عوارض کوتاه مدت و بلند مدت مصرف استروئید



در مورد مکمل های استروئیدی چه می دانید ؟


مکمل های استروئیدی هورمون مصنوعی تستوسترون است .که معمولا یک درمان جایگزین در بیماری های خاص در بیمارانی که توانایی تولید تستوسترون را نداشته و یا تعادل هورمونی ندارند تجویز می شود.


هدف این مکمل ها افزایش سنتز پروتئین و رشد عضلات و جلوگیری از تخریب بافت ها به خصوص پروتئین عضله و تحریک رشد استخوان و افزایش انقباضات عضله ای ،افزایش تشکیل گلبول های قرمز و کاهش درصد چربی بدن می باشد.


اثرات آندروژنتیک در بدن انسان اغلب به عنوان اثرات مردانه شناخته شده است از جمله ویژگی های جنسی مانند رشد پروستات،تولید اسپرم ،رشد مو و تغییرات هورمونی و روحی دیگر….


ولی متأسفانه، امروزه بسیاری از افراد به اصطلاح ورزشکاران و غیر ورزشکاران مورد سوء استفاده قرار می گیرند. ورزشکاران اغلب از استروئید ها برای افزایش قدرت با افزایش عضلاتشان استفاده می کنند.


عوارض مصرف استروئید :


خطرات اصلی مصرف این مکمل ها اختلالات تولیدمثل و هورمون های تناسلی ،اختلالات کبدی، اختلالات قلب و عروق خونی و تغییرات رفتاری را می توان اشاره کرد.


1. بدن به راحتی آسیب می بیند و به سختی خوب می شود :


مصرف کنندگان استروئید نسبت به آسیب های بافتی بسیار حساس هستند و اغلب بهبود آنها به طولانی مدت است. اگرچه استروئید شناخته شده می تواند عضلات را تقویت کند، اما استروئید ها نمی توانند تاندون ها و رباط ها را تقویت کنند. تاندون ها عضلات را به استخوان ها متصل می کنند، در حالیکه رباط ها بافت همبندی هستند که استخوان را به استخوان متصل می کند.


با مصرف این مکمل ها در عدم تعادل در این بافت ها رخ می دهد حتی در تمرینات سنگین می تواند باعث آسیب ها به استخوان شود.


2. کاهش تولید هورمون ها :


مصرف مکمل های استروئیدی باعث کاهش تولید هورمون ها می شود.مکمل های استروئیدی تولید هورمون های درون ریز بدن را کاهش داده و در بعضی مواقع آن را متوقف می کنند زیرا بدن تلاش می کند تا از طریق فرآیند های هوموستاتیک تعادل هورمون ها را حفظ کند.

بیشتر بخوانید  موارد مصرف متیل پردنیزولون (مدرولین ۵۰۰) و عوارض جانبی این دارو


3. اختلالات تولید مثل :


یکی از عوارض جانبی که توسط تقریبا تمام مصرف کنندگان این مکمل ها از آن رنج می برند اختلالات تولید مثل است. این مکمل ها باعث تحریک سلول های جنسی مرد شده و عملکرد تولید کاهش می یابد.


4. تاثیر بر روی کلسترول :


استروئیدها می توانند کلسترول HDL را کاهش داده و کلسترول LDL را افزایش دهند. کلسترول بالا همان علت چربی خون است.. بسته به نوع استروئید و میزان HDL و LDL افزایش و کاهش می یابد.


5. کاهش میل جنسی :


اگر مصرف مکمل استروئیدهای متوقف شود، سطح تستوسترون برای تولید بدن انسان به علت انطباق کاهش می یابد. تأثیراتی از قبیل عدم میل و عملکرد جنسی و خطر ابتلا به سرطان پروستات و تغییرات خلق و خوی کاهش می یابد.


6. Gynecomastia :


مصرف استروئید ها می تواند به علت افزایش جریان استروژن از طریق روند آروماتیزه رخ دهد.در نتیجه تستوسترون به استروژن تبدیل می شوند. استروژن بیش از حد به نوک پستان های گیرنده سلولی موجود متصل می شود و منجر به انباشته شدن چربی بیش از حد در سینه های مردان می شود و باعث می شود شکل سینه مرد شبیه زن ها شود.


7. اختلالات کبدی :


اختلالات کبدی متنوع است، ، در استفاده خوراکی آن سرطان کبد و بیماری های کبدی نادر است. نتایج تحقیقات در مورد آسیب و اختلالات کبدی در استفاده از AAS در فرمهای خوراکی نسبت به روش تزریق بیشتر رایج است.


8. بیماری های قلبی- عروقی :


مکمل های استروئیدی همچنین می تواند باعث اختلالات قلب و عروق شود، افزایش سطح کلسترول LDL در خون موجب خطر انسداد شریان های عروق کرونر شده که در نهایت موجب بروز بیماری های قلبی می شود. نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی ناشی از افزایش قلب به دلیل مصرف این مکمل ها است.

