عمیق ترین غار جهان در کرمانشاه


سلام جدید – خدمات گردشگری: غار پراو عمیق ترین غار ایران در ارتفاع 3050 متری کوه پراو است. در دل رشته کوه های زاگرس است؛ جاذبه ای که به غار قاتل معروف است و یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه محسوب می شود. این غار به عنوان یکی از غیر قابل نفوذترین غارهای عمودی جهان شناخته می شود. مه در زمان کشف به «اورست غارهای جهان» ملقب بود و در حال حاضر در فهرست آثار طبیعی ملی ایران قرار دارد. غار پروا یکی از اسرارآمیزترین نقاط ایران است.

در ادامه شما را با این غار، چگونگی کشف و تاریخچه دریانوردی در آن آشنا می کنیم. توجه داشته باشید که در این مقاله این جاذبه به عنوان بخشی از عجایب ایران معرفی شده است و بازدید از غار پرو به مردم عادی توصیه نمی شود. زیرا تنها غارشناسان حرفه ای با هماهنگی قبلی می توانند وارد این غار شوند.

عمیق ترین غار جهان در کرمانشاه

دلیل قرار ملاقات

غار پاراو به غار پاراجا و غار پارو نیز معروف است. در زبان کردی آو به معنی آب و پراو به معنی پر آب است. با توجه به وجود آب و استخرهای فراوان در این غار، نامگذاری آن منطقی به نظر می رسد. آبی که حاصل ذوب یخچال های زیرزمینی داخل غار است. جالب است که در انتهای غار پراو حوضی با عمق سه متر وجود دارد.

عمیق ترین غار جهان در کرمانشاه

داستان غار

این غار اولین بار طی یک سفر اکتشافی توسط گروهی از غارشناسان انگلیسی در سال 1350 به رهبری جان میدلتون کشف شد و این گروه به عمق 750 متری رسید. سفر اکتشافی بعدی در سال 1351 به سرپرستی دیوید جادسون با حمایت انجمن سلطنتی جغرافیا و جمعی از غارشناسان انگلستان با هدف پیشرفت بیشتر، به منظور دستیابی به رکورد جهانی انجام شد. علیرغم تلاش فراوان گروه 16 نفره انگلیسی این امر میسر نشد و غار پراو به استخری 50 متری گلی در عمق 751 متری زمین ختم شد. این سؤال تأثیر ماندگاری در حرفه غارشناسی گذاشت. به این معنی که اگر غار بزرگی که انتظار وسعت آن می رود، ناگهان به پایان برسد، می گویند: «غار پاراود» (به انگلیسی: Ghar Paraued).

بیشتر بخوانید  حجت الاسلام رییسی: "قهرمانی" باید تنها دغدغه ورزشکاران باشد

در سال 1354 یک تیم لهستانی از گار پراو بازدید کرد. با رسیدن به آخرین دریاچه و عکاسی از پرچم بریتانیا که از سال 1351 باقی مانده بود، دوباره تأیید شد که غار واقعاً تمام شده است.

در سال 1370 غارشناسان کانون کوهنوردی کرمانشاه به سرپرستی آقای بهمن مشکاتوب و ناظر فنی آقای فرمرز دزفولی موفق شدند اولین گروه ایرانی باشند که تمام طول غار را پیمودند.

در سال 1374 چهارمین تیم ایرانی تیمی متشکل از غارشناسان خراسان تشکیل دادند و این سه نفر موفق شدند ضمن کاوش کامل غار، کوتاه ترین زمان ممکن را از قایقرانی داخل و خارج از 56 ساعت به نمایندگی از گروه آزادگان از مشهد به ثبت برسانند. اولین فیلم های ضبط شده از چاه و قسمت های آن انتهای غار را بیرون بیاورید. در سال 1382 تیمی از غارشناسان باشگاه کوهنوردی کرمانشاه به انتهای غار رفتند و غواصی را به داخل استخر آب فرستادند. نتیجه این شد که عمق حوض 3 متر اندازه گیری شد و مشخص شد که این حوض بسته است و راهی برای رفتن ندارد. در سال 2004، یوری اودوکیموف، در راس یک گروه کوچک از روسیه، از غار پراو بازدید کرد و به عمق 400 متر رسید.

در سال 1380 لیلا اسفندیاری، غارشناس معروف و هیمالیا نورد، اولین زن ایرانی شد که غار پروف، عمیق ترین غار استان کرمانشاه را به طور کامل کاوش کرد.

عمیق ترین غار جهان در کرمانشاه

بهترین زمان برای بازدید از غار پراو

بهترین زمان برای سفر به کرمانشاه و گشت و گذار در غار پارائو بین بهار و تابستان است. زیرا در این زمان از سال بهترین آب و هوا است و منطقه نسبت به فصول پاییز و زمستان با بارش کمتری مواجه است.

بیشتر بخوانید  پیشنهاد دوگانه سپاهان و گل گهر به دروازه بان پرسپولیس!

دیدگاهتان را بنویسید