مردم افغانستان بر این باورند که اگر غذای نوروزی شان سنتی و طبیعی باشد، در تمام سال جوانمردی، صفا و صداقت خواهند داشت، از این رو در این روز از غذاهای مخصوص استفاده می کنند.
مردم افغانستان از قدیم الایام غذاهای خاصی را برای شب عید نوروز تهیه کرده و می چشند که در سفره اکثر افغان ها حتی آنهایی که در کشورهای دیگر زندگی می کنند، دیده می شود.
غذای عید در افغانستان
سبزی پلو و ماهی و خروس مهم ترین غذای آنهاست اما سبزی پلو و ماهی نیز بسیار رایج است.
برنج سبزی
این غذا سر سفره بسیاری از خانواده های افغانستانی است، حتی آنهایی که درآمد روزانه بسیار کمی دارند شب های نوروز قابل مشاهده است.
سبزی های او ترکیبی از اسفناج، گشنیز و تره است و همچنین سعی دارد از محصولات کشاورزی افغانستان برنج درست کند تا همه چیز به رنگ افغانی باشد.
گوشت خروس
یکی از غذاهای مورد علاقه افغان ها در نوروز گوشت خروس است و در بین پایتخت نشینان گوشت خروس به رنگ سفید بیشتر مورد علاقه است.
برخی از افغان ها ماه هاست که خروس های سفید می خرند و در شب نوروز آنها را ذبح می کنند و سعی می کنند این خروس ها را در خانه نگه دارند.
افغان ها دلیل انتخاب خروس سفید را در آغاز سال سرشار از جوانمردی و صفا و صداقت می دانند و گمان می کنند که در آغاز سال اگر این گونه غذا داشته باشند دچار عذاب می شوند. از سیاهی و نامردی تا پایان سال.
یک ماهی
ماهی یکی دیگر از غذاهای مورد علاقه افغان هاست و سعی می کنند در کنار سایر غذاهای طبیعی گوشت ماهی را در سفره خود داشته باشند.
خشکسالی ها و جنگ های سه دهه اخیر علاوه بر کمبود ماهی در کشور، قیمت خرید آن را به شدت افزایش داده است.
مردم افغانستان بر این باورند که در نوروز، آغاز بهار، گوشت ماهی می خورند که نشانه سلامت و تندرستی در تمام سال است.
کوکی های خانگی (گوش فیل)
خانواده های افغان در شهرها و روستاها برای تزیین سفره های نوروزی خود از آرد گندم، روغن، کره و شکر کیک های خانگی مختلفی درست می کنند.
یکی از این کلوچه ها «گوش فیل» است که به شکل جغد شب درست می شود و روی آن شکر می پاشند و یکی از مهم ترین غذاهای نوروزی در شهر و روستاست. افغانستان مشترک است.
به دلیل ارزان بودن قیمت این غذای نوروزی همچنان جایگاه خود را در بین خانواده های افغان حفظ کرده است.
اخبار مسخره