به گزارش روابط عمومی استاندار مازندران ، احمد حسین زادگان در پیام خود نوشت: پروفسور فرهود جلالی کندلوسی شاعر و از حافظان فرهنگ و آداب و رسوم سنتی مازندران و درگذشتگان البرزی که جان خود را دادند در آماده سازی برای تعطیلات در 13 ژوئیه. خیلی ناراحت و متأثر شدم.
استاندار مازندران با تأکید بر اینکه مدتهاست که جلالی جلالی را می شناسد و همیشه شاهد تلاش ها و دستاوردهای این مرد است که چندین دهه فرهنگ و ادب مازندران را دوست داشت ، افزود: شاعران و افرادی که ادبیات ، دین مردم بومی و فرهنگ سامان و مردم آنها تمام زندگی خود را در عشق سپری می کنند و بنابراین آثار زیادی را از خود بر جای می گذارند که هر یک از آنها نمونه ای از اقدامات م effectiveثر و ماندگار برای میهن است ، هرگز با گذشت زمان. آنها فراموش نخواهند شد و آنها همیشه در سایه شعله عشق زندگی می کنند که در قلب آنها می سوزد.
نماینده عالی دولت مازندران می نویسد: روانشاد جلالی از جمله افرادی بود که ابیات مختلف آنها به صورت غزل و مثنوی و سپس تمرکز آنها بر زبان طبری ، مجموعه مینا و پلنگ و پر پیرار تلاش های سیری ناپذیری برای ایجاد یک انجمن فرهنگی ، موسسه فرهنگ و هنر پارپیرار ، برگزاری همایش ها ، جشن ها و جشنواره های مختلف برای فرهنگ و ادبیات سنتی مازندران ، از جمله 26 ترانه ما ، جشنواره شعر و موسیقی در مناطق زبان طبری ، جشن سلام مازندران و مانند آن ، همه و همه ، عمر راهی که او عشق و علاقه خود را صرف کرده است.
حسین زادگان در این پیام به مردم مازندران از جمله دوستداران شعر ، فرهنگ و ادب مازندران ، شاعران و هنرمندان روستایی ، خانواده آن مرحوم و به ویژه مردم چالوس و روستای کندلوس تسلیت گفت.
فرهود جلالی کندلوسی ، مدیر انستیتوی هنر و فرهنگ پارپیرار ، که نزدیک به سه دهه در احیای فرهنگ محلی مازندران تلاش م effectiveثری داشته و در دو دهه گذشته نقش مهمی در برجسته سازی مناسک مازندران داشته است ، در اثر ایست قلبی درگذشت در بعد از ظهر روز پنجشنبه ، 8 ژوئیه ، درگذشت.
وی شاعر ، نوازنده و خواننده موسیقی محلی مازندران است و در دهه 70 و 80 با انتشار آلبوم های پارپیرار 1 ، 2 ، 3 و 4 ، از جمله شعرخوانی های محلی خود ، توجه علاقه مندان به فرهنگ و هنر را به خود جلب کرد مازندران. علاوه بر چهار پارپیرا که به ترتیب Parpirar 1 (1378) ، ناریناریکا (1380) ، Xiwang (1382) و Asri نامیده می شدند ، در سال 2004 آلبومی از Alborz kapachins منتشر کرد.
برای حدود 20 سال ، مدیر م Instituteسسه فرهنگی هنری پارپیرار ده ها جشن بزرگ بر اساس آداب و رسوم محلی مازندران ترتیب داده است ، مانند جشن های Tarmasize ، بیست و ششمین Novruzma ، جشنواره شعر و موسیقی زبان طبری و جشنواره Sabari. مازندران. طی دهه گذشته ، جشن های مشابهی در سراسر مازندران برگزار شده است.
پیش از این وزیر فرهنگ و جهت گیری اسلامی ، معاونان این وزارتخانه نیز درگذشت این هنرمند و چهره فرهنگی مازندران را تسلیت گفتند.
علاوه بر این ، تعدادی از چهره های برجسته مازندران در زمینه های مختلف ، از جمله مهدی مهدوی مازندرانی ، عباسعلی بهاری اردشیری ، علی عسگر رحمانی خلیلی ، حسین زاهدی ، عسکری فقیه ، فهرالدین صابری ، علیرضا صفاریان ، محسن نریما هوفاریا علی آلیا ، یدولا طاهرنژاد ، ابوالقاسم روحی ، دره رایا ، غلام گرزین ، اسدولا درویش امیری ، جعفر رحمان زاده ، احد جواد ، دلاور بوزورنیا ، محمدرضا سیددانلو ، مجید اسدی ، اسدولا محمد آمداماری مرحوم جلالی کندلوسی.