فرصتی برای هم‌اندیشی نخبگان فولادی در دومین کنفرانس فولادسازی و ریخته‌گری مداوم



به گزارش شمانیوز؛ دومین همایش بین المللی تولید و ریخته گری مستمر فولاد 15 و 16 اسفندماه در شرکت فولاد هرمزگان بندرعباس برگزار می شود. برگزاری همایش های تخصصی در زنجیره تولید فولاد می تواند متخصصان این حوزه را گرد هم آورد تا با همدلی نخبگان صنعتی و دانشگاهی آثار خوبی در این حوزه ها ایجاد کند. همچنین با توجه به مشکلات آب و انرژی در مناطق مرکزی کشور و توجه ویژه دولت به سرمایه گذاری و توسعه صنعت فولاد در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بندرعباس، این همایش می تواند مکانی باشد. معرفی پتانسیل های استان هرمزگان به سرمایه گذاران فولاد. در همین راستا با شاهین زارع مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان گفت وگویی انجام داده ایم که می خوانید:

مهمترین اهداف دومین کنفرانس بین المللی تولید و ریخته گری مستمر فولاد شرکت فولاد هرمزگان چیست؟

در سال های اخیر زنجیره فولاد در جغرافیای کشور گسترش یافته و شرکت های متعددی در زمینه تولید فولاد فعالیت می کنند و از سوی دیگر زنجیره تولید فولاد از سنگ به ورق های رنگی گسترش یافته است. برگزاری این همایش می تواند به شناسایی آخرین فناوری ها و دستاوردها در زمینه تولید فولاد و ریخته گری مستمر فولاد کمک کند. شناسایی مشکلات و نیازهای فناوری و بومی سازی قطعات به منظور رفع موانع نظری توسعه و فناوری از دیگر اهداف این کنفرانس دوسالانه است. این همایش همچنین می تواند به شناسایی تمامی اپراتورها و متخصصان داخلی و خارجی در زمینه تولید و ریخته گری مستمر فولاد و بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه با تخصص مورد نیاز صنعت فولاد کشور کمک کند. توجه ویژه به نخبگان دانشگاهی فعال در حوزه تولید فولاد و ریخته گری مستمر از دیگر اهداف این همایش است و پتانسیل های سرمایه گذاری در منطقه هرمزگان در ارتباط با تولید فولاد و نیازهای صنعتی فولادسازان استان هرمزگان بیش از پیش ارائه می شود. با برگزاری دوره اول و دریافت بازخورد از جامعه صنعتی و دانشگاهی، دوره دوم را برگزار کردیم و با توجه به نزدیک بودن مباحث تولید فولاد و ریخته گری مستمر، موضوع تولید فولاد به همایش امسال اضافه شد.

بیشتر بخوانید  وزیر بهداشت از مرکز واکسیناسیون در کرام آباد کرونا بازدید کرد - خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

این کنفرانس شامل چه موضوعات و بخش هایی می شود؟

مباحث مربوط به بحث فرآیند پیوسته تولید و ریخته گری فولاد که شامل موضوعاتی مانند متالورژی و فرآیندهای کوره قوس الکتریکی، بهینه سازی مواد اولیه و فروآلیاژها، متالورژی ثانویه و فرآیندهای آن، مواد نسوز و کاربرد آنها، فناوری های پیشرفته در ریخته گری پیوسته می باشد. ماشین آلات، ریخته‌گری و محصولات آن عبارتند از: جریان سیال و پخت، شبیه‌سازی و مدل‌سازی، ریزساختار و خواص محصولات ریخته‌گری پیوسته، عیوب سطحی، روان‌کاری و جریان‌های قالب، فناوری‌های ارتقای کارخانه فولاد، مدیریت انرژی، انقلاب صنعتی چهارم، داده‌های بزرگ و هوش مصنوعی، پایداری و چالش های زیست محیطی. راه حل ها در یک اقتصاد دوار

اطلاعاتی در مورد نحوه و جزئیات این کنفرانس ارائه دهید.

این همایش به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد و تلاش شد عمدتاً به ارائه و برگزاری کارگاه های تخصصی در این زمینه پرداخته شود و قطعاً نگاه تخصصی و عملیاتی این همایش بیش از سایر ابعاد همایش های عمومی برجسته خواهد بود. که نگهداری می شوند. ارائه مجازی تولید فولاد توسط اساتید بین المللی و همچنین کارگاه های تخصصی برای صنعتگران و محققان دانشگاهی خواهیم داشت.

