فاز اول بندر سیراف پارس به طور رسمی به بهره برداری رسید



به گزارش ایرنا ، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس روز دوشنبه اعلام کرد: بندر سیراف پارس دومین پایانه صادراتی گاز پارس جنوبی است که با سرمایه گذاری 350 میلیون دلاری در 360 هکتار زمین برای بارگیری و صادرات گاز مایع و ذخیره سازی. و صادرات گوگرد تولید شده توسط پالایشگاه های پارس 2 توسط پیمانکاران محلی در منطقه کنگان راه اندازی شد.

با بهره برداری کامل از این بندر ، کلیه گازهای مایع نفتی و فرآورده های گوگردی تولید شده توسط پالایشگاه های واقع در پارس 2 بارگیری و به بازارهای هدف صادر می شود.

بندر سیراف پارس دارای دو بندر برای صادرات پروپان بوتان با ظرفیت حمل پنج هزار متر مکعب در ساعت ، برای صادرات گاز طبیعی مایع از شناورها از پنج هزار تا 50 هزار تن ، یک بندر برای صادرات گوگرد با ظرفیت هزار تن. ساعت به منظور افزایش صادرات گوگرد به کشورهای دیگر و 2 انبار ذخیره سازی گوگرد با ظرفیت هر کدام 43000 تن ، دفاتر بندری و ساختمانهای عملیاتی به مساحت حدود 6000 متر مربع و خطوط انتقال پروپان-بوتان به طول بیش از 45000 متر برای انتقال گاز طبیعی مایع تولید شده در فازهای 13 و 22 تا 24 برای صادرات.

سایر فعالیتهای اصلی انجام شده در این بندر ممکن است تامین و نصب 4600 تن سازه فولادی برای ساختار انبارهای گوگرد و سیستم انتقال آن ، ساخت بازوی شرقی به طول 1800 متر و بازوی غربی با طول 3000 متر در Caisson Sangi تهیه و اجرای حدود هشت میلیون متر مکعب مواد سنگی را برای ساخت بازوهای شرقی و غربی اسکله ذکر کرده است.

بیشتر بخوانید  استاندار ایلام: برگزاری مجالس عزای حسینی در فضای باز الزامیست

اجرای قطر حدود 22000 اینچ خط لوله زیرزمینی GRE متصل به حلقه آب آتش نشانی ، اجرای قطر حدود 210.000 اینچ خط لوله زیرزمینی متصل به پروپان و بوتان ، اجرای حدود پنج هزار و 500 تن سازه فلزی متصل به خط لوله اصلی پروپان و بوتان و استقرار حدود 450 کیلومتر کابل و ابزار برق از دیگر فعالیتهایی است که در این بندر انجام می شود.

بندر سیراف پارس بر اساس قرارداد EPC توسط شرکت ملی نفت ایران تحت رهبری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) به کنسرسیومی از شرکت های ایرانی برون سپاری می شود.

نقش مهم بندر پارس سیراف در صادرات و ارز برای کشور

بندر سیراف پارس بستر مناسبی برای صادرات گاز طبیعی مایع و محصولات گوگردی از پارس جنوبی و ارز برای کشور ایجاد کرده است.

پیمانکار پروژه بندر سیراف پارس در عملیات رسمی پروژه های ملی وزارت نفت در پارس جنوبی و افتتاح فاز اول پروژه بندر سیراف پارس ، تولید گاز مایع طبیعی و محصولات گوگردی از گاز اسیدی غنی از پارس جنوبی به عنوان یکی از مزایای اقتصادی این سپرده مشترک است.

پیام معتمد افزود: با احداث بندر سیراف پارس توسط شرکت ملی نفت ایران ، بستر مناسبی برای صادرات این محصولات در منطقه کنگان ایجاد شده و ارزهای زیادی را در کشور حمل می کند.

وی تصریح کرد: احداث این بندر در 360 هکتار زمین از سال 1393 از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در 2 قسمت زیرساخت های دریایی و ارتقاء زمین در چهل و دومین دهه فجر انقلاب اسلامی با صادرات اولین محموله گاز مایع طبیعی ، عملیاتی .د.

بیشتر بخوانید  ویدویی تامل برانگیز از تربیت یک مادر که شما را به فکر فرو می برد!

این مقام مسئول با اشاره به انتقال گاز طبیعی مایع تولید شده در منطقه پارس 2 به بازارهای هدف توسط سومین کشتی بزرگ دریایی در هفته گذشته ، افزود: این امر چرخه تولید و مصرف این محصول استراتژیک را تکمیل می کند.

فرصتهای توسعه ای در بندر سیراف پارس برای صادرات

به گفته معتمد ، با توجه به تاثیر اقتصادی زیاد این بندر برای پنج مجتمع پالایشگاهی بزرگ واقع در منطقه پارس 2 کنگان ، امکان توسعه و ساخت اسکله های جدید برای صادرات سایر محصولات حاصل از پروژه های آینده در این منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد.

وی گفت: پالایشگاه های پروژه های توسعه ای از فازهای 13 ، 14 ، 19 ، 22-24 ، مجتمع نفتی کنگان و دیگر پروژه های کوچک و بزرگ در منطقه با بهره گیری از موقعیت و امکانات ویژه بندر سیراف پارس ، می تواند توسعه یابد. از سوی دیگر ، با اتمام ساخت و راه اندازی اولین انبار و بندر مکانیزه برای صادرات گوگرد قبل از پایان سال جاری ، بندر سیراف پارس علاوه بر ارز ، نقش مهمی در حفظ و نگهداری حفاظت از محیط زیست در منطقه

معتمد گفت: اولین اسکله گاز مایع در مرحله اول این پروژه به بهره برداری رسید و صادرات پروپان-بوتان را که از فاز 19 در پالایشگاه پارس جنوبی و پالایشگاه نفت کنگان تولید می شد ، آغاز کرد.

تکمیل پروژه بندر سیراف پارس تا پایان امسال

معتمد از راه اندازی خطوط لوله پروپان-بوتان سرد به بندر سیراف پارس ، صادرات گاز مایع از پالایشگاه های فاز 13 پارس جنوبی و 22-22 در آینده نزدیک خبر داد و گفت: انتظار می رود دومین بندر صادراتی با تأمین مالی مستمر PG و پایانه گوگرد تا پایان امسال تکمیل می شود و این پروژه بزرگ اقتصادی حداکثر تا ژوئن 1401 به طور کامل به اپراتور نهایی واگذار می شود.

بیشتر بخوانید  شوکه‌کننده؛ بدل پوتین به جای پوتین در تهران؟!

وی با تشریح مشخصات کلی پروژه بندر سیراف پارس گفت: ساخت موج شکن شرقی به طول 1800 متر به صورت توده سنگی و موج شکن غربی به طول 3000 متر به صورت کیسون و صخره جرم ، لایروبی و ساخت حوضچه ای آرام. 167 هکتار با عمق آبگیری 15 متر ، ساخت 2 نردبان برای صادرات پروپان-بوتان ، هر کدام با سه بازو برای شارژ گاز مایع سرد با ظرفیت حمل 5000 متر مکعب در ساعت برای شناورهای تا 50.000 تن بخشی از این بندر

معتمد همچنین خطوط لوله گاز پروپان-بوتان را از فازهای 13 و 24-22 تا اسکله بار با طول تقریبی 45 کیلومتر ، احداث اسکله ای برای صادرات گوگرد با ظرفیت هزار تن در ساعت برای کشتی ها از 5 تا 50 هزار تن ، احداث تاسیسات ذخیره سازی گوگرد شامل 2 سوله با ظرفیت 43000 تن ، احداث تاسیسات برای ارائه خدمات اضافی به بندر و احداث مجتمع اداری بندر به مساحت 6000 متر مربع از دیگر امکانات است. از این بندر

دیدگاهتان را بنویسید