علت ولوواژینیت چیست ؟ چگونه از عفونت واژن در کودکان جلوگیری کنیم ؟



ولوواژینیت چیست ؟


ولوواژینیت یک التهاب یا عفونت واژن است. این یک بیماری شایع است که زنان و دختران را در هر سنی می تواند تحت تاثیر قرار دهد و از علائم آن خارش واژن می باشد.


ولوواژینیت علت های متفاوتی دارد و با نام های ولووییت و واژینیت شناخته می شود. بسیاری از موارد می تواند باعث ایجاد عفونت در ناحیه واژن می شود.


مخمر ، ویروس ها ، انگل ها ، عفونت های مقاربتی می توانند باعث ایجاد عفونت در واژن شوند.


ولوواژینیت در کودکان


ولوواژینیت یکی از شایعترین بیماری ها در کودکان می باشد که با ترشح ، احساس ناراحتی ، خارش و گاهی علائم ادراری نیز همراه می باشد.


ولوواژینیت در کودکان می تواند با استحمام روزانه ، استروئید ها و آنتی بیوتیک های موضعی با دوز کم درمان شود.


یکی از مهمترین موارد بهداشتی در کودکان حمام می باشد و همچنین پوشیدن لباس زیر مناسب که می تواند از بروز دوباره عفونت جلوگیری کند.


ولوواژینیت در صورت درمان صحیح به سرعت درمان می شود. البته اگر در یک هفته بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید. ممکن است متوجه شوید که روش های درمانی جایگزین موثرتر باشد.


اگر مخمر باعث ایجاد ولوواژینیت شود، این را بدانید که ممکن است عفونت بر گردد و همچنین معمولا به راحتی با درمان های خانگی عفونت ولوواژینیت درمان می شود.


علت ولوواژینیت چیست ؟


انواع مختلفی از ولوواژینیت وجود دارد و علل مختلفی برای آن وجود دارد. علل جدی مانند تومور به ندرت می تواند در ایجاد ولوواژینیت نقش داشته باشد. برخی علل شایع ولوواژینیت در کودکان عبارت است از:


عدم تعادل باکتریایی: در واژن سالم مقداری از باکتری های زنده وجود دارد. ولوواژینیت می تواند در نتیجه به هم خوردن تعادل باکتری های واژن ایجاد شود.


علت دقیق رشد بیش از حد برخی باکتری ها مشخص نمی باشد. اما ممکن است استفاده از آنتی بیوتیک ها و یا تماس ناحیه واژن با دست های آلوده بتواند دلیلی برای بر هم خوردن این تعادل محسوب شود.


در برخی موارد ولوواژینیت می تواند دلیل ثانویه یک عفونت باشد.


  1. اصول بهداشتی: فاصله بین واژن و مقعد چندان زیاد نیست بنابراین باکتری های مسیر گوارشی مانند ایی کلای می تواند وارد دهانه واژن شود و خارش واژن و سایر علائم ولوواژینیت را به دنبال داشه باشد. بنابراین استفاده صحیح از دستمال کاغذی و کشیدن آن از جلو به عقب حائز اهمیت می باشد.

  2. پوزیشن کودک هنگام ادرار کردن: موقعیت نامناسب کودک در حین ادرار کردن سبب می شود ادرار وارد واژن شود و عفونت و خارش واژن را به دنبال داشته باشد.

  3. عفونت های انگلی: عفونت های انگلی در کودکان بسیار شایع می باشد. این انگل ها معمولا در اطراف مقعد تخم گذاری می کنند. خارش و تحریک سبب می شود عفونت به واژن منتقل گردد.

  4. دستمال کاغذی : اشیای خارجی مانند دستمال کاغذی می تواند در تماس با واژن قرار بگیرد و سبب بوی بد، ترشحات واژینال و حتی خونریزی شود.

  5. تحریک خارجی: استفاده از لباس های تنگ و قرار گرفتن در هوای گرم به مدت طولانی سبب ایجاد التهاب در پوست های حساس می شود. استفاده از صابون های نامناسب می تواند سبب قرمزی و خارش واژن در کودکان دختر شود.