پژوهشگران مقالات دانشگاهی و صنعتی را ارائه خواهند داد. موضوعاتی با تجربیات برتر و ایده های گرفته شده با نگاهی نوآورانه به حوزه صنعت خواهیم داشت و تبادل تجربیات صنعتی خواهیم داشت. این برنامه کشف یک محصول بومی سازی شده توسط فولاد هرمزگان را نشان می دهد. چالش های فناورانه در زمینه تولید فولاد و ریخته گری مستمر نیز برنامه ریزی شده است که این چالش ها یکی از بزرگترین چالش های کشور است و شرکت ها و مراکز تحقیقاتی می توانند به صورت چهره به چهره در این همایش حضور یافته و این موضوعات را با کارشناسان این صنعت در میان بگذارند. چگونه با این چالش ها روبرو شویم

اهمیت توسعه روابط دانشگاه و صنعت با نگاه کارشناسی به مسائل فولاد را چگونه ارزیابی می کنید؟

بیشتر بخوانید  پاییز از راه رسید؛ منتظر باران شدید و کاهش دما در این استان ها باشید

اعتقاد ما بر این است که دانش کافی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور انباشته شده است و نیاز به ایجاد کانال هایی توسط صنعت وجود دارد تا این دانش در صنعت کاربرد داشته باشد. تعاملات سازنده بین صنعت و دانشگاه باعث به وجود آمدن تجربیات خوبی در صنعت فولاد کشور شده است و برگزاری چنین همایش های تخصصی می تواند زمینه های مشترک پیدا کند و برای این مهم برنامه ریزی کند. در دوران تحریم نیز درس های خوبی در تعامل صنعت و دانشگاه داشتیم، زیرا جامعه صنعتی به دلیل نیاز به دانش و فناوری، توجه ویژه ای به موضوعات پژوهشی و پژوهشی در تعامل با دانشگاه داشتند.

برگزاری این همایش چه تاثیری بر دو موضوع ارتقای کیفیت محصول و کاهش هزینه ها خواهد داشت؟

به نکات خوبی اشاره کردید. دو موضوع مهم و حیاتی برای بقای شرکت های صنعتی و تولیدی، سوالاتی است که شما مطرح کردید که در زمینه آزادسازی انرژی و حضور در بازارهای جهانی، این دو موضوع مهم به دو موضوع کلیدی تبدیل شده اند و قطعا در موضوعات و موضوعات این کنفرانس غیر مستقیم . دستیابی و به اشتراک گذاری تجربیات می تواند در این مسائل تاثیرگذار باشد.

آیا این کنفرانس به چالش های عمده صنعت فولاد مانند قیمت انرژی و ارز پرداخته است؟

با توجه به چالش هایی که در بحث انرژی و کمبود انرژی در برخی از ایام سال وجود دارد، قطعاً مسائل فنی مطرح شده بر این دو موضوع تأثیرگذار خواهد بود. موضوعات نوآوری هایی که منجر به کاهش انرژی می شود و استفاده از تجربیات موفق در این زمینه ها چه خواهد بود!

دستاوردهای اولین همایش چه بود؟

نگاهی به نیازهای حوزه ریخته گری آغاز شد و پرونده هایی به جامعه دانشگاهی و پژوهشی ارائه شد و در برخی موارد پاسخ های خوبی از شرکت های دانش بنیان دریافت کردیم که راه حلی برای چندین موضوع و نیازهای ما در این حوزه بود. . کنفرانس اول به خوبی طراحی شد و تجربیات در زمینه فنی تبادل شد. شناخت کارشناسان این حوزه و ارتباط با آنها در زمینه ریخته گری پیوسته از دیگر دستاوردهای این همایش است.

بیشتر بخوانید  بدهی خبرساز کی روش پرداخت شد

جایگاه شرکت ها و پژوهشگران دانش بنیان در دومین همایش تولید و ریخته گری مستمر فولاد چیست؟

ما معتقدیم در حوزه صنعت باید از دانشگاهیان و محققین استفاده کنیم و حتی پروژه های تحقیقاتی را خود صنعت مدیریت کند و در حوزه تحقیق و نوآوری برنامه راهبردی و بلوک های خالی از توسعه فناوری تعریف کند. پازل های نوآوری و نوآوری با شرکت های دانش بنیان محققین پر می کنند زیرا معتقدیم شرکت های دانش بنیان ظرفیت خوبی دارند و می توانند سلاح ما باشند و ما هستیم که باید برنامه ریزی کنیم و نیازهای خود را به این مجموعه ها منتقل کنیم.

برگزاری این همایش تا چه اندازه می تواند شعار «توسعه; برای کمک به عظمت ایران «مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه چه تاکیدی دارد؟

این همایش با تاکید بر مدیرعاملی شرکت فولاد مبارکه در شرکت فولاد هرمزگان به عنوان زیرمجموعه فولاد مبارکه برنامه ریزی شده است. این که این همایش در هرمزگان و زیر نظر شرکت های فولاد مبارکه برگزار شد، نشان دهنده نگاه ملی و فرامنطقه ای مدیرعامل فولاد مبارکه به تحقق شعار «توسعه; «در خاک ایران» در تمام ابعاد جغرافیایی کشور محقق شود.

و کلام آخر؛

شعار امسال پیشگیری و حمایت از تولید است. هر نوع تفکر و تبادل تجربه که بتواند مانع تولید شود به معنای تحقق این شعار است. شرکت ها می توانند دستاوردها و نیازهای خود را به اشتراک بگذارند و برای حل مشکلات تدابیری اتخاذ کنند. از سوی دیگر، تولید فولاد ایران در سال گذشته رتبه دهم جهان را به خود اختصاص داده و همچنان این رتبه را حفظ کرده است و حضور در این سطح از تولید فولاد جهان ایجاب می کند که کشور همایش های تخصصی در حوزه فولاد برگزار کند و با متخصصان برجسته فکر کند. کارشناسان

Erasin

دیدگاهتان را بنویسید