علت درگیری بین نیروهای طالبان و مرزبانان کشورمان چیست؟


نیروهای طالبان چندین بار با مرزبانان ایرانی در منطقه مرزی زهک درگیر شدند. بیش از 5000 هکتار از اراضی کشاورزی ایران در پشت دیوار مرزی زهک قرار دارد.

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، در سال گذشته چندین بار نیروهای طالبان در منطقه مرزی زهک در شمال استان سیستان و بلوچستان با مرزبانان کشورمان درگیر شدند و به سمت مرز ما تیراندازی کردند. نگهبانان و البته پاسخ لازم را از ایران دریافت کردند.آخرین مورد درگیری مربوط به 8 و 9 مرداد است.

چرا «زک» به محل درگیری مرزی تبدیل شد؟

مناقشه ایران و افغانستان کجاست؟

مجید میر احمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در تشریح درگیری مرزی طالبان با مرزبانان کشورمان، گفت: «تعداد محدودی از مرزبانان افغانستان در منطقه زهک بین مایل 56 تا مایلی. 57 دست به اقدامات تحریک آمیز زدند و به سمت مرزبانان ایران حرکت کردند. آنها تیراندازی کردند. از سوی دیگر نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران نیز به این تیراندازی پاسخ دادند».

بلافاصله پس از درگیری 18 مرداد، حسن کاظمی کومی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در توئیتی اعلام کرد که «پس از درگیری امروز در منطقه هیرمند، نشستی با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی و جمهوری اسلامی برگزار شد. وزارت دفاع دولت انتقالی افغانستان». وزارت دفاع دولت موقت طی تماس با نیروهای مرزی این کشور هدف خود را پرهیز از درگیری و تشکیل کمیته مشترک برای تکرار نشدن چنین اقداماتی اعلام کرد.

در همین حال، سید رسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه در همان روز با انتشار عکسی از مرز ایران و افغانستان در منطقه زهک استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد که اشتباه مدیریت و محاسبه در ساخت و ساز انجام شده است. منظور موسوی دیوار مرزی در منطقه زهک است که البته با مرزهای دو کشور منطبق نیست و پشت این دیوار بخشی از آن است. خاک کشور ما

بیشتر بخوانید  توقیف ۴۳۳۳ دستگاه انواع خودروی شوتی

به گفته مقامات کشورمان، مرزبانان طالبان تفاوت مرزهای دو کشور با دیوار مرزی را درک نمی کنند و به اشتباه دیوار مرزی را مرز دو کشور می دانند در حالی که دیوار صفر نیست. نقطه مرزی

بخشی از کشور پشت دیوار مرزی است

شهریار حیدری، مدیرکل سابق مرزبانی وزارت کشور در گفت وگو با ایسنا، درباره علت درگیری ایجاد دیوار مرزی در منطقه زهک و فاصله این دیوار تا نقطه صفر گفت. . مرز ها. در آن زمان کاروان هایی با مواد مخدر و جنایتکاران از این مرزها عبور کردند و وارد کشور شدند. این دیوار برای جلوگیری از ورود این کاروان ها و همچنین ورود غیرقانونی اتباع افغانستان به کشور ساخته شده و در واقع هدف امنیتی دارد. این کاروان ها باعث ایجاد ناامنی در عمق کشور شد.

وی ادامه داد: دیوار مرزی پشت نقطه صفر مرزی ساخته شده است، زیرا وسط رودخانه هیرمند نقطه صفر مرزی است و گاهی اوقات این رودخانه طغیان می کند، بنابراین باید در جایی که امکان فنی وجود داشت، دیوار ساخته می شد. از نظر قانونی مرز وسط رودخانه است اما از نظر فنی نمی توانیم وسط رودخانه دیوار بکشیم اما مجبور شدیم آن را بیشتر بسازیم. رودخانه هیرمند در مواقعی از سال خشک می شود اما در برخی مواقع پر آب است. مرز ما با افغانستان در وسط هیرمند مشخص شده و در زمین مرزهای دو کشور با حصارهای مرزی مشخص شده است.

حیدری با اشاره به اینکه این دیوار بین 200 تا 500 متری رودخانه کشیده شده است، تاکید کرد: با این حال مرز دو کشور در وسط رودخانه هیرمند است و پیش از آن دولت افغانستان همواره به تفاوت بین این رودخانه پایبند بوده است. نقطه صفر مرز و دیوار. طالبان با مسایل حقوقی و پروتکل های بین المللی و فنی آشنا نیستند و به همین دلیل در تشخیص نقطه صفر مرزی اشتباه می کنند اما اگر عمدی باشد به گونه ای برخورد می شود که فراموش نکنند.

بیشتر بخوانید  فال ابجد | فال ابجد امروز | خبرهای خوشی برات تو راهه! | از این نعمت خدا غافل نشو! + تفسیر دقیق

وی در ادامه با بیان اینکه حدود 5 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی مردم ایران پشت دیوار وجود دارد، گفت: اما در مورد وسعت دقیق این اراضی نظرات متفاوتی وجود دارد، زیرا متراژ برخی از اراضی مستند به سند نیست. البته دیوار مانعی برای ورود کشاورزان است، در زمین آنها نیست و اجازه تردد دارند.

حیدری در خصوص احتمال تخریب این دیوار گفت: شورای امنیت ملی باید در این مورد نظر بدهد اما نیازی به تخریب این دیوار نیست. اکنون با وجود این دیوار، طالبان چندین بار به سوی کشاورزان و مرزبانان شلیک می کنند. اگر دیوار برداشته شود، مشکل حل نمی شود، بلکه باید رفتار طالبان در مرزها اصلاح شود.

چرا «زک» به محل درگیری مرزی تبدیل شد؟

فاصله رودخانه هیرمند به عنوان نقطه مرزی صفری تا دیوار مرزی زهک

دیدگاهتان را بنویسید