  6. عفونت های قارچی در مورد خانم ها بسیار شایع است اما معمولا در دختران تا قبل از سن بلوغ چنین نیست. استفاده مکرر از آنتی بیوتیک و یا استفاده از پوشک می تواند منجر به ایجاد عفونت های قارچی در کودکان شود. استفاده مکرر از آنتی بیوتیک می تواند تعادل باکتری های مفید در واژن را بر هم زند. در برخی موارد اختلال در سیستم ایمنی نیز می تواند در ایجاد عفونت قارچی و خارش واژن در کودکان نقش داشته باشد. ترشحات زرد رنگ واژن در کودکان با حالتی پنیری همراه با قرمزی و تورم لابیا می تواند نشان دهنده عفونت قارچی در آن ها باشد. عفونت قارچی مزمن در کودکان می تواند نشان دهنده دیابت یا سرکوب سیستم ایمنی باشد. اگر فرزند دختر شما مرتبا به عفونت قارچی دچار می شود بهتر است در مورد شناسایی علت زمینه ای آن فورا با پزشک مشورت کنید.

  7. چسبندگی ناحیه تناسلی در کودکان دختر یا چسبندگی لابیا: دو درصد کودکان دختر به چسبندگی لابیا دچارند. لبه های درونی واژن که labia minora نامیده می شود ممکن است به هم چسبیده باشد. چسبندگی لابیا مشکل چندان جدی نمی باشد اما می تواند در ایجاد ولوواژینیت دخالت داشته باشد.

  8. ضایعه پوستی به نام لیکن اسکلروزیس: این شرایط پوستی چندان شایع نمی باشد. در بیماری لیکن اسکلروزیس لکه های سفید رنگی در ناحیه تناسلی ایجاد می شود که می تواند پوست را بسیار حساس سازد.


Vaginal itching in children / خارش واژن در کودکان


عوامل موثر ولوواژینیت


بسیاری از موارد می تواند باعث ایجاد عفونت در ناحیه واژن می شود. مخمر ، ویروس ها ، انگل ها ، عفونت های مقاربتی می توانند باعث ایجاد عفونت در واژن شوند.


باکتری ها


باکتری های متفاوتی می توانند باعث ایجاد ولوواژینیت شوند. عفونت باکتریایی می تواند باعث ترشح خاکستری سفید یا بوی ماهی شود.باکتری هایی که می تواند این عارضه را ایجاد کنند شامل استرپتوکوک ، گاردنرلا و استافیلوکوک می باشد.


مخمر


یکی از شایع ترین دلایل ولوواژینیت کاندیدا آلبیکنس است. این عفونت مخمر می تواند باعث خارش واژن و ترشح سفید رنگ پنیری شود.برخی از خانم ها بعد از استفاده از آنتی بیوتیک ها عفونت مخمر را تجربه می کنند.


این امر به این دلیل است که آنتی بیوتیک ها می توانند باکتری های ضد قارچ که به طور طبیعی در واژن زندگی می کنند را از بین ببرند.


ویروس ها


ویروس هایی که می توانند باعث ایجاد ولوواژینیت شوند ، معمولا این ویروس ها از نظر جنسی منتقل می شوند که شامل تبخال است.انگل ها ، کرم های مایع ، زخم و شپش می توانند باعث التهاب روده و مهبل شوند.


عوامل محیطی


فاکتورهای محیطی می توانند باعث ولوواژینیت شود. بهداشت ضعیف و آلرژی می توانند باعث این بیماری شوند. لباس های تنگ می تواند روی پوست مالیده شود و باعث تحریک و رطوبت در ناحیه شوند.


پوست تحریک شده نسبت به پوست سالم نسبت به ولوواژینیت حساس تر است و همچنین می تواند بهبودی را به تاخیر بیاندازد.


پیشگیری خارش واژن در کودکان دختر چه باید کرد ؟


نکاتی وجود دارد که شانس خارش واژن در کودک را کاهش می دهد.


برای مثال تمیز نگاه داشتن ناحیه تناسلی، استفاده مناسب از دستمال کاغذی و شستن دست ها قبل و بعد از رفتن به توالت، انتخاب محصولاتی که فاقد اسانس و مواد تحریک کننده هستند، استفاده از صابون های ساده، خشک نگاه داشتن ناحیه واژن، استفاده از لباس های نخی و عدم استفاده از لباس های تنگ می تواند در پیشگیری از خارش واژن در کودکان دختر موثر باشد.


ولوواژینیت چگونه درمان میشود ؟


درمان صحیح ولوواژینیت به نوع عفونت و ارگانیسم ایجاد کننده بستگی دارد. برای درمان می توانید از درمان های خانگی و یا درمان دارویی استفاده کنید.


البته قبل از درمان خانگی می بایست با پزشک مربوطه مشورت کنید. برای درمان واژینیت می توانید از کرم های واژن ، شیاف ، پماد های موضعی ، قرص های خوراکی استفاده کرد.


ولوواژینیت  در کودکان


درمان خانگی ولووژینیت


سیر خرد شده و روغن نارگیل به دلیل خاصیت ضد باکتریایی می تواند به درمان این بیماری کمک کند.حمام گرم و کم عمق که فقط ناحیه مفصل ران را در بر گیرد بسیار مفید است.


روغن درخت چای یا مقدار کمی سرکه یا نمک دریایی در حمام ممکن است در از بین بردن برخی از باکتری ها کمک کند.


برای درمان خارش واژن در کودکان موارد زیر را رعایت فرمایید همچنین این موارد برای پیشگیری از خارش واژن در کودکان نیز موثر است.


  • از مصرف دستمال کاغذی های معطر خودداری کرد

  • از صابون های ساده استفاده کنید.

  • مدت زمان حمام را به 15 دقیقه یا کمتر کاهش دهید. از فرزند تان بخواهید بعد از حمام ادرار کند.

  • سعی کنید به هنگام حمام تنها از آب گرم ساده استفاده کنید.

  • در حمامی از صابون شناور نشوید و در صورت نیاز به شامپو مقدار اندکی شامپو استفاده کنید.

  • به فرزندتان بیاموزید که ناحیه تناسلی خود را تمیز و خشک نگاه دارد.

  • به هنگام استفاده از دستمال کاغذی آن را از جلو به عقب حرکت دهید.

  • از لباس های زیر نخی استفاده کنید.

  • روزانه لباس زیر خود را تعویض کنید.

  • در صورت مرطوب شدن و یا در اثر تعریق لباس زیر خود را فورا تعویض کنید.

  • سرکه سیب بهترین گزینه برای درمان ولوواژینیت در کودکان، به اینصورت که 1/2 پیمانه سرکه سیب را در آب ولرم حل کرده و کودک را درون تشت یا وان که این محلول را در آن ریخته اید قرار دهید .


درمان دارویی ولوواژینیت


پزشک پس از بررسی و مشخص شدن عوامل ایجاد ولوواژینیت داروهای آنتی بیوتیک خوراکی ، کرم های آنتی بیوتیک ، کرم های ضد باکتریایی ، قرص های ضد قارچ خوراکی ، آنتی هیستامین ها و کرم های استروژن تجویز کند.


البته پاکسازی و موارد بهداشتی بسیار مهم است و ممکن است به جلوگیری از سوزش کمک زیادی کند. این امر به ویژه در مورد عفونت های باکتریایی نیز صادق است. همچنین از حمام های حباب ، صابون های عطر ، دوش و پودر های شستشو خودداری کنید.


بیشتر بخوانید :


علت و درمان عفونت کاندیدا در ناحیه تناسلی زنان و مردان چیست؟


علل و راههای پیشگیری از عفونت قارچی واژن در استخر کدامند ؟


۱۱درمان خانگی عفونت قارچی (مخمری) واژن


بیماری مقاربتی تریکومونیازیس(عفونت واژن در زنان) چیست؟


بیشتر بخوانید  ژست عکس بارداری با همسر

دیدگاهتان را بنویسید