بیشتر بخوانید  مشکلات ناحیه تناسلی و چگونگی درمان آن


عوارض استروئید


9. خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد :


در بسیاری از موارد، پروستات بزرگ می شود. دوره اولیه رشد پروستات در طی بلوغ به علت ترشح آندروژن ها در بیضه رخ می دهد. معمولا مواد مخدر مانند فیناستراید یا دورتستریت مورد استفاده برای غلبه بر این مشکلات، با سطح بسیار رضایت بخشی همراه هستند.


10. فشار خون بالا :


در لیست عوارض جانبی مکمل های استروئیدی به فشار خون بالا می توان اشاره کرد.


11. اختلال در عملکرد کلیه :


هنگامی که مواد شیمیایی وارد بدن می شود کلیه ها به سختی کار می کنند.ادرار در بعضی از مصرف کنندگان تیره است که نشانه ای از عمکلرد ناقص کلیه است.


12. کاهش سیستم ایمنی بدن :


شواهد زیادی وجود دارد که استروئید ها می توانند ایمنی را کم کنند. باز هم، این بستگی به نوع و دوز استروئید دارد. برعکس، شواهدی وجود دارد که برخی از استروئید ها در واقع سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهند. تستوسترون و برخی از مشتقات آن می توانند ایمنی را کاهش دهند.


13. ناباروری :


اثرات ناباروری مکمل های استروئیدی توسط سازمان بهداشت جهانی مورد تایید قرار گرفته است.ناباروری به این دلیل اتفاق می افتد که استروئید ها در زنان مبتلا به قاعدگی منظم هورمون هایشان مختل می شود.در مردان استروئید fsh هورمون تحریک کننده follicle را پایین می آورد به طوری که تولید طبیعی اسپرم مختل می شود.


14. مسمومیت خون :


بعضی از استرئیدهای تزریقی احتمال ابتلا به مسمومیت را بالا می برند.آبسه و تورم دردناک از علائم دیگر تزریقات این مکمل هاست چون اغلب برای تزریق از سوزن های غیر استریل استفاده می شود.


15. اختلال در عملکرد بیضه :


مصرف استروئید باعث می شود که بیضه ها عملکرد طبیعی خود را از دست داده و باعث ناتوانی جنسی در دراز مدت شود.ناتوانی جنسی طی یک دوره مصرف طولانی این مکمل ها رخ می دهد.


خطرات کوتاه مدت استفاده ازمکمل های استروئیدی :


اکثر افرادی که استروئید مصرف می کنند و تنها عوارض جانبی موقت را تجربه می کنند. ممکن است شامل موارد زیر باشد:


  1. تغییر در حالت و رفتار

  2. بیخوابی

  3. افزایش اشتها

  4. قرمزی صورت

  5. افزایش وزن کوتاه مدت


این عوارض جانبی معمولا پس از چند روز پس از قطع استروئید بهبود می یابند.


افرادی که مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز داشته باشند. افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممکن است قند خون آنها بالا برود، افرادی که فشار خون بالا دارند ممكن است میزان قند خونشان افزایش یابد، افراد مبتلا به گلوكوم ممكن است فشار بیشتری در چشمشان داشته باشند.


افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب و افرادی که مبتلا به بیماری مزمن هستند، باید با پزشک خود درباره مصرف استروئید با پزشک خود صحبت کنند.


کاهش عوارض استروئید :


  1. برای کاهش عوارض ناشی از مصرف استروئیدها می توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  2. برای کاهش عوارض استروئیدها سعی کنید مواد معدنی را جایگزین کنید.

  3. با مصرف استروئید پتاسیم زیادی مصرف می شود سعی کنید غذاهای حاوی پتاسیم مثل سیب زمینی شیرین،لوبیا،ماست،موز و دیگر موادی که پتاسیم بالا را دارند بخورید.

  4. استروئید باعث خوردن پروتئین و نیتروژن می شود.شما می توانید تعادل نیتروژن را با ارائه مکمل هایی مانند شیر،سویا و شیرخشک بهبود ببخشید.

  5. سعی کنید در کنار دوره های بدنسازی مواد مغذی مانند شیر و سبزیجات مصرف کنید.


divider


بیشتر بخوانید :


مفیدترین مکمل های بدنسازی برای افزایش حجم عضلات


مکمل بدنسازی اچ ام بی و کارایی آن در حفظ عضلات


فواید شگفت‌انگیز مصرف پودرهای بدنسازی خانگی


کاربر گرامی اگر نظر و پیشنهادی در این زمینه دارید لطفا دیدگاه خود در زیر همین صفحه با ما و دیگران کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید .


ترجمه و گردآوری توسط مجله دلگرم


معصومه راهی


بیشتر بخوانید  20 خوراکی مفید برای مبارزه با دیابت

دیدگاهتان را بنویسید