به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا نوعی ترکیب آمیکرون در انگلستان کشف شد که حاصل اختلاط BA.1 و BA.2 emicron به نام KSE است که حدود 10 درصد سریعتر است (نه ده برابر اما فقط 9/6 درصد سریعتر).
بر اساس گزارش اداره ملی آمار (ONS)، تقریباً 5 میلیون کرون جدید تنها در پایان هفته گذشته اتفاق افتاد.
با حسن رودگری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ژنومی علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر تحقیقات سازمان نظام پزشکی کشور درباره جهش جدید کرونا به نام KSE گفتوگو کردهایم.
افزایش نرخ انتقال سویه KSE Corona تا 10٪.
تفاوت بین یک جهش کرونا به نام KSE با سویه های قبلی چیست و در کدام کشورها گزارش شده است؟
نوع جدید KSE یک جهش ناشی از ترکیب مجدد BA.1 و BA.2 است که منجر به عفونت مشترک با آنها می شود و اولین بار حدود 2.5 ماه پیش در انگلستان گزارش شد. برآوردها افزایش 10 درصدی سریعتر در انتقال را نشان داده است که چندان قابل توجه نیست. KSE در حال حاضر زیر مجموعه Amicron است. مگر اینکه رفتار جدیدی به خصوص با توجه به شدت بیماری یا تظاهرات بالینی آن مشاهده شود. به گفته آژانس بیمه سلامت بریتانیا (UKHSCA)، تعداد CSE ها در جامعه هنوز برای ارائه یک تحلیل قطعی از رفتار آنها کافی نیست. تاکنون تنها 637 مورد خاص در انگلیس ثبت شده است که از این تعداد تقریباً 5 میلیون مورد جدید در هفته گذشته قابل توجه نیستند.
در کشورهای دیگر افزایش شدید موارد جدید Amicron BA.2 وجود دارد. اما هیچ نشانی از KSE نیست. در چین که اخیراً قرنطینه سختی را در شانگهای انجام داده است. یک زیرگروه جدید به نام BA.1.1 علاوه بر BA.2 گزارش شده است که در چین یا سایر نقاط جهان گزارش نشده است. هند همچنین ادعا کرد که پرونده KSE در بمبئی کشف شده است.
بزرگ شدن شریان کرونری 7 درصد به دلیل جهش KSE
جهش KSE چقدر باعث افزایش بستری شدن و مرگ و میر ناشی از کرونا شد؟
رودگری: پس از پرش جدید، رکورد جدیدی در تاریخ همه گیری انگلیس به ثبت رسید که با افزایش 7 درصدی بستری شدن در بیمارستان همراه بود. میزان مرگ و میر جهش یافته نشان نمی دهد که این می تواند به دلیل پوشش گسترده و موثر واکسیناسیون باشد. بر اساس گزارش دانشگاه امپریال کالج لندن، بیشترین افزایش در گروه سنی 55 سال و بالاتر بوده و میزان بروز کودکان نسبتاً بالا بوده است. اما برای افراد 18 تا 54 ساله یک فلات (تقریبا ثابت) است و در 90٪ موارد آمیکرون BA.2 است. گفته می شود که افزایش ناگهانی تا حد زیادی به دلیل محدودیت های شدید بهداشتی و قرنطینه است و محصول BA.2 یا Stealth Circulation است.
علائم جهش KSE کرونر
آیا علائم جهش های کرونر KSE با سویه های قبلی متفاوت است؟
در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر تفاوت بین نوع KSE و آمیکرون از نظر علائم بالینی و شدت بیماری وجود ندارد و هر دو بیشتر شبیه سرماخوردگی همراه با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد هستند که بر خلاف شریان کرونر اولیه با تب، سرفه است. و نداشتن بو و مزه این یک علامت رایج بود. NHS انگلستان اخیراً فهرست علائم رایج کووید 19 را به 9 علامت، از جمله تنگی نفس، خستگی یا بی حالی شدید، بدن درد، سردرد، گلودرد، آبریزش یا آبریزش بینی، از دست دادن اشتها، اسهال، تهوع و استفراغ گسترش داده است.
اقدامات ستاد کل کرونا برای جلوگیری از گسترش CSF؛ تسریع در تزریق دوز چهارم در گروه های پرخطر و بازگشایی با توجه به الگوی بیماری
در شرایط فعلی برای سرکوب یا جلوگیری از استرس CSE چه باید کرد؟
رودگری: در مجموع با اطلاعات موجود، واریانت CSE چندان خطرناک نیست و پدیده نوترکیب پیش از این بارها اتفاق افتاده و در حال تکرار است. دلیل اینکه ما نوع جدید را KSE می نامیم. یعنی قبلاً KSA KSB، KSC و KSD داشتیم و هیچ کدام ما را نگران نمی کرد، حتی سویه نوترکیب KSD که ترکیبی از انواع خطرناک دلتا و آمیکرون بود.
نتیجه می گیریم که اولاً بهتر است از ایجاد فضای وحشت غیرضروری در مورد نوع KSE خودداری کنیم. زیرا نه گسترده است و نه لزوماً خطرناکتر است و ثانیاً می دانیم که موج جدید کووید 19 در اروپا و آسیا عمدتاً به دلیل نوع BA.2 آمیکرون است و نوع KSE گزارش شده چندان مهم نیست. . از طرفی با توجه به کاهش تعداد تست های تشخیصی PCR، آمار موجود را نمی توان به عنوان شاخصی از میزان واقعی انتشار موج جدید در نظر گرفت. با این حال، به لطف واکسیناسیون و همچنین تغییرات ژنتیکی تدریجی در ویروس، شدت علائم بالینی، درگیری ریه و بستری شدن در بیمارستان و میزان مرگ و میر به طور قابل توجهی کاهش می یابد. البته، توانایی یک ویروس برای نشان دادن خود به صورت نوترکیب یا اشکال جدید همچنان یک عامل خطر است.
به گفته اپیدمیولوژیست ها، از افزایش شدید ابتلا در برخی از کشورهایی که محدودیت ها را لغو کرده اند، می توان دریافت که کاهش محدودیت های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، بازگشایی خدمات عمومی و مدارس باید تدریجی باشد. در غیر این صورت، شاهد افزایش انفجاری در تعداد موارد هستیم که قطعاً تعداد بستریها و فوتها را افزایش میدهد. اگرچه مرگبارتر از نوع آمیکرون است.
اکنون به نظر می رسد ستاد ملی ویروس کرونا باید بر اساس شدت بیماری و عوامل منطقه ای برای بازگشایی و فعالیت های اجتماعی یک بازه زمانی برای بازگشایی این ویروس در کشور و مناطق مختلف آن فراهم کند و البته برای تسریع خطر، دوز چهارم را دریافت کند. گروه های گروه های سنی خاص یا بیماری های خاص.