عواملی که باعث پوسیدگی دندان می شوند


چه چیزی باعث پوسیدگی دندان می شود دلگرم کننده با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.

علل پوسیدگی

آیا می دانید یکی از مهم ترین عوامل پوسیدگی دندان در کودکان اشتباهات والدین آنهاست؟

اگر شما هم فکر می کنید کودکتان باید بلافاصله بعد از غذا مسواک بزند و میوه برای سلامت دندان هایش مفید است، خواندن این مطلب را فراموش نکنید.

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

پوسیدگی به عوامل زیر بستگی دارد:

1) عوامل ژنتیکی: یعنی جنسیت دندان و ترکیب مینا و عاج دندان، محل دندان ها، ترکیب و میزان ترشح بزاق و نوع بزاق (مقدار اسیدی آن)، وجود شیار و پوسیدگی. در تاج دندان

2) رژیم غذایی و سبک زندگی

3) مراقب سلامت دهان و دندان خود باشید

پوسیدگی یکی از شایع ترین بیماری های عفونی است و شیوع آن 5 برابر بیشتر از آسم گزارش شده است.بررسی پوسیدگی دندان نشان می دهد که احتمال ابتلای کودکانی که والدین آنها کمترین درجه را دارند نسبت به کودکانی که والدین آنها تحصیل کرده اند کمتر است. از فارغ التحصیلان و از پوسیدگی رنج می برند.

خب ابتدا باید مکانیسم پوسیدگی را بدانیم.

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

مکانیسم پوسیدگی دندان به چهار عامل نیاز دارد:

1- برای ایجاد پوسیدگی دندان باید در دهان باشد.

2- میکروب باشید.

3- شکر، هر ماده ای که شکر باشد یا به شکر تبدیل شود، مانند نان.

4- زمان.

همه باید دندان داشته باشند، میکروب ها و قند مصرف شود و علاوه بر آن به میکروب ها و قندها زمان کافی داده شود تا میکروب ها قند را به اسید تبدیل کنند و باعث پوسیدگی شوند.وقتی دندان هایمان را مسواک می زنیم به گذشته برمی گردیم که اگر میکروب ها نیاز به زمان برای مصرف قند کافی و تولید اسید، مسواک زدن قند و میکروب ها را از بین می برد و زمان کافی را از آنها می گیرد. اما پوسیدگی بدون این دلایل نمی تواند باشد.

بیشتر بخوانید  بیماری پارکینسون چیست ؟

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

علائم پوسیدگی

هنگامی که یک دندان پوسیده می شود، می تواند یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشد:

  • تغییر رنگ مینای دندان در محل پوسیدگی مینا قهوه ای یا سیاه می شود.
  • پوسیدگی در محل پوسیدگی گاهی کوچک است و فقط با معاینه دقیق مشخص می شود و گاهی مقدار زیادی از دندان ها از بین می رود، بنابراین تصور می شود که دندان او شکسته است.
  • حساسیت یا دندان درد هنگام خوردن غذاهای سرد، گرم، ترش و شیرین.
  • دندان های حساس یا دردناک هنگام فشار دادن.
  • بوی بد دهان می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که یکی از آنها پوسیدگی دندان است.
  • مربای غذا و پوسیدگی بین دندانی می تواند باعث گیرکردن غذا بین دندان و نخ دندان در هنگام استفاده شود.

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

شناسایی علل پوسیدگی

بسیاری از بیماران می گویند که ما مرتب مسواک می زنیم و از نخ دندان استفاده می کنیم، اما همچنان دچار پوسیدگی می شویم، پس علت چیست؟

علت پوسیدگی در این حالت این است که فرد همیشه می تواند دندان های خود را مسواک بزند، اما علاوه بر این وضعیت، همیشه آدامس و قند مداوم در دهان خود دارد و یا فرد می تواند به طور مرتب از نوشابه های گازدار (قند موجود در نوشیدنی و …) استفاده کند. اسید دارد) یا دائماً شیرینی، شربت و هر چیزی که قند داشته باشد می خورید.یک نوشیدنی معمولی در کنار دندان شما وجود دارد. بهتر است نی را در دهان خود قرار دهید.

بهترین رژیم غذایی برای داشتن دندان های خوب چیست؟

باید بدانید که رژیم غذایی بعد از 12 سالگی نقش زیادی در تاج دندان ندارد، در این سنین بهتر است رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین داشته باشید. مصرف لبنیات بسیار مهم است، مضرترین آن برای دندان چیزهای چسبناکی است که روی دندان باقی می ماند مانند زردچوبه و تیغ، در مورد کودکانی که دندان هایشان پر است، مادر باید دندان های خود را با چیزی مانند پنبه مسواک بزند. به آرامی

چرا دندان ها با افزایش سن لق می شوند؟

با افزایش سن هیچ دندانی لق نمی‌شود، با افزایش سن زمان فراموشی مسواک طولانی‌تر می‌شود، یعنی هر چه سن فرد بیشتر شود، تأثیر بهداشتی روی ارگانیسم و ​​تجمع پلاک بدتر می‌شود. دندان ها با پلاک از بین می روند، اما کسی که از همه چیز مراقبت می کند، دندان های سالمی خواهد داشت.

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

مقاومت صورت و دندان

در دهان هر فرد مجموعه ای از عوامل دفاعی وجود دارد که در برابر ایجاد پوسیدگی مقاومت می کند. وضعیت بزاق و سلول های موجود در آن، شکل دندان ها، موقعیت دندان ها، جنسیت و غیره. بر میزان پوسیدگی تاثیر می گذارد. علاوه بر این، برخی افراد در برابر عوامل مخرب مقاومت بیشتری دارند. .، مادرزادی یا اکتسابی. مقاومت همچنین می تواند دائمی یا موقت باشد. این در حالی است که به گفته محققان دو عامل اصلی یعنی میکروب ها و قندها از مهمترین عوامل پوسیدگی هستند. البته راه هایی برای تقویت ساختار دندان ها وجود دارد. یکی از این راه ها رساندن فلوراید به دندان است که باعث افزایش مقاومت دندان ها در برابر پوسیدگی می شود.

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

نتیجه

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

خوب حالا که مکانیسم پوسیدگی دندان را می دانیم، مواد و عوامل موثر بر آن را نیز می دانیم، پس باید به نکات زیر توجه کنیم:

1) جنسیت دندان ها و عوامل ژنتیکی که تحت کنترل ما نیستند، اما باید بدانید کسانی که دندان هایشان خوب نیست باید خیلی بیشتر از دیگران به چیزهای دیگر توجه کنند.

2) رژیم غذایی خود و هر چیزی که می خوریم را کنترل کنید

3) رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن دقیق و اصولی و نخ دندان کشیدن.

(به صفحات “روش برس” و “روش تمیز کردن نخ” مراجعه کنید.)

4) مراجعه دوره ای و منظم به دندانپزشک و معاینه دقیق.

بیمار با حوصله و دقت دندان ها را معاینه می کند و در صورت نیاز عکسبرداری با اشعه ایکس، پوسیدگی و پوسیدگی (به خصوص پوسیدگی پنهان که اغلب بین دیواره های دندان ایجاد می شود) انجام می دهد و شما را کشف می کند و از وجود پوسیدگی خبر می دهد و آن را درمان و از آن پیشگیری می کند. . .

این امر در پیشگیری از پوسیدگی های گسترده و پنهان بسیار مهم است. پوسیدگی که گاهی باعث از دست دادن کامل دندان ها می شود و گاهی نیاز به برداشتن کانال ریشه دارد، گاهی بدون علائمی مانند دندان درد یا سوراخ شدن یا سیاه شدن سطوح خارجی دندان.

به خاطر داشته باشید که هرگز نباید منتظر دندان درد باشید، زیرا پوسیدگی اغلب پیشرفت می کند و حتی گاهی اوقات بدون ایجاد درد به پالپ (عصب) می رسد یا برعکس، هر دندان درد نشان دهنده نیاز به درمان ریشه نیست. . (برای اینکه چه زمانی به درمان ریشه نیاز است به صفحه “عصب کشی یا جراحی اعصاب؟” مراجعه کنید.)

بدیهی است که:

تشخیص زودهنگام هرگونه پوسیدگی و پوسیدگی یا مشکلات لثه و درمان و پیشگیری به موقع منجر به کاهش هزینه ها، روند درمان آسان تر و ساده تر و نتایج طولانی تر و طول عمر دندان ها می شود.

علل پوسیدگی و پوسیدگی دندان

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


بیشتر بخوانید  اگر میخواهید از بیماری ها در امان باشید عناب بخورید

دیدگاهتان را بنویسید