علت سنگینی پاها چیست؟



علت سنگینی و خستگی پا : بیماری عروقی محیطی می تواند علائم مختلفی داشته باشد. بسته به نوع بیماری، پیشرفت نیز خواهد داشت. علائم رایج آن شامل خستگی و سنگینی پا است. زمانی که جریان خون در ساق پا متوقف می شود، افراد معمولاً سنگینی را در این ناحیه احساس می کنند. همچنین ممکن است هنگام راه رفتن تعادل کافی نداشته باشند.


این موارد مهمترین علت سنگینی پاها هستند


در بعضی از موارد خستگی پا بعد از تمرینات ورزشی در دوران بارداری و بعد از نشستن در مدت زمان طولانی ایجاد می شود اما زمانی که این ناراحتی مزمن و دائمی باشد، احتمالاً نشان دهنده مشکلات عروقی محیطی است که باید به پزشک مراجعه شود.


بیماری وریدی


بیماری وریدی می تواند شامل ناراحتی ساق پا شود. علائم رایج آن احساس سنگینی در پا، درد و ورم است و بعد از ایستادن های طولانی ایجاد می شود اما زمانی که از کمپرس استفاده کنید و پاهایتان را بالا بگیرید بهبود پیدا می کند.


بیماری شریانی


زمانی که رگ های شریان ها نتوانند خون را به اندازه کافی پمپاژ کنند، عاملی برای جمع شدن خون داخل ساق پا می شوند که معمولاً درد را ایجاد می کند. این درد در قسمت عضلات ساق پا احساس می شود و هنگام پیاده روی یا بالا رفتن از پله ها بیشتر است و احساس می کنید که چندین وزنه به پای شما وصل کردند ورزش کردن درد پا را بدتر می کند و احساس سنگینی بعد از توقف از راه رفتن بهبود پیدا می کند.


علل بیماری های وریدی که در آن زمان، در ساق پا احساس خستگی دارید، افزایش فشار وریدی است و خون به اندازه کافی به قلب برنمی گردد. ایستادن برای مدت زمان طولانی باعث بدتر شدن علائم می شود، راه رفتن را سخت می کند و فرد نمی تواند کارهای روزانه اش را انجام دهد.


علل شریانی


زمانی که بیماری اتفاق می افتد، بر اثر تجمع چربی در شریان هاست که پلاک را ایجاد می کند. این پلاک ها سفت می شود، جریان خون را کاهش می دهند و در نتیجه هنگام راه رفتن عضلات پا نیاز به اکسیژن بیشتری دارند و بدن باید بیشتر تلاش کند تا اکسیژن را به آن ها برساند و در نتیجه درد و احساس سنگینی ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید  پیشگیری از گرمازدگی چیست؟ علت گرمازدگی چیست؟


سنگینی پاها


چرا پاهام اینقدر سنگین و خسته است ؟


عوامل خطر سنگینی پاها


1. بارداری فشار بسیار زیادی را به ناحیه لگن وارد می کند و رگ ها و شریان های اطراف آن درگیر می شود.


2. چاقی یا اضافه وزن فشار زیادی را به ساق پا وارد کرده و جریان خون را محدود می کند.


3. وضعیت های پزشکی خاص مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت عاملی برای ابتلا به بیماری شریانی است.


4. سیگار هم می تواند وضعیت را بدتر کند و توانایی انتقال خون را بکاهد.


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟


سنگینی در پا می تواند یکی از علائم این بیماری جدی باشد که در طول زمان پیشرفت می کند. اگر احساس کردید علائم بهبود پیدا نکردند، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.


راهکارهایی برای درمان و از بین بردن خستگی و سنگینی پاها


کارهای روزمره و گرفتاری ها و دوندگی های بیرون از خانه سبب پادرد و احساس سنگینی و خستگی پاها می شود. راه های مناسب برای تسکین سنگینی و خستگی پاها عبارتند از :


با این نرمش ها پاهای خود را تقویت کنید:


برای رهایی از درد پا و احساس سنگینی و خستگی پاها هر روز صبح، پیش از آنکه از رختخواب خارج شوید، پاهایتان را ورزش دهید. برای اینکار ابتدا زانو و سپس پا را خم کنید و بعد پاها را به صورت صاف و کشیده به سمت بالا به صورت عمود بر بدن ببرید. این نرمش سبب تقویت و قوی کردن عضلات پا می شود.


برای درمان سنگینی پاها و رفع خستگی پاها روی پنجه های پاها ایستاده و خود را بالا بکشید. سپس دوباره به حالت اول بازگردید و کف پاها را بر روی زمین بگذارید. این تمرین را ده بار در روز انجام دهید.


سنگینی پاها


احساس سنگینی و خستگی پاها و بهترین راه برای رفع این مشکل


پاهای خود را ماساژ دهید:


پس ازبیدار شدن از خواب و انجام تمرینات بالا ، نوبت به آن می رسد که پاها را با روغن بادام و یا زیتون ماساژ دهید.

بیشتر بخوانید  مزایای درمانی مصرف مکمل گیاهی کهام برای مشکلات جنسی بانوان


کفش راحت بپوشید:


وقتی ساعاتی طولانی خارج از خانه هستید، راحت ترین کفش ممکن را بپوشید. کفشی بخرید که زیره و کفی استاندارد داشته باشد و بر مهره های کمرتان فشار وارد نکند. کفش شما باید به گونه ای باشد که بعداز چند ساعت سر پا ایستادن ، پاهایتان در کفش احساس راحتی کند.


