علت سنگینی معده بعد از غذا خوردن چیست؟


علت سنگینی معده بعد از غذا

نکاتی برای پیشگیری از وزن و ورم معده با این قسمت دلگرم کننده با من باش.

بعد از غذا بخوابید

دلیل سنگینی معده بعد از غذا خوردن

آیا تا به حال بعد از غذا احساس سنگینی و بی حالی کرده اید؟ این حالت نشانه اختلال در دستگاه گوارش است به نحوی که با هضم نکردن صحیح و به موقع غذا از دفع طبیعی آن جلوگیری می کند و از دیدگاه طب سنتی دستگاه گوارش یکی از ارگان های بسیار مهم به شمار می رود. قسمت اما تاثیر مزاج بر این سیستم در تشخیص بسیار مهم است.

به گفته وی، رفتارهای مهم گوارشی، هضم، اشتها، یبوست و مزاج و کیفیت ترشحات است. هر چه دما بیشتر باشد، قدرت هضم بیشتر است. این دستیار طب سنتی افزود: اصولاً پدیده هضم با احساس سبکی در سر یا زیر جناغ همراه است و فرد احساس راحتی یا سبکی می کند. البته به شرطی که غذا معتدل، غلیظ و سخت هضم نباشد.

مصرف برخی از لبنیات را کاهش دهید

علت سنگینی معده بعد از غذا

مصرف زیاد لبنیات می تواند منبعی برای ورم معده و احساس سنگینی باشد.با افزایش سن، فعالیت آنزیم LPH که مسئول هضم لاکتوز (قند شیر) است، به طور طبیعی کاهش می یابد. در نتیجه لاکتوز به خوبی هضم نمی شود. وقتی این قند وارد روده بزرگ می شود، تخمیر می شود و گاز و ورم معده ایجاد می کند، اگر شما هم از این مشکل رنج می برید، مصرف لبنیات را کاهش دهید. از شیر پرچرب، پنیر سفید پرچرب و غیره پرهیز کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب استفاده کنید.

به الیاف توجه کنید

فیبر دفع را تسهیل می کند و فلور روده را تنظیم می کند. به این ترتیب ورم معده را کاهش می دهند. اما به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد فیبر یا بیش از 20 گرم در روز نیز می تواند باعث ایجاد نفخ شود.فیبر دو نوع است: فیبر محلول و نامحلول.نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد که پروبیوتیک ها ورم معده را بهبود می بخشند، اما محققان نمی دانند. دقیقاً چگونه و توسط چه کسی مکانیسم گروه اول است، اگر به مقدار زیاد مصرف شود، برای دفع آسان مفید است. گروه دوم قابل تخمیر هستند. در نتیجه مصرف زیاد آنها باعث تولید گاز زیاد، ورم معده و احساس سنگینی می شود.فیبر محلول در آلو، موز، سیب، گلابی، مرکبات، لوبیا، عدس و… و فیبر نامحلول در کاهو، اسفناج و سبوس گندم. پس در مصرف این غذاها زیاده روی نکنید.

بیشتر بخوانید  همه چیز در مورد قرص پانکراتین و عوارض مصرف این دارو

از نوشیدنی های گازدار خودداری کنید

اگر از ورم معده و احساس سنگینی رنج می برید، بهتر است مصرف نوشابه های گازدار را تا حد امکان کاهش دهید. زیرا گازهای موجود در این نوشیدنی ها مجرای گوارشی را می بندد و غشاهای مخاطی معده و روده را کش می دهد. بنابراین باعث ایجاد احساس سنگینی همراه با ورم معده می شوند.

غذاهای ضد التهاب پیدا کنید

  • برخی از غذاها کمتر تخمیر می شوند یا باعث نفخ می شوند که خطر گاستریت را کاهش می دهد. مصرف سبزیجاتی مانند کنگر فرنگی، رازیانه، زنجبیل، آووکادو، مارچوبه را توصیه می کنیم.
  • در میان میوه ها، آناناس، پاپایا، گیلاس، انگور، توت فرنگی، تمشک، خربزه، کیوی را باور کنید.
  • گوشت قرمز و مرغ را پیدا کنید.
  • برنج قهوه ای و گندم سیاه نیز مفید هستند.
  • توصیه می کنیم برای کاهش نفخ و کاهش وزن، زیره، گشنیز، رازیانه یا دارچین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

جویدن آدامس ممنوع است

به خاطر داشته باشید که هنگام جویدن آدامس هوای زیادی وارد دستگاه گوارش می شود که در نتیجه روده و معده بیشتر منبسط می شود و دچار ورم معده می شوید.بعضی از گیاهان باعث اجابت مزاج آسان یا شکستن باد می شوند. به همین دلیل است که با گاستریت مبارزه می کنند. مانند رازیانه سبز یا آویشن، بادرنجبویه، نعناع، ​​رزماری

و غیره

علاوه بر این، آدامس حاوی مقادیر زیادی سوربیتول است. سوربیتول قندی است که به سختی جذب می شود و در نتیجه باعث ایجاد گاز و ورم معده می شود. پس لطفا آدامس نجوید.

بیشتر بخوانید  ۱۱ روش خانگی برای روشن شدن رنگ پوست

مواظب سفره باش

اگر بعد از غذا احساس سنگینی و نفخ می کنید، باید اصل جدول را رعایت کنید. سر سفره زیاد آب ننوشید. به گفته متخصصان، نوشیدن آب زیاد باعث ورم معده می شود.بزرگسالان صحبت بی دلیل پشت میز را توصیه نمی کنند. اگر در حین غذا خوردن مدام صحبت کنید هوای زیادی می بلعید و در این صورت دچار ورم معده می شوید.غذای خیلی گرم یا خیلی سرد نخورید. در این صورت غذا را خیلی سریع می بلعید و در نتیجه هوای بیشتری وارد دستگاه گوارش شما می شود که مشکل ساز خواهد شد.

غذا را خوب و با احتیاط بجوید

جویدن خوب غذا خطر گاستریت را کاهش می دهد. چون غذا را خیلی خوب و خوب با بزاق خیس می کند. در این صورت کار معده آسان می شود و کار هضم راحت تر انجام می شود که احتمال گاستریت را کاهش می دهد. علاوه بر این، آهسته غذا بخورید. سریع غذا خوردن باعث می شود هوای زیادی ببلعید و احساس سنگینی کنید.

جوشانده ها کار می کنند

برخی از گیاهان به راحتی دفع می شوند یا بادشکن هستند. به همین دلیل است که با گاستریت مبارزه می کنند. مانند رازیانه یا آویشن سبز، بادرنجبویه، نعناع فلفلی، رزماری و غیره. به عطاری نگاه کن. این گیاهان را تهیه کنید و جوشانده آنها را امتحان کنید.

آیا پروبیوتیک ها موثر هستند؟

پروبیوتیک ها در برخی از ماست ها یا به عنوان مکمل های غذایی وجود دارند. برخی افراد معتقدند که این ترکیبات باکتریایی مشکلات گوارشی را حل می کند. با این حال، اثر آنها به طور دقیق ثابت نشده است. به گفته برخی متخصصان، این ترکیبات برای پیشگیری از مشکلات گوارشی ناشی از آنتی بیوتیک ها یا بیماری های التهابی روده مفید هستند، اما درمان آنها به این دلیل است که ورم معده به اثبات نرسیده است.

بیشتر بخوانید  ۲۰ درمان خانگی سریع برای درد معده

علت سنگینی معده بعد از غذا

تاخیر در هضم و وزن بعد از غذا

سرماخوردگی، علاوه بر کاهش سرعت هضم و احساس سنگینی یا سنگینی بعد از غذا، در موارد تشدید سرماخوردگی و بیماری؛ فرد تا مدت ها حتی 8 ساعت پس از صرف غذا احساس سنگینی می کند، از نظر گوارشی «خشکی» همراه با یبوست و «رطوبت با الیاف یا نرمی» مدفوع وجود دارد. «گرما» (اگر زیاد شود) باعث خشکی می شود و اگر با خشکی همراه باشد (که در افراد صفراوی دیده می شود) استعداد ابتلا به یبوست را زیاد می کند و سرما یا گرما اثر معکوس گرما دارد. دسته بندی:

زندان در طب سنتی «بیماری روانی» محسوب می شود. حرکات طبیعی روده باید نیم ساعت تا یک ساعت بعد از هر وعده غذایی صاف و نرم باشد و اگر هر یک از این سه حالت وجود نداشته باشد، فرد دچار یبوست می شود.

******************************************

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید