فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان با اشاره به علائم سرخک، اهمیت واکسیناسیون را در پیشگیری و کنترل سرخک تشریح کرد.
وزارت بهداشت از اپیدمی شدید سرخک در افغانستان و افزایش تعداد بیمارانی که وارد ایران می شوند خبر داده است و بیماران در استان های مختلف شناسایی شده اند. به همین دلیل است که وزارت بهداشت بر پایان واکسیناسیون کودکان تاکید دارد.
دکتر علیرضا ناطقیان، فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان درباره شیوع سرخک به تسنیم گفت: در سال های اخیر موبایل در ایران بومی شده است و به مرحله ریشه کنی ویروس سرخک رسیده ایم. ایران در سال های گذشته گواهی حذف سرخک را از سازمان بهداشت جهانی دریافت کرده بود.
وی افزود: پس از ورود تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی به ایران، ابتلا به سرخک به ویژه در مناطق شرقی کشور افزایش یافته است و اگر کودکان به موقع و درست واکسینه شوند، مشکلی پیش نمی آید. در کنترل سرخک.”
علائم سرخک چیست؟
ناطقیان درباره علائم سرخک ادامه داد: علائم این بیماری در ابتدا به صورت سرماخوردگی ظاهر می شود و شامل سرفه، آبریزش بینی و ترشح از چشم است که به تدریج با تب شدید همراه می شود.
این متخصص عفونت اطفال تصریح کرد: سپس یک سری ضایعات در دهان کودک ظاهر می شود و از روز سوم تا چهارم بیماری، علائم پوستی بیماری شروع می شود. این علائم در روزهای اول به صورت دانه های قرمز جداگانه روی صورت ظاهر می شود و در روزهای بعد روی بدن و سپس روی دست ها و پاها ظاهر می شود.
او گفت: «این علائم ممکن است در کودکانی که دوز واکسن سرخک دریافت میکنند خفیفتر باشد.»
یک متخصص عفونت اطفال درباره سن معمول سرخک گفت: کودکان بسته به وضعیت واکسن آنها به سرخک مبتلا می شوند. در کشور ما واکسن MMR به کودکان 12 و 18 ماهه تزریق می شود، اما متاسفانه با شیوع بیماری عروق کرونر قلب به دلیل مراجعه نابهنگام والدین به مراکز بهداشتی درمانی برای واکسن آبله، پوشش واکسیناسیون کودکان در صربستان اندکی کاهش یافته است. کودکان باید به طور معمول واکسینه شوند.
به گفته وی، سرخک بسیار مسری است و حتی یک کودک سالم در اتاق فرد بیمار نیز می تواند باعث آن شود. گروه های حساس به سن و در معرض خطر سرخک، نوزادان و نوجوانان هستند.