علت فیلاریازیس لنفاوی چیست؟ آیا این بیماری قابل درمان است؟


یک بیماری نادر فیلاریازیس لنفاوی را بشناسید

فیلاریازیس Loa Loa نام بیماری های پوست و چشم این کرم توسط نوعی کرم لوله ای به نام شکار ایجاد می شود. انسان هدف این انگل است مگس آهو و مگس انبه ناقل هستند اینها انگل هستند.
انگل بالغ در بافت زیر جلدی یا گاهی در ملتحمه چشم حرکت می کند. اگر در چشم قرار گیرد به راحتی قابل مشاهده است. Loa Loa معمولاً به بینایی افراد آسیب نمی رساند، اما هنگام حرکت در اطراف کره چشم یا پل بینی باعث درد زیادی می شود.
این وضعیت می تواند باعث تورم، قرمزی و خارش زیر پوست شود که به آن تورم کولبر می گویند و با دی اتیل کاربامازین درمان می شود. کرم هایی که در چشم زندگی می کنند با جراحی برداشته می شوند.

پاتوژنز و اپیدمیولوژی علل فیلاریازیس لنفاوی

پاتوژنز و اپیدمیولوژی عوامل ایجاد کننده فیلاریازیس لنفاوی (Vuchereria Bancrofti در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، Brugia Malaii در هند و خاور دور و Brugia Timori در اندونزی) از طریق پشه ها منتقل می شود. حدود 115 نفر مبتلا شدند.
فیلاریای بالغ در رگ های لنفاوی و سینوس های غدد لنفاوی زندگی می کنند. وجود کرم ها و پاسخ التهابی میزبان باعث درگیری لنف می شود. مرگ کرم باعث تشدید التهاب و فیبروز می شود که در نهایت باعث انسداد لنفاوی و ادم لنفاوی می شود.


علائم فیلاریازیس

تظاهرات بالینی فیلاریازیس لنفاوی


تظاهرات بالینی رایج عبارتند از: میکروفیلاریای بدون علامت، هیدروسل، آدنولیفانژیت حاد، بیماری مزمن لنفاوی و انسداد لنفاوی، و تغییرات دائمی مرتبط با آلفنیازیس.

بیشتر بخوانید  17 راهکار خانگی برای رشد سریع ناخن ها

تشخیص فیلاریازیس لنفاوی

تشخیص نهایی فقط با یافتن یک انگل (که هم مشکل ساز است) ممکن است. از آنجایی که کرم های بالغ در رگ های لنفاوی قرار دارند، دسترسی به آنها امکان پذیر نیست.
میکروفیلاریا باید در خون و مایع هیدروسل شناسایی شود. زمان نمونه گیری خون مهم است و باید بر اساس میکروفیلاریای مشکوک باشد.
بررسی آنتی ژن های در گردش در Vascherria bancroft بسیار حساس و اختصاصی است. آزمایش آنتی بادی به دلیل تعامل با سایر کرم ها دشوار است. برآوردهای مبتنی بر PCR نیز در مورد Vascherria bancrofti و مالی بروژ استفاده شد.

درمان فیلاریازیس لنفاوی

درمان با دی اتیل کاربامازپین (DEC، 6 میلی گرم بر کیلوگرم در روز به صورت تک دوز یا در دوزهای منقسم به مدت 12 روز) میکروفیلاریا را از بین می برد. آنتی ژن هایی که میکروفیلاریا را از بین می برند باعث واکنش های حاد می شوند که می توان با افزایش تدریجی دوز DEC یا استفاده از گلوکوکورتیکوئیدها قبل از تجویز به حداقل رساند.
به گزارش پایگاه خبری … میلیون ها نفر در جهان از بیماری های نادری رنج می برند که شاید حتی نام آن را نشنیده باشیم یکی از این بیماری های عجیب فیل یا فیلاریازیس لنفاوی نام دارد.
فیل یا فیلاریازیس لنفاوی نوعی بیماری است که توسط گونه ای از پشه به نام Brugia malaii ایجاد می شود.در اثر نیش پشه، بسیاری از غدد لنفاوی رشد می کنند و به پاهای فیل معروف هستند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، این بیماری بیش از 120 میلیون نفر در سراسر جهان را مبتلا کرده است و 40 میلیون نفر از این بیماری رنج می برند. بیشتر بیماران در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و حدود یک میلیارد نفر در 80 کشور در معرض خطر هستند.

بیشتر بخوانید  معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون


علل و درمان فیلاریازیس

یک سوم افراد مبتلا به این بیماری در هند، یک سوم در آفریقا و بقیه در شرق و جنوب شرق آسیا و آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام زندگی می کنند.
خوشبختانه این بیماری در ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، آذربایجان، عراق، قزاقستان و کشورهای اروپایی گزارش نشده است. البته مردم پاکستان و تمامی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس (کشورهای عربی) در معرض خطر هستند.
هنگامی که یک پشه یک ماده را نیش می زند، می تواند انگلی به نام میکروفیلاریا را به جریان خون تزریق کند که وارد رگ های فرد می شود. میکروفیلاریا در مدت زمان کوتاهی به سرعت تکثیر می شود و به تمام رگ های خونی فرد سرایت می کند و حتی می تواند چندین سال در فرد مبتلا زنده بماند.

بیشتر علائم بیماری تنها سالها پس از عفونت ظاهر می شود. از آنجایی که این انگل ها در رگ های خونی تجمع می یابند، می توانند گردش خون را مختل کنند و نوعی مایع را در بافت های اطراف تولید و تجمع کنند. بارزترین علائم این بیماری تورم بیش از حد بازوها، پاها و قفسه سینه است.
این انگل در غدد لنفاوی بدن فرد مبتلا یافت می شود و باعث تورم، تغییر شکل و رشد غیر طبیعی اندام ها و دستگاه تناسلی می شود. اگرچه درمان های موجود موثر است، اما نیاز به دوره های طولانی درمان است و استقبال بیماران از داروها کم است که باعث کاهش اثربخشی آنها می شود.

این داروها اغلب سمی بوده و دارای عوارض جانبی فراوان و همچنین مواردی از مقاومت دارویی هستند. اینها همه دلایلی برای نیاز به درمان های جدید هستند.
این بیماری علاوه بر تاثیر جسمی شدید بر روی بیمار، فشار فزاینده ای بر بیمار وارد می کند زیرا بدشکلی ها و ناهنجاری های جدی در قسمت های مختلف بدن ایجاد می شود که به دلیل این ساختار بد می تواند فرد را به وجود آورد.فرم را در انزوا و دوری از جامعه قرار دهید. .

بیشتر بخوانید  هر آنچه باید در رابطه با داروی اینفلکسی مب بدانید


دیدگاهتان را بنویسید