خوب و بد ظروف مسی
استفاده طولانی مدت از ظروف آلومینیومی مثل کتری های آلومینیومی میتواند به اختلال در جذب روی و سلنیوم منجر شده و خطر عوارضی مثل زخم معده، یبوست، کولیت، کم خونی و حتی آلزایمر را افزایش دهد.
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید آشپزی در ظروف مسی آشنا شوید
ظروف مسی را چگونه تمیز و براق کنیم؟
استفاده از ظروف مسی در آشپزی تاریخچه طول و درازی دارد . در دوره رنسانس مردم ظروف و گلدان های مسی را برای افزایش حس صمیمیت و زرق و برق به آشپزخانه ها آوردند. در حالی که مس فلزی نرم و باارزش بود به دلیل هدایت سریع گرما خیلی زود جای ظروف دیگر آشپزی را گرفت .
از تمام اینها که بگذریم از همان دوران بعد از استفاده از قابلمه و ماهی تابه های مسی ایده ی برق انداختن و تمیز کردن این ظروف هم به روش های مختلفی گسترده شد. ” مک کوهلر” مدیر موفق تولید کننده ظروف مس برند Mauviel در فرانسه بهترین روش ها برای تمیز کردن و مراقبت از این دسته ظروف را در مصاحبه با msn.com مطرح کرد که در این بخش به انها اشاره می کنیم.
————————————————————————-
مزایا آشپزی در ظروف مسی
واکنش با مواد غذایی اسیدی و قلیایی که می تواند یک طعم فلزی به غذاهای پخته شده در ظروف مسی بدهد ، مواد غذایی کم رنگ مانند تخم مرغ ممکن است در اثر ترکیبات ظروف مسی در آن ها رگه های خاکستری ایجاد شود و این بدان معنی است که شما به همراه غذای خود مقدار کمی مس نیز وارد بدن خود می کنید.این مقدار از مس مهم نیست درصورتی که شما بسیار کم در این ظروف پخت و پز می کنید.
نیاز با جلا و تعمیرات مداوم
توجه : جهت جلوگیری از واکنش ظروف مسی با مواد غذایی حتما از ظروف مسی ای استفاده کنید که داخل آنها قلع اندود شده باشد ، این لایه قلع تا حد بسیار زیادی از واکنش مس با مواد غذایی جلوگیری می کند ، لازم به توضیح است درصورت خدشه دار شدن لایه قلع می بایست مجددا توسط تعمییر کار مجرب پوشش قلع ایجاد گردد.
————————————————————————-
چطور از ظروف مسی نگهداری کنیم؟
ظروف مسی نه تنها به خاطر گران قیمت بودنشان نیازمند نگهداری بهتر هستند، بلکه به دلیل حساسیت عنصر مس هم باید مراقب قابلمههای مسی تان باشید. بنابراین توصیه های زیر را رعایت فرمایید:اگر میخواهید لکهای از روی ظرف مسی پاک کنید، روی آن یک برش پیاز بمالید تا راحت تمیز شود.
در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید چون لایه داخلی ظرف را از بین میبرند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذای شما میشود.
مراقب باشید که در حین استفاده یا شستشو لایه پوششی محافظ از بین نرود.
در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد در این صورت دچار مسمومیت مس میشوید که علایم آن تهوع، استفراغ و اسهال است. همچنین مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ میشود.
ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک کرد.
برای سرخ کردن بهتر است از ظروف آهنی و مسی استفاده نشود؛ زیرا روند تخریب روغن را تسریع میکنند.
برای پاک کردن قسمتهای بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید. مخلوط سرکه و نمک هم مفید است. کافی است وسیله را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید.
شیوه دیگر این است که یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
برای شستشوی ظروف مسی از آب گرم و اسکاچهای نایلونی استفاده کنید. اما از استفاده از شویندههای با قدرت سایندگی بالا خودداری کنید.به جز لیمو و نمک، برای از بردن لکههای روی ظرف و حفظ درخشندگی آنها میتوان از پولیش مس استفاده کرد.اگر میخواهید ظروف مسی شما زنگ نزند قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
————————————————————————-
ظروف مسی خالی را روی حرارت قرار ندهید:
فراموش نکنید که ظروف مسی با ظروف فلزی دیگر متفاوت است و نباید بدون روغن ، آب و یا غذا روی حرارت قرار گیرند زیرا این اشتباه عمر ظروف مسی را کاهش می دهد و باعث می شود بافت ظرف مسی شما ضعیف تر شود.
ظروف مسی را برق بیاندازید:
حقیقتی که در مورد این ظروف وجود دارد این است که بعد از مدتی رنگ کدری روی دیواره های بیرونی انها می نشیند پس برای برق انداختن آنها مدام در حال تلاش نباشید و اشتباها از سایش استفاده نکنید اما هر چند وقت یکبار می توانید با ترکیبات ساده و طبیعی ظروف مسی را درخشان کنید. با ترکیب آب لیمو و سرکه یا جوش شیرین ماده ای خمیری شکل تهیه کنید و با یک اسفنج نرم قابلمه و ماهی تابه مسی را برق بیاندازید. تا حد ممکن از نمک برای تمیز کردن ظروف مسی استفاده نکنید چرا که ممکن است به مرور موجب کدر شدن هرچه بیشتر ظروف شود.
کاربر گرامي لطفا نظرات خود را در مورد مطالب دلگرم بيان نماييد.
منبع:نمناک
————————————————————————-
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی