدتاً در سبزیجات برگ سبز یافت می شود زیرا مستقیماً در فتوسنتز نقش دارد. این می تواند یک “شکل گیاهی” با ویتامین K باشد. این ویتامین یک ویتامین فعال در حیوانات است و یکی از عملکردهای کلاسیک ویتامین K شامل فعالیت در فرآیند تولید پروتئین در لخته شدن خون است. حیوانات همچنین می توانند آن را به ویتامین K2 تبدیل کنند. ویتامین K2 محیط ذخیره سازی اصلی در حیوانات است و دارای چندین زیر گروه در امتداد زنجیره های مختلف ایزوپرونید است.
این ویتامین K2 ماناکین نامیده می شود و با باقی مانده ایزوپرونید در زنجیره جانبی مشخص می شود. مناکینون ها به اختصار MK-N هستند که M مخفف مناکینون ها و K مخفف ویتامین های K و N برای تعداد زنجیره های جانبی ایزوپرنوئید باقی مانده است. به عنوان مثال، مناکینون-4 (مخفف MK-4) دارای 4 باقیمانده ایزوپرن در زنجیره جانبی خود است. Menaquinone-4 (همچنین به عنوان Menatetrenone از چهار باقیمانده ایزوپرن آن شناخته می شود) رایج ترین نوع ویتامین K2 در محصولات حیوانی MK-4 است که معمولاً از ویتامین K1 در بافت های حیوانی خاص (دیواره های شریانی- پانکراس و بیضه) با غیر جایگزین می باشد. اشباع با 4 واحد ایزوپرن باعث القای مناکینون-4 می شود.
این نوع ویتامین K2 ممکن است آنزیمی با عملکرد متفاوت از ویتامین K1 داشته باشد. باکتری های روده بزرگ نیز می توانند ویتامین K1 را به ویتامین K2 تبدیل کنند. علاوه بر این، باکتری ها معمولا طیف وسیعی از اشکال ویتامین K2 را در امتداد زنجیره جانبی ایزوپرنوئید ویتامین K2 تولید می کنند که مهمترین آنها MK-7 تا MK-11، عنصری از ویتامین K2 است. تمام اشکال K2 به جز MK-4 که می توانند باکتری تولید کنند و می توان از آنها در تنفس بی هوازی استفاده کرد MK-7 و سایر باکتری های مشتق شده از ویتامین K2 فعالیت ویتامین K را در حیوانات نشان می دهد. هنوز مشخص نیست که آیا MK-7 برتر از MK-4 است یا خیر و این موضوع در حال حاضر در حال بررسی است. سه نوع ویتامین K مصنوعی شناخته شده است.
ویتامین های K3، K4 و K5. با این حال، K1 و تمام K2 های مشابه غیر سمی هستند. مشخص شده است که ویتامین K3 مصنوعی سمی است و ویتامین های مصنوعی K4 و K5 نیز غیرسمی هستند. ویتامین K1 کشف شد ویتامین K1 در سال 1929 توسط دانشمند دانمارکی هنریک دام در حین تحقیق در مورد نقش کلسترول در باد کردن جوجه ها کشف شد. پس از چند هفته، حیوانات رشد کردند و شروع به خونریزی کردند. این کمبود را نمی توان با افزودن کلسترول خالص به رژیم غذایی آنها برطرف کرد. به نظر می رسد که همراه با کلسترول، ترکیب دیگری از غذا استخراج می شده است و آن ترکیب، ویتامین انعقادی نامیده می شود.
ویتامین جدید حرف K Riera را دریافت کرد. اولین اکتشافات او در مجله آلمانی ویتامین انعقاد منتشر شد. تبدیل ویتامین K1 به ویتامین K2 ویتامین K2 در حیوانات MK-4 تولید می شود. از طریق تبدیل ویتامین K1 در پانکراس و دیواره شریان ها و در بیضه ها. در حالی که سوالات بزرگ هنوز مسیر بیوشیمیایی ویتامین K1 تا MK-4 را احاطه کرده است. به باکتری های روده بستگی ندارد. در واقع، بافتی که دارای MK-4 بالایی است، پتانسیل قابل توجهی برای تبدیل بیش از 90 درصد از K1 به MK-4 دارد.
در سال 1935 دانشمند دانمارکی به نام هنریک دام وجود ماده ای را در بدن مرغ کشف کرد که باعث لخته شدن خون می شود. او آن را “ویتامین K” نامید. تاکنون دو نوع از این ویتامین شناخته شده است که K1 و K2 نامیده می شوند و از نظر ساختار مولکولی تفاوت چندانی ندارند. ویتامین K مانند چربی D محلول در چربی است و بدن برای جذب آن به صفرا نیاز دارد. این ویتامین در برابر گرما مقاوم است اما در اثر نور خورشید و یخ زدگی از بین می رود. هر چه هوا گرمتر باشد، بدن به این ویتامین بیشتر نیاز دارد.
مصرف منظم ویتامین K استخوان ها را تقویت می کند، از رسوب کلسیم در شریان ها و کلیه ها جلوگیری می کند و از بیماری های قلبی عروقی و سرطان های احتمالی جلوگیری می کند… «مطالعه جدید منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی ویتامین K نشان می دهد که با پیری مبارزه می کند، اما متاسفانه، کمبود این ویتامین ها شایع هستند.
ویتامین K که به لخته شدن خون کمک می کند، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که حتی از ویتامین E نیز آنتی اکسیدان تر است. محققان آمریکایی بر این باورند که جذب منظم این ویتامین استحکام استخوان ها را افزایش می دهد، شریان ها و کلیه ها را در وضعیت خوبی نگه می دارد، همچنین به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سرطان کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین K در برابر التهاب ناشی از آرتریت و همچنین بیماری آلزایمر موثر است. این ویتامین کلسیم را در بدن تنظیم می کند و در صورت لزوم آن را در استخوان ها حفظ می کند. و اجازه نمی دهد کلسیم وارد رگ ها شود. ویتامین K که به لخته شدن خون کمک می کند.
این یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که حتی از ویتامین E نیز قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
این ویتامین در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم پیچ و همچنین در گل کلم، سویا و برخی غلات به وفور یافت می شود. محققان توصیه میکنند که میوهها و سبزیجاتی که ویتامین K بیشتری جذب میکنند در اولویت رژیم غذایی شما باشند. محققانی که ویتامینها، مواد معدنی و میزان جذب افراد را در سی سال گذشته مطالعه میکنند، به این نتیجه رسیدهاند که احتمال نیاز افراد به ویتامینها بیشتر از آنچه در حال حاضر جذب میشوند، بیشتر است.
منابع غذایی ویتامین K
ویتامین K در بسیاری از غذاها از جمله سبزیجات سبز و سبزیجات مانند اسفناج، بروکلی، خیار، جعفری و غیره، ماهی، کلم پیچ، چغندر، توت ها، تمشک، زغال اخته، روغن زیتون و کلزا یافت می شود.
به عنوان مثال یک فنجان کلم یا اسفناج آب پز با کمی روغن زیتون بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تامین می کند. از آنجایی که ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است، منابع غذایی حاوی ویتامین K را می توان با چربی یا روغن کمی برای جذب بهتر مصرف کرد.
مکمل های ویتامین K
ویتامین K در منابع غذایی به وفور یافت می شود و به طور کلی نیازی به مصرف مکمل های ویتامین K نیست مگر اینکه توسط پزشک تشخیص داده شود و برای افرادی که در انعقاد یا جذب ویتامین مشکل دارند.
عواملی که باعث کمبود ویتامین K می شوند:
کمبود ویتامین K نادر است زیرا در سبزیجات و غذا به وفور یافت می شود و باکتری های مفید روده می توانند ویتامین K تولید کنند و از آنجایی که ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است، کبد می تواند آن را تولید کند. می تواند آن را برای استفاده در صورت نیاز ذخیره کند.
- مصرف آنتی بیوتیک ها: مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند باکتری های روده را از بین ببرد و باعث کمبود خفیف ویتامین K شود.
- بیماری های خاص: برخی از بیماری ها مانند مشکلات کبد و کیسه صفرا، بیماری سلیاک، بیماری کرون و غیره. ممکن است توانایی بدن برای جذب ویتامین K را کاهش دهد.
- رقیق کننده های خون: استفاده طولانی مدت از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین، پلاویک و غیره. باعث از بین رفتن ویتامین K در بدن می شود.
- قاعدگی سنگین و طولانی در زنان: از آنجایی که ویتامین K نقش مهمی در انعقاد خون دارد، خونریزی داخلی در همه افراد و قاعدگی شدید در زنان باعث تخلیه ذخایر ویتامین K می شود.
- علائم و بیماری های مرتبط با کمبود ویتامین K در بدن:
- مشکلات لخته شدن خون: همانطور که گفته شد، کمبود ویتامین K لخته شدن خون را کند می کند. به عنوان مثال، اگر شما از جمله افرادی هستید که با کوچکترین خراشیدگی روی پوست، مدت زیادی خونریزی می کنید یا زمانی که به دندانپزشک مراجعه می کنید، خونریزی لثه ها بیشتر از حد طبیعی طول می کشد، ممکن است دچار کمبود ویتامین K باشید.
- پوکی استخوان: کمبود مزمن ویتامین K می تواند باعث پوکی استخوان شود، اگرچه عوامل زیادی می توانند باعث این بیماری شوند.برای اطلاعات بیشتر مقاله پوکی استخوان را مطالعه کنید.
توجه: تحت هیچ شرایطی نباید بدون مشورت پزشک از مکمل های ویتامین K استفاده کنید.
————————————————- ——————————————-
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی