عفونت کاندیدا را با 7 علامت تشخیص دهید
با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید راه های مناسب برای درمان عفونت کاندیدا آن ها ملاقات می کنند.
عفونت کاندیدا چیست؟
کاندیدا (قارچ): کاندیدا نوعی مخمر و شایع ترین عامل عفونت های قارچی در سراسر جهان است. بسیاری از گونه های این قارچ ها نیمکره های بی ضرری هستند که در بدن میزبان هایی مانند انسان زندگی می کنند. با این حال، زمانی که موانع مخاطی آسیب ببینند یا سیستم ایمنی ضعیف شود، می توانند به بدن حمله کرده و باعث بیماری شوند.
با شنیدن نام «قارچ» دچار ترس و نگرانی می شویم و در واقع نامزد به عنوان یکی از مهم ترین دوستان و یاران انسان عمل می کند. کاندیدا به سیستم گوارشی کمک می کند و به جذب مواد مغذی کمک می کند – دو عملکرد بسیار مهم برای بدن. اما مشکل زمانی به وجود می آید که تعداد این قارچ ها در بدن به طور ناگهانی افزایش می یابد که در نتیجه این قارچ ها عملکرد روده ها را مختل کرده و وارد جریان خون می شوند; علاوه بر این، آنها مواد سمی تولید می کنند و آنها را در بدن ترشح می کنند که می تواند منجر به “حفره در روده” شود.
عوامل بیماری زا
در بیش از 90 درصد موارد علت کاندیدیازیس واژینال کاندیدا آلبیکنس است و همچنین به گروه آزول حساس بوده و نوع مقاوم آن به ندرت دیده می شود. اعتقاد بر این است که زنان مبتلا به کاندیدیازیس عود کننده واژن می توانند آلوده شوند. برخی از کاندیدا حتی در طول درمان در واژن باقی می ماند و بعداً به منبع ذخیره ای برای عفونت مجدد توسط همان ارگانیسم تبدیل می شود (کلونیزاسیون).
1. آنتی ژن لوئیس
2. عوامل پزشکی
3. عوامل رفتاری
4. دوش واژینال و عوامل بهداشتی، عوامل غذایی، استرس و موارد دیگر.
آنتی ژن لوئیس
زنانی که آنتی ژن لوئیس (یک گلیکوپروتئین که می تواند از اتصال کاندیدا به مخاط واژن جلوگیری کند) ندارند، در معرض خطر بیشتری برای عفونت مجدد با کاندیدا هستند.
عوامل پزشکی
1- دیابت یا متابولیسم غیر طبیعی گلوکز
2- آنتی بیوتیک های وسیع الطیف
سرکوب کننده های ایمنی (اولیه یا ناشی از دارو)
دیابت یا متابولیسم غیر طبیعی گلوکز
افزایش سطح گلوکز در ترشحات واژن و ادرار، کاندیدیازیس را در زنان پیش بینی می کند. زنان مبتلا به کاندیدیازیس مکرر نسبت به زنان سالم سطوح قند بیشتری در ادرار خود دارند. دیابت کیفیت ایمنی سلولی را کاهش می دهد و فراوانی کاندیدیازیس را افزایش می دهد.
آنتی بیوتیک های وسیع الطیف
آنتی بیوتیک ها به طور سیستماتیک یا موضعی فلور لاکتولاسیل طبیعی را از بین می برند و در نتیجه رشد قارچ ها را تحریک می کنند. درمان آنتی بیوتیکی همچنین می تواند با ایجاد اختلال در فلور طبیعی مدفوع، تکثیر قارچ های روده را افزایش دهد و افزایش این منبع ذخیره قارچ می تواند منجر به کلونیزه شدن قارچ های واژن شود. آنتی بیوتیک هایی که اغلب باعث کلونیزاسیون می شوند عبارتند از آمپی سیلین تتراسایکلین ها، سفالوسپورین ها و آنهایی که باعث کلونیزاسیون کمتر می شوند سولفونامیدها هستند.
سرکوب کننده های ایمنی (اولیه یا ناشی از دارو)
بیماران با کاهش ایمنی، کاندیدیازیس عودکننده شدیدتری را نشان می دهند. به نظر می رسد که آنتی بادی ها در مهار رشد و توسعه موجودات ساپروفیت نقش دارند. ایمنی سلولی نقش مهمی در مکانیسم های دفاعی میزبان در برابر کاندیدا ایفا می کند. کاهش اینترفرون I تولید شده توسط لنفوسیت ها از جوانه زنی میسلیوم ها جلوگیری می کند. این یافته ها نشان می دهد که یک عامل کلیدی در کاندیدیازیس عود کننده، کاهش ایمنی سلولی است. به دلیل ایمنی طبیعی عفونت کاندیدا، ایمنی سلولی به طور قابل توجهی تعدیل می شود.
استفاده از کورتیکواستروئیدها و سایر داروهای مشابه باعث افزایش حساسیت به کاندیدیازیس واژن می شود. افرادی که شیمی درمانی یا کورتیکواستروئید دریافت می کنند لنفوسیت T کمتری نسبت به افراد سالم دارند. سایر عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی مانند لوپوس اریتماتوز، سرطان، بیماران بستری، پیوند کلیه. یا سایر اندام ها، سابقه چندین بار تزریق خون، شیمی درمانی، استفاده از آنتی هیستامین ها، مصرف الکل، نیکوتین در تنباکو، کمبود آهن،
ویتامین B12، روی، اسید فولیک، سیکل قاعدگی نامنظم می تواند باعث عفونت کاندیدا شود. چرخه قاعدگی نامنظم از دو طریق خطر ابتلا به عفونت کاندیدا را افزایش می دهد. اول اینکه به دلیل تغییرات هورمونی فرد می تواند در معرض عفونت قرار گیرد و دوم اینکه عوارض و مشکلات مربوط به قاعدگی مانند خستگی، کمردرد، خونریزی شدید و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت کاندیدا موثر خواهد بود.
عوامل رفتاری: رفتار جنسی
رفتار جنسی
بروز عفونت واژینال کاندیدیایی با شروع فعالیت جنسی افزایش می یابد همچنین بین عفونت کاندیدیایی واژینال و رابطه جنسی دهانی ارتباط وجود دارد. آمیزش خشن و آسیب به مخاط واژن و خراشیدن این ناحیه PH این ناحیه را تغییر داده و زمینه ساز رشد قارچ ها می شود. پاسخ های آلرژیک به مایع منی و اسپرم نیز ممکن است در ایجاد واژینیت در زنان فعال از نظر جنسی مهم باشد.
پروستاگلاندین های منی مردانه ممکن است با دفاع ایمنی برخی از زوج ها تداخل داشته باشند. بیشتر پروتئین های موجود در مایع منی یا مایع منی، زن را به تولید آنتی بادی تحریک می کند و او را مستعد ابتلا به آلرژی می کند و باعث پاسخ التهابی می شود. در یک مطالعه بالینی، رویکردهای تکراری (7 بار یا بیشتر در هفته) قوی ترین عوامل خطر هستند.
نوشیدنی خانگی روده را از تمام سموم پاک می کند
اگرچه معمولاً تشخیص این بیماری دشوار است، اما در اینجا برخی از علائم عفونت کاندیدا وجود دارد:
1. اختلالات روده ای
دستگاه گوارش اولین محل سکونت کاندیدا است که در آن بیماری ها و ناراحتی های ناشی از این قارچ شروع می شود. آروغ زدن مداوم، نفخ، یبوست، اسهال و تجمع گاز در روده از علائم عفونت کاندیدا است. دلیل این مشکلات این است که تعداد این مخمرها در تعداد باکتری های مفید روده افزایش یافته و باعث عفونت می شود. معمولاً هنگام درمان عفونت کاندیدا، بیماران به طور چشمگیری احساس آرامش و راحتی بیشتری می کنند.
2. ذهن مه آلود
ذهن مه آلود اصطلاحی عجیب و مبهم است که به احساس خستگی مداوم، حواس پرتی و دمدمی مزاجی اشاره دارد. زندگی در دنیای پر از مادی گرایی و مشغله کاری باعث شده است که بیماری روانی مه آلود بسیار شایع باشد. تغذیه ناکافی، سرشار از غذاهای فرآوری شده و گوشت های فرآوری شده نیز می تواند باعث این اختلال شود. علاوه بر این، رشد غیرطبیعی و عفونت کاندیدا می تواند باعث علائم ذهنی مانند عدم تمرکز، اختلال در هماهنگی بین اندام ها، اختلال در توجه و ضعف حافظه شود.
3. عفونت سینوسی
عفونت سینوسی، مانند سایر علائم کاندیدا، عموماً بسیار شایع است و تشخیص علت اصلی عفونت را دشوار می کند. به طور کلی، کاندیدا باعث مشکلات مداوم سینوسی مانند آبریزش بینی، عطسه مداوم، آبریزش بینی و احتقان بینی می شود. زمانی که چنین عفونت های سینوسی پایدار هستند، کاندیداها می توانند مقصر اصلی باشند، به خصوص برای کسانی که سابقه آلرژی ندارند.
4. خستگی مزمن
سندرم خستگی مزمن (CFS) یک اختلال است که با احساس مداوم خستگی شدید یا کبودی مشخص می شود که باید بیش از شش ماه طول بکشد. این اختلال معمولا علائم دیگری مانند اختلالات، سردرد، درد مفاصل، مشکلات حافظه و گلودرد را ایجاد می کند. عفونت های کاندیدا خطر ابتلا به CFS را در انسان افزایش می دهد.
5. اختلال هورمونی
عفونت کاندیدا می تواند باعث یائسگی زودرس، کاهش میل جنسی، میگرن، احتباس آب، نوسانات خلقی، افزایش وزن و اندومتریوز شود. عفونت نیز یک علامت بسیار شایع است. این عامل باعث می شود که این مخمر حجم بیشتری پیدا کند و از دستگاه گوارش دفع شود. افزایش کاندیدا همچنین باعث تولید مواد مشابه استروژن می شود که می تواند منجر به تشدید اختلال هورمونی شود.
6. عفونت های مکرر مجاری ادراری و واژن
کاندیدا می تواند عامل اصلی عفونت های مکرر واژن و مجاری ادراری باشد. این قارچ می تواند از طریق رابطه جنسی به فرد دیگری منتقل شود. زنان می توانند با انجام برخی کارها شانس خود را برای رشد نامزدها کاهش دهند. مواردی که باید از پوشیدن لباس زیر / جوراب شلواری خیلی تنگ و اجتناب از حمام داغ در هنگام عفونت قارچی اجتناب کنید.
7. عفونت های پوست و/یا ناخن
قارچ ناخن پا و پای ورزشکار دو عفونت قارچی هستند که می توانند در کاندیدا ریشه داشته باشند. عفونت های مکرر می تواند نشانه عفونت کاندیدا باشد، به خصوص اگر با علائم دیگر بیماری همراه باشد.
آنچه در مورد علائم موجود در این لیست ناامید کننده است این است که همه آنها می توانند ناشی از بیماری دیگری غیر از عفونت کاندیدا باشند. بر این اساس، علاوه بر درمان های خانگی، راه های مختلفی برای تشخیص عفونت کاندیدا وجود دارد.
پزشکان می توانند کاندید را به سه روش تشخیص دهند:
آزمایش خون، آزمایش مدفوع یا آزمایش هایی که همزیستی طبیعی دستگاه ادراری را عادی می کند. دکتر ایمی مایرز، یکی از معروف ترین پزشکان جهان، مروری کوتاه بر هر یک از این آزمایشات ارائه کرد.در آزمایش خون، آنتی بادی های کاندید IgG، IgA و IgM باید آزمایش شوند. افزایش سطح هر یک از اینها می تواند نشانه ای از افزایش نامزدها باشد. مشکل این آزمایش این است که گاهی اوقات ممکن است منفی باشد، در حالی که آزمایش ادرار و مدفوع می تواند مثبت باشد.
آزمایش مدفوع با بررسی کاندیدا در روده ها و دستگاه گوارش تحتانی نسبت به سایر آزمایش ها دقیق تر است. به علاوه نوع این قارچ ها را معمولاً می توان در آزمایشگاه تشخیص داد. نوع درمان انتخاب شده بر اساس این تست نیز بسیار موثر خواهد بود. افزایش مقدار این ماده معمولاً نشان دهنده رشد کاندید است.
————————————————- ———————————————–
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی