عواقب استفاده زیاد از مژه مصنوعی


عواقب استفاده از مژه مصنوعی

اگرچه استفاده گهگاهی از مژه مصنوعی صدمه زیادی به چشم ها وارد نمی کند، ولی استفاده پشت سر هم و طولانی‌مدت از این وسیله، مضرات زیادی برای سلامت چشم خواهد داشت. در این مطلب، مهم ترین این مضرات را برایتان می گوییم.

عواقب استفاده از مژه مصنوعی

1- رساندن آسیب به مژه طبیعی فرد

نصب مکرر و طولانی مدت مژه مصنوعی و سپس برداشتن آن از روی چشم، به مژه های اصلی فرد آسیب می رساند.

همانطور که می دانید برای نصب مژه مصنوعی، از نوعی چسب مخصوص استفاده می شود که باید به موازات ریشه مژه اصلی بر روی پلک بالایی مالیده شود تا مژه مصنوعی بر روی آن قرار گیرد.

اگر فرد دقت نکند، ممکن است مقداری از این چسب بر روی مژه اصلی ریخته شود و در هنگام برداشتن، تعدادی از مژه های اصلی هم کنده شوند.

اگر نصب مژه مصنوعی به طور مکرر انجام گیرد، فرصت جبران و رشد مجدد را به مژه های اصلی فرد نمی دهد و در نتیجه فرد به مرور زمان، به مژه های خود آسیب زده و تعداد آنها کم می شود.

2- التهاب و عفونت چشم

مواد شیمیایی موجود در چسب مژه مصنوعی در برخی افراد ایجاد حساسیت می کند، حتی ممکن است در اثر چند بار استفاده مداوم از مژه مصنوعی، مکان مناسبی برای رشد باکتری های مضر بر روی چشم ایجاد شود و چشم دچار عفونت گردد.

همچنین مالیدن ریمل چشم بر روی مژه هایی که به باکتری آلوده شده است، برای افراد دیگر هم می تواند مضر باشد. البته این کار بیشتر در آرایشگاه های زنانه انجام می گیرد که یک ریمل و خط چشم را برای افراد متعددی استفاده می کنند و باکتری را از یک فرد به فرد دیگر انتقال می دهند.

بیشتر بخوانید  تفاوتهای عطر بلک افغان اصل و نمونه تقلبی آن

3- تاری دید

یکی از خطراتی که در کمین افراد استفاده‌کننده از مژه مصنوعی می باشد، تاری دید و یا حتی کور شدن دائمی در اثر ریختن چسب مژه مصنوعی به داخل چشم فرد است. لذا افراد باید هنگام استفاده از چسب مژه مصنوعی خیلی دقت کنند.

لزوم این دقت زمانی بیشتر بیشتر می شود که فرد استفاده‌کننده از مژه مصنوعی، از لنز هم استفاده کند. در این صورت به محض احساس سوزش در چشم، باید بلافاصله لنز را از چشم درآورد و مژه مصنوعی را نیز برداشت و چشم ها را شست، زیرا استفاده غلط از مژه مصنوعی در حین نصب آن، می تواند صدمات جبران ناپذیری را به بینایی فرد وارد کند.

4- التهاب پوست پلک
دکتر اميرهوشنگ احساني، متخصص پوست و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران مي‌گويد: «چسب مژه مصنوعي مي‌تواند باعث التهاب پوست پلک و زمينه‌ساز اگزما و حساسيت شود، البته ممکن است اين عوارض در اولين نوبت بروز نکنند ولي فرد بعد از چند بار استفاده از مژه مصنوعي معمولا دچار مشکل مي‌شود».

5- واکنش حساسيتي به چسب مژه
چسب مژه مصنوعي حاوي ماده سرطان‌زاي فرمالدييد است و فاکس نيوز در ادامه گزارش خود به واکنش شديد حساسيتي برخي خانم‌ها به چسب مژه مصنوعي اشاره مي‌کند: «اين محققان ژاپني با بررسي پرونده 100 زن، استفاده از مژه‌هاي مصنوعي را شايع‌ترين علت مشکلات چشمي و پلک اعلام کرده‌اند. مژه‌هاي مصنوعي حاوي فلزات سمي و مواد نگهدارنده شيميايي هستند که خود دليلي محکم براي خط کشيدن دور استفاده از آن است. توصيه مي‌کنيم اگر به لاتکس حساسيت داريد، اول مطمئن شويد چسب مژه مورد استفاده‌ حاوي اين ماده حساسيت‌زا نيست البته اين تقريبا غيرممکن است زيرا اين چسب‌ها بدون وجود لاتکس نمي‌توانند مژه را روي پلک نگه دارند. اگر نگرانيد که آيا شما هم به مواد موجود در چسب مژه حساسيت داريد يا نه، بايد به کلينيک‌هاي آلرژي مراجعه کنيد تا آنجا تست‌هاي تشخيصي برايتان انجام شود.»

بیشتر بخوانید  نحوه تزریق چربی پشت پلک و مراقبت های بعد از آن

6- ريزش مژه‌ها
دکتر احساني، دومين علت احتمالي ريزش مژه اين 2 خانم (که در ابتداي مطلب، شرح مختصري از آنها ارايه شد) را فشار ناشي از نصب مژه مصنوعي مي‌داند. محققان دانشگاه چشم‌پزشکي بريتانيا هم هشدار داده‌اند که در صورت آسيب فشاري به پياز مژه، ممکن‌است فرد مژه‌هاي خود را براي هميشه از دست دهد. دکتر احساني توصيه مي‌کند: «هرگز براي زيبايي مژه‌هاي خود دنبال روش‌هاي خطرناک نرويد و فقط از ريمل که به مراتب ارزان‌تر، ساده‌تر و در عين حال موثر است، استفاده کنيد.

البته ريمل‌هاي نامرغوب هم به دليل داشتن مواد تقلبي يا تاريخ‌گذشته مي‌توانند باعث بروز حساسيت و عفونت در خانم‌ها شوند». اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران، به اين سوال که علت ريزش مژه‌ها در اثر استفاده از مژه مصنوعي، از ريشه خارج شدن آن است يا نه، اينطور پاسخ مي‌دهد: «با استفاده از مژه مصنوعي، مژه‌ها از تنه قطع مي‌شوند و نه ريشه ولي چون رشد مژه‌ها نسبت به ساير موهاي بدن به مراتب کندتر است، اين 2 خانم مي‌توانند اميدوار باشند مژه‌هايشان ظرف 6-3 ماه آينده دوباره رشد کند.» او هشدار مي‌دهد که: «اين خانم‌ها در مدت رويش مجدد مژه‌ها اصلا نبايد از مژه مصنوعي استفاده کنند و بايد مصرف مواد آرايشي را کاهش دهند». بسياري از خانم‌ها فکر مي‌کنند کاشت مژه، روش موثري است و براي اين کار که هزينه زيادي هم دارد، به آرايشگاه‌ها مراجعه مي‌کنند اما دکتر احساني مي‌گويد: «آرايشگاه هرگز براي شما مژه نمي‌کارد، ‌فقط مژه مصنوعي را با چسبي مقاوم‌تر نصب مي‌کند.

اين روش هم همان‌ خطرهاي استفاده از مژه مصنوعي را دارد و همچنين به دليل تعداد بالاي تک‌مژه‌ها و استحکام بيشتر چسب، فشار بيشتري وارد مي‌کند. کاشت مژه روشي بسيار دشوار است و فقط به‌وسيله متخصص پوست و براي افرادي که دچار سانحه و سوختگي شده‌اند، انجام مي‌شود.»

بیشتر بخوانید  گالری از مدل آرایش و گریم لایت عروس ویژه سال نو 2017

هشدار

دقت داشته باشید که مژه مصنوعی هم تاریخ مصرف دارد. اگر بیش از این تاریخ مصرف شود و یا حد مشخص شده برای نصب روی پلک چشم را رعایت نکنیم، به چشمان خود آسیب خواهیم رساند.


دیدگاهتان را بنویسید