علت خواب زیاد نوزاد چیست؟
به گزارش دلگرم : خواب زیاد و مداوم نوزاد برای خیلی از مادر و پدرها نگران کننده است. اما پزشکان متخصص معتقدند خواب زیاد نوزادان طبیعی است و معمولا نوزادان ۸۰ تا ۸۵ درصد از روز را خواب هستند، یعنی بین ۱۶ تا ۱۸ ساعت از شبانه روز را میخوابند.
حتی ممکن است برخی از نوزادان تا ۲۰ ساعت در روز بخوابند. نوزادان هر دو تا سه ساعت برای شیر خوردن بیدار میشوند البته این ساعات ممکن است برای هر نوزاد متفاوت باشد.خواب مورد نیاز هر نوزاد با نوزاد دیگر تفاوت دارد.
زیاد بودن شیرمادر علت اصلی خواب آلودگی کودک است.
چه زمانی خواب زیاد نوزاد نگران کننده است؟
اگر نوزاد همه ساعتهای روز خواب باشد و حتی برای شیر خوردن هم بیدار نشود حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید. باید سلامتی نوزاد بررسی شود، زیرا زردی نوزاد و برخی از عفونتها میتواند باعث خستگی و خواب زیاد نوزاد شود. به این نکته هم توجه کنید که خواب طبیعی نوزاد نسبت به سن او متفاوت است یعنی با رشد نوزادان، خواب آنها کمتر میشود.
نوزاد پس از دو ماهگی، ساعتهای بیشتری در روز بیدار می ماند و ممکن است شب هم کمی طول بکشد تا بخوابد. خوابیدن کمتر به نوزاد مهارتهای زیادی مثل خزیدن و نشستن و مهارتهای پیچیدهتر، مثل راه رفتن و حرف زدن میآموزد.
چه زمانی باید نوزاد را برای شیر خوردن بیدار کنیم؟
اگر نوزاد کمبود وزن داشته باشد یعنی به اندازه کافی تغذیه نمیشود. ممکن است پزشک به شما بگوید که نوزاد را هر ۳-۴ ساعت یک بار از خواب بیدار کنید و به او شیر بدهید تا نوزاد به وزن مطلوب برسد.
خواب برای نوزاد چه فوایدی دارد؟
خواب به رشد مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک میکند. خواب دیدن مغز نوزاد را تحریک میکند و باعث رشد مغز در کودک می شود. دانشمندان معتقدند خواب سبک یا rem باعث تحریک مغز در حال رشد نوزاد شده و تصاویر مفیدی را که برای رشد فکری نوزاد بسیار مهم است را در اختیار مغز میگذارد.
خواب خوب برای یادگیری و گسترش مهارت های نوزاد تا سن ۶ ماهگی اهمیت زیادی دارد.خواب نوزاد در صورتی که مناسب و به اندازه باشد میتواند از بعضی بیماریها و مشکلات عاطفی جلوگیری کند.
نکات خواب کودک
میزان خواب کافی برای نوزاد
الگوی خواب نوزادان از یک ماهگی تا یک سالگی
-
ماه اول: نوزاد در ماه اول ۸ ساعت در روز و ۸ تا ۹ ساعت در شب میخوابد. -
ماه دوم: ۶ تا ۷ ساعت در روز و ۸ تا ۹ ساعت در شب میخوابد. -
ماه سوم: در این دوره هوشیاری نوزاد نسبت به محیط بیشتر می شود. حدود ۴ تا ۶ ساعت در روز میخوابد. یکی دو بار هم در شب برای شیر خوردن بیدار میشود. بیشتر نوزادان در این سن شبها میتوانند ۶ تا ۸ ساعت متوالی بخوابند. -
شش ماهگی: در شش ماهگی نوزاد حدود ۱۴ ساعت در شبانه روز به خواب احتیاج دارد. -
نه ماهگی: نوزاد در این ماه حدود ۱۲ تا ۱۴ ساعت از کل شبانه روز را به خواب احتیاج دارد. -
دوازده ماهگی: در یک سالگی نیاز کودک به خواب حدود ۱۳ ساعت خواب در شبانه روز است. خواب او در شب هم چنان ۱۰تا ۱۱ ساعت است و دو وعده چرت در روز، البته با مدت زمانی کوتاهتر دارد.
حتماً بخوانید:
در چه صورتی خواب زیاد نوزاد غیرطبیعی است؟
اگر فکر میکنید کودک شما بیش از حد طبیعی میخوابد و دائماً خوابآلود است، ابتدا باید او را نزد یک متخصص اطفال ببرید تا بررسی شود که مشکل پزشکی ندارد و مسئله جدی برایش پیش نیامده است.
زردی، عفونت و هرگونه اقدامات پزشکی مانند ختنه میتواند دلایل خواب زیاد نوزاد باشد که نیاز به مداخله پزشکی دارند. پزشک متخصص اطفال نوزاد شما را از نظر میزان رشد و وزنی که باید داشته باشد بررسی میکند و اگر مشکلی باشد درمانها و آزمایشات لازم را تجویز خواهد کرد.
چگونه میتوانم به نظم خواب نوزادم کمک کنم؟
مواردی وجود دارد که میتوانید برای تنظیم خواب نوزاد و تغذیه مناسب او به کار بندید. این موارد عبارتاند از:
1. کودک خود را در طول روز برای پیادهروی بیرون ببرید تا در معرض نور طبیعی قرار گیرد.
2. یک برنامه عصرانه آرامشبخش که شامل حمام، ماساژ نوزاد و پرستاری مناسب است را اجرا کنید.
3. هنگامی که برای تغذیه بیدار نمیشود، سعی کنید برخی از لباسهای او را بیرون بیاورید تا دمای بدن او کم شده و برای تغذیه بیدار شود.
4. اگر در حین شیر خوردن قبل از سیر شدن خوابشان برد، سعی کنید صورت آنها را با پارچه تمیز یا دستمال مناسب کودک مرطوب کنید یا قبل از انتقال به سینه دیگر آنها را بلند کنید تا آروغ بزنند.
5. تحرک و بازی بیشازحد در طول روز میتواند کودک شما را خسته کند. در این شرایط ممکن است با وجود گرسنگی به خواب بروند. هر بار که کودک نشانههای گرسنگی را از خود نشان میدهد، به او غذا دهید.
6. برای اطمینان از مصرف کافی غذا، هر 1 الی 2 ساعت یکبار به او شیر بدهید.
7. اطمینان حاصل کنید که کودک خیلی سرد یا گرم نیست.
8. برنامه خواب کودک را به مدت 1 الی 2 روز یادداشت کنید تا بهتر بتوانید با او هماهنگ شوید.