هنگام استراحت یک بالش کوتاه را زیر پاهای تان بگذارید:


برای از بین بردن خستگی و سنگینی پاها دراز بکشید و یک بالش کوتاه را زیر پاهای تان بگذارید تا پاها کمی بالا بیایند. بالا گذاشتن پاها سبب برگشت خون از پاها می شود.


 سنگینی پاها


محافظ قوزک پا بپوشید:


برای از بین بردن خستگی و سنگینی پاها جورابتان را از نیمه ببرید و تنها قسمت بالایی آن را نگه دارید. این محافظ قوزک پا را بپوشید تا خستگی و سنگینی پاهایتان از بین برود.


توصیه های مهم برای مقابله با سنگینی پاها


رختخواب: پاها را حدود 5 تا 10 سانتی متر به حالت شیب بالا نگه دارید. هنگام خواب بالشت را زیر پاها نگذارید؛ زیرا مانع از بازگشت درست خون می‌شود.


محیط کار و منزل:‌ برای هر فعالیتی که امکان دارد زیر پاها وسیله ای بگذارید تا از زمین بلندتر باشد. به صندلی نیز دقت کنید که باسن در وضعیت راحتی باشد. وضعیت پاهای ضربدری جریان خون را قطع می‌کند. اگر پاها کمی از بدن فاصله داشته باشند و با زمین زاویه صافی داشته باشد ایده آل ترین حالت است. از گرمای کف،‌حمام گرم،‌اپیلاسیون با موم گرم، سونا، استفاده از پتوی ضخیم و قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید.


پرهیز از یک جا نشینی:‌ در صورت امکان از نشستن و ایستادن بی حرکت در مدت طولانی اجتناب کنید. باید به طور منظم حرکت داشته باشید. اگر موقعیت نشسته دارید، هر ساعت حداقل پنج دقیقه از جا برخیزید.


خستگی پاها


بهترین راهکار برای رفع خستگی پاها


تنفس: سطح تنفس را با حرکات یوگا و… بهبود دهید و هر روز صبح و شب چند نفس عمیق بکشید. از استعمال سیگار و دیگر دخانیات پرهیز کنید.


سرما برای مقابله با سنگینی پاها، این یک اصل اساسی است: پاهای سنگین باید از منابع مستقیم گرما دور نگه داشته شوند.

بیشتر بخوانید  دلایل اصلی درد و سوزش در قسمت لگن کدامند ؟


حمام گرم را فراموش کنید: یک دوش آب خنک همیشه برای رفع خستگی پاها مفید خواهد بود.خیلی خوب است که پاهای تان را از قوزک تا ران به طور مستقیم زیر دوش آب سرد بگیرید، به این ترتیب از آثار آب سرد در تنگ کنندگی و منقبض کنندگی عروق بهره مند خواهید شد.


در تابستان، از بیش از حد ماندن در معرض آفتاب خودداری کنید: برای جلوگیری از سنگینی پاهادر تابستان ، بیش از حد و مستقیم در معرض آفتاب قرار نگیرید .


در روزهای خوش آب و هوا لباس های گشاد و راحت بپوشید: دامن های آزاد و شلوارهای بزرگ! در واقع، شلوارهای سنگین و تنگ مانند شلوارهای جین و همچنین دامن های تنگ یا لباس های دیگری که برای تان کوچک هستند، به پاهای شما فشار می‌آورند.راحتی لباس ها شامل راحتی کفش هم می‌شود، کفش شما نه باید خیلی تخت باشد نه خیلی پاشنه بلند.


حرکاتی که سنگینی پا را تسکین می‌دهند : یک ترفند ساده وجود دارد: در تختخواب هستید یا کاناپه فرقی ندارد، یکی دو تا کوسن زیر پاهای تان بگذارید تا کمی پاهای تان بالا بیایند و باعث بازگشت مجدد خون به عروق شوند.


ضمناً، افرادی که از سنگینی پا رنج می‌برند، باید از بی حرکت ماندن اجتناب کنند، این افراد نباید مدتی طولانی در وضعیت نشسته یا ایستاده بمانند. عادت نامناسب روی هم انداختن پاهای تان را ترک کنید، یک توپ کوچک تنیس هم در دفتر کارتان داشته باشید، با پای برهنه این توپ را بچرخانید… حتماً تسکین خواهید یافت! به طور کلی، برای مبارزه با سنگینی پاها، سعی کنید تا حد ممکن تحرک داشته باشید، پیاده روی سریع و بالا رفتن از پله ها نسبت به فعالیت های دیگر، در الویت قرار دارند.


در مواردی که علی رغم تصحیح عادات نادرست و پیگیری رفتارهای صحیح، درد و ناراحتی ادامه داشت، حتماً با پزشک تان صحبت کنید:


ممکن است مشکلات گردش خون دلایل متعددی داشته باشند بنابراین به هیچ وجه نباید زمان را برای مراجعه به پزشک از دست بدهید.


همچنین بخوانید :


رفع درد و خستگی پا در پایان روز


سریع ترین راه تسکین تورم پاها در منزل


دیدگاهتان را بنویسید