علت عفونت قارچی در پوشک نوزاد چیست؟


عفونت قارچی در ناحیه زیر پوشک نوزاد

عوارض پوست زیر پوشک که به آن ادرار سوخته و راش پوشک نیز می گویند، دلایل مختلفی از جمله ساییدگی، حساسیت و رطوبت دارد. اما التهابی که علیرغم تلاش شما برای درمان آن با خشک نگه داشتن پای کودک و استفاده از پماد سوختگی پوشک ادامه دارد، می تواند نتیجه عفونت قارچی باشد. در این مقاله می توانید با علل و علل عفونت قارچی نوزادان، علائم عفونت قارچی و تفاوت آنها با عوارض پوستی ناحیه پوشک، نیاز به مشاوره با پزشک، درمان عفونت قارچی نوزادان و پیشگیری آشنا شوید. بروز آن در نوزادان

علل و علل عفونت قارچی

همه انسان ها دارای مقادیر بی ضرر مخمر در داخل و روی کل پوست خود هستند. مخمر در واقع یک قارچ است و در محیط های گرم و مرطوب مانند دهان، روده، پوست و واژن رشد می کند. محیط مرطوب پوشک می تواند به راحتی منجر به رشد بیش از حد این عامل طبیعی و عفونت قارچی شود، به خصوص اگر ادرار در حال حاضر تحت درمان نباشد.
کودکانی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند نیز بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های قارچی هستند زیرا آنتی بیوتیک ها باکتری های خوب بدن را که قارچ را کنترل می کنند از بین می برند و بدون این باکتری ها، قارچ می تواند به طور غیر طبیعی رشد کند.
همچنین، اگر کودک شما اخیراً برفک دهان داشته است که یک عفونت قارچی در دهان است، ممکن است در ناحیه پوشک نیز عفونت قارچی داشته باشد. به گونه ای ساده که وقتی نوزاد شیر یا غذا می خورد، قارچ از طریق دستگاه گوارش در بدن او حرکت کرده و به مدفوع می رسد و در پوشک و درست در کنار پوست گرم و مرطوب کشاله ران کودک قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید  آموزش کامل درس 15 هدیه پنجم ابتدایی بهمن همیشه بهار


 عفونت قارچی ناحیه پوشک

علائم عفونت قارچی نوزاد و تفاوت آن با ادرار سوخته

ممکن است نتوانید قارچ را در التهاب خفیف در ناحیه پوشک تشخیص دهید، اما زمانی که عفونت قارچی به طور کامل رشد کرد، معمولاً می توانید آن را تشخیص دهید زیرا ناحیه ملتهب به خوبی مشخص و قرمز است. مرز منطقه کمی مشخص تر است و لکه های قرمز کمی دورتر از منطقه اصلی است. پوست نوزاد نیز می تواند پوسته پوسته شود. یکی دیگر از علائم اصلی آلرژی قارچی این است که معمولاً بیش از دو روز طول می کشد و به درمان های خانگی برای سوختگی پاسخ نمی دهد. عفونت های قارچی نیز اغلب در چین های پوست در ناحیه کشاله ران رخ می دهد.


باید به پزشک اطفال مراجعه کنید

اگر فکر می کنید که بثورات کودک شما ممکن است یک عفونت قارچی باشد، با پزشک خود در مورد توصیه های درمانی صحبت کنید. اگر محل عارضه ظرف سه روز پس از شروع داروهای توصیه شده توسط پزشک بهبود نیافت، دوباره به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • تب
  • زخم های باز در ناحیه
  • نواحی زرد رنگ دفع می شوند

این می تواند به این معنی باشد که کودک عفونت باکتریایی دارد و برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز دارد.

درمان عفونت قارچی در نوزادان

همیشه قبل از هر گونه درمانی برای یک عارضه قارچی مشکوک، با پزشک کودک خود صحبت کنید. استفاده از پمادهای معمولی پا برای نوزادان به درمان عفونت کمک نمی کند، بنابراین پزشک ممکن است یک داروی ضد قارچ موضعی تجویز کند. دستورالعمل های پزشک خود را برای استفاده دنبال کنید. این داروها معمولا دو بار در روز مصرف می شوند و ضایعات پوستی باید پس از چند روز از بین بروند.

صرف نظر از داروهای تجویز شده، فراموش نکنید که پوشک کودک خود را بلافاصله پس از ادرار و مدفوع تعویض کنید، آنها را بشویید و خشک کنید و حداقل به مدت 15 دقیقه در معرض هوا قرار دهید. مراقب باشید که پوست خود را مالش ندهید یا از حوله مرطوب استفاده نکنید و اگر می خواهید از صابون استفاده کنید مارکی بدون بو انتخاب کنید.

پس از تمیز کردن محل و استفاده از کرم سوختگی، آن را با یک حوله تمیز و خشک و با حرکات ملایم و بدون مالش آن خشک کنید یا بگذارید تا در هوا خشک شود. همچنین اگر هر روز چند ساعت کودک خود را بدون پوشک رها کنید، کمک زیادی به بهبودی او خواهید کرد. همچنین یک حوله یا تشک ضد آب زیر نوزاد قرار دهید تا احتمال کثیف شدن زیر تخت یا تخت نوزاد کاهش یابد.


 عفونت قارچی پوشک در کودکان چیست؟

پیشگیری از عفونت قارچی در نوزادان

اگر کودک شما آنتی بیوتیک مصرف می کند یا به تازگی از برفک دهان بهبود یافته است، ممکن است نتوانید از عفونت قارچی پیشگیری کنید. اما می توانید کارهایی مانند باز گذاشتن فرزندتان برای جلوگیری از ایجاد محیط مساعدتر برای رشد قارچ، مانند مکان های تاریک و مرطوب، انجام دهید. همچنین نکاتی برای تعویض پوشک وجود دارد که می تواند از عفونت قارچی یا ادرار سوختگی در پای کودک شما جلوگیری کند:

باید بخوانید:

  1. پوشک بچه را مرتب چک کنید و پوشک خیس را سریع عوض کنید.
  2. بعد از مواقع اضطراری، باسن کودک خود را به خوبی با آب بشویید.
  3. قبل از پوشاندن یک پوشک تمیز، اجازه دهید ناحیه کاملا خشک شود.
  4. پوشک را آنقدر محکم نبندید که هوا نتواند در اطراف پوست کودک گردش کند.
  5. اجازه دهید کودکتان چند ساعتی برهنه بماند.
  6. اجازه دهید نوزادان روی فرش های ضد آب بدون پوشک استراحت کنند.
  7. یک رومیزی پلاستیکی و یک حوله تمیز روی آن نیز برای باسن و بازی کودک مناسب است.


بیشتر بخوانید  نگهداری حیوانات برای کودکان خطرناک است

دیدگاهتان را بنویسید