غذایی سبک برای مبتلایان به دیابت


غذایی سبک برای مبتلایان به دیابت، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

غذایی سبک برای مبتلایان به دیابت

غذایی سبک برای مبتلایان به دیابت

مواد اولیه :
برای 1 نفر
لوبیا سفید یا قرمز(چیتی) 1/3پیمانه
آب 1/2 پیمانه
روغن زیتون 1/5 ق غ
پیاز کوچک (خرد شده) 1 عدد
کرفس (خرد شده) 2 ق غ
هویج کوچک (خرد شده) 1عدد
کلم برگ (خرد شده) 2 ق غ
گوجه فرنگی (پوره شده) 2 عدد
سبزیجات شامل جعفری، برگ‌مو و آویشن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرزتهیه:
لوبیا و آب را درون یک ظرف بریزید. آب به اندازه‌ای باشد که روی لوبیاها را بگیرد. اگر مقدار آب کم بود به آن اضافه کنید. لوبیاهایی که روی آب غوطه‌ور می‌شوند را دور بیندازید. وقتی آب جوش آمد حرارت را کم کنید. به آن نمک بزنید و بگذارید یک ساعت بپزد.

درون یک تابه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. پیاز را در روغن بریزید و وقتی رنگ آن کمی طلایی شد، کرفس و هویج را به آن اضافه کنید و 5 تا 8 دقیقه هم بزنید. حالا سیر و کلم را اضافه کنید. چند دقیقه هم بزنید تا کلم نرم شود. سپس گوجه‌فرنگی را درون تابه بریزید.

نمک و فلفل غذا را اندازه کنید. در ظرف را گذاشته و 10?دقیقه بگذارید تا بپزد.

وقتی لوبیاها پخته شد لوبیا را با آب، درون تابه بریزید. اگر آب آن کم است، کمی اضافه کنید. سبزیجات را نیز بریزید. وقتی جوش آمد، در ظرف را گذاشته و شعله را کم کنید. 45 دقیقه تا یک ساعت بعد غذای شما کاملا آماده است. درون ظرف دلخواه خود ریخته و سرو کنید.

بیشتر بخوانید  مضرات سرخ کردن

نکات تغذیه ای:
لوبیا سفید از دسته حبوبات مغذی به شمار می‌رود و از پروتئین زیاد و چربی اندکی برخوردار است. همچنین لوبیا سفید منبع غنی از فیبر می‌باشد و برای افراد مبتلا به دیابت به عنوان منبع غذایی خوبی قابل استفاده است.

این ماده غذایی بدون کلسترول بوده و منیزیم موجود در آن از بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند، سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد، جذب کلسیم را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا اکسیژن کافی به سلول‌ها برسد. فشار خون و ضربان قلب به دلیل وجود سدیم و پتاسیم موجود در این ماده غذایی تنظیم می‌شوند.

از مواد معدنی لوبیا سفید می‌توان به منگنز و مس اشاره کرد که نقش مهمی در تجزیه رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از سرطان ایفا می‌کنند. همچنین این ماده غذایی از نظر ویتامین B1 بسیار غنی است.

60 گرم لوبیا سفید پخته شده حاوی 75 کالری می‌باشد. در واقع به ازای هر گرم لوبیا سفید پخته شده حدود 26/1 کالری تولید می‌شود.

* در دستور ذکر نشده ولی بهتره لوبیا از قبل خیس بشه

نوش جان

خواص لوبیا :

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است.

ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می‌کند.

درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است.

سنگ کلیه را برطرف می‌کند.

سینه و ریه را نرم می‌کند.

آب را از بدن خارج می‌سازد.

لوبیای سبز مقوی قلب است.

نیروی جنسی را تحریک می‌کند.

قاعده آور است.

کلسترول خون را پائین می‌آورد.

ضد سرطان است.

برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.

به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف روده‌ها را تمیز می‌کند.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه دمنوش زنجبیل و لیمو

فشار خون را پائین می‌آورد.

یبوست را برطرف می‌کند.

در استعمال خارجی لوبیا را خمیر کرده و روی زخمهای اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید