فشارهای ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی در سالهای آینده کاهش می یابد



سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) می گویند با افزایش بهره وری ، مواد غذایی احتمالاً طی دهه آینده کاهش می یابد ، اما اهداف جهانی کاهش گرسنگی و آلودگی بعید است برآورده شود.

به گزارش ایسنا ، به دلیل افزایش واردات چین و محدود بودن ذخایر ، قیمت کالاهای کشاورزی از سال گذشته افزایش یافته است و در نتیجه ، فائو ماه گذشته افزایش قابل توجهی در هزینه های مواد غذایی برای واردکنندگان مواد غذایی را در سال 2021 پیش بینی کرد.

در یک گزارش مشترک ، فائو و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) گفتند که طی دهه آینده ، با کاهش سرعت تقاضا برای غلات و ماهیگیری و افزایش تولید محصولات کشاورزی ، قیمت اکثر کالاهای کشاورزی کاهش می یابد و تا حد زیادی ثابت باقی می ماند برای دهه آینده.

ماکسیمو توررو ، اقتصاددان ارشد فائو ، هنگام ارائه برنامه کشاورزی FAO و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از سال 2021 تا 2030 گفت: “عوامل اساسی نشان نمی دهد که ما به سمت چرخه قیمت کالا در حال حرکت هستیم.”

تقاضا برای چین یک عامل مهم در بازارهای جهانی کشاورزی ، به ویژه برای گوشت ، ماهی و غلات خواهد بود ، اما با سرعت کمتری نسبت به دهه گذشته در حال رشد است زیرا جمعیت چین با سرعت بیشتری رشد می کند و بخشی از مصرف مواد غذایی از سطح بالا فراتر می رود که دیده شده شاید کمتر شود.

انتظار می رود انتشارات گازهای گلخانه ای از كشاورزی طی 10 سال آینده 4٪ افزایش یابد ، در حالی كه دام 80٪ افزایش و هدف سازمان ملل برای كاهش گرسنگی تا 2030 غیرقابل دستیابی است.

بیشتر بخوانید  عکس جالب علی پروین برای استقلالی ها

ماتیاس کورمن ، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) ، بار دیگر درخواست سازمان خود را برای تمرکز بر یارانه های کشاورزی برای زیرساخت ها و نوآوری تکرار کرد و گفت مشکل توزیع مواد غذایی و دسترسی در برخی مناطق است.

در چشم انداز 10 ساله این گزارش مشترک ، بهبود اقتصادی پس از شیوع ویروس کرونا در بازارهای مواد غذایی انعطاف پذیر تلقی می شود.

به گفته رویترز ، صادرات خالص کشاورزی از اروپا و آسیای میانه در دهه آینده به دلیل صادرات غلات از روسیه و اوکراین دو برابر خواهد شد. در مقابل ، واردات خالص به کشورهای جنوب صحرای آفریقا تا سال 2030 به دلیل واردات بیشتر گندم ، برنج ، ذرت و دانه های سویا 75 درصد افزایش می یابد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید