عریض ترین آبشار ایران در دل رشته کوه های زاگرس


سلام جدید – خدمات گردشگری: آبشار زرد لیمه یکی از جاذبه های طبیعی بکر استان چهارمحال و بختیاری است که بسیاری از مردم از آن اطلاعی ندارند. آبی که در فصل بهار از میان جنگل های سبز بلوط می گذرد، فضایی رویایی و باشکوه را در این مکان ایجاد می کند که شبیه هیچ جای دیگری نیست.

آبشار زردلیمه یکی از بزرگترین آبشارهای ایران است که در نقطه ای بکر در دل رشته کوه های زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. آبشاری بسیار زیبا و دست نخورده در جنوب شهر اردل در میان کوه های مرتفع زاگرس و در کنار رودخانه بازفت. برای رسیدن به آبشار باید ۸ ساعت پیاده روی و پیاده روی کنید. در مسیری که شامل مجموعه ای از کوه ها، صخره ها، شیب های تند و جنگل های زیبای بلوط است. منطقه ای زیبا و دست نخورده که می توانید برای چند روز از دنیای مدرن و زندگی شهری پر سر و صدا فرار کنید.

کل منطقه پوشیده از جنگل های بلوط، چنار، انار وحشی و گردو است.
آبشار زرد لیما در میان جنگل‌های بلوط و صنوبر وحشی با عرض و ارتفاع بی‌نظیر است که آب از هر زاویه‌ای در آن می‌ریزد و انسان را به رویا می‌اندازد.

عریض ترین آبشار ایران در دل رشته کوه های زاگرس

فرقه

زرد آهک کلمه محلی است که برای نام این آبشار زیبا به کار می رود. نظرات زیادی در مورد معنای آهک زرد وجود دارد. در گویش محلی مردم منطقه اردل از رنگ زرد هم برای ارتفاع و ارتفاع و هم برای مناطق سرسبز استفاده می شود. کلمه لیما به معنای اداره پست و دره نیز به کار می رود. با این توضیح زرد آهکی به معنای «ارتفاع در دل دشت» یا «دره سبز» است. برخی معتقدند آهک زرد از مسیر آبشار پایین می آید.

جالب است که پایین دره ای که بالای آن آبشار قرار دارد، منطقه ای گرمسیری محسوب می شود که از آن برای ساخت کلبه های عشایری استفاده می شود، در حالی که بالای دره که هوای سرد دارد، ییلاقی عشایری است. بنابراین ممکن است حتی معنای آهک زرد نیز از کاربرد منطقه در رفت و آمد عشایر گرفته شده باشد.

بیشتر بخوانید  آمار فوتی‌های کرونا در ایران باز هم رکورد زد؛ ۶۸۴ نفر فوت شدند / شناسایی ۳۶۴۱۹ بیمار جدید -

موقعیت جغرافیایی

آبشار زرد لیمه در N320152 E501049 در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. آبشار زرد لیمه یا بویینه در انتهای دره زرد لیمه در منطقه دیناران شهرستان اردل قرار دارد. عرض تاج این آبشار 65 متر و ارتفاع آن 40 متر است. علاوه بر طبیعت جنگل های بلوط زاگرس، چمنزارهای سرسبز و آثار باستانی مانند پل خدا، جاده باستانی، سنگ تراشیده شده 6000 ساله ای که حدود 73 پله از آن باقی مانده است، آن را به یکی از زیباترین ها تبدیل کرده است. . . مناطق ناشناخته گردشگری ایران نوع پوشش گیاهی این منطقه عمدتاً از نوع جنگلی، بلوط، بادام کوهی و مرتعی است، علاوه بر آن گیاهان بومی گندم و جو، مرتعی و سایر گیاهان وجود دارد. علاوه بر زیبایی های این منطقه، عواملی چون سخت بودن دسترسی و کمبود آب در جاده به ویژه در سال هایی که بارندگی کافی وجود ندارد، وجود دارد که یکی از سختی های سفر به این منطقه است.
آبشار بویینه که در اصطلاح محلی و گویش رایج به آبشار زردلیمه معروف است یکی از بزرگترین آبشارهای ایران است که در دره‌های سرسبز منطقه دیناران – اردل و در مسیر جاده کوچ عشایر واقع شده است.
ظاهراً منطقه گرمسیری عشایر در پایین دره و نزدیک آبشار و منطقه سردسیر آنها در بالای دره و ابتدای مسیر پیاده روی است.

عریض ترین آبشار ایران در دل رشته کوه های زاگرس

نحوه بازدید از آبشار

برای دسترسی به آبشار زرد لیمه از شهرکرد به سمت شهر اردل بروید، پس از ورود به شهر اردل به روستای کای بروید. از روستای کای به سمت رستم آباد رفته و پس از رسیدن به رستم آباد از جنوب روستا از طریق جنگل به بازفت بروید. پس از عبور از گردنه چری وارد روستای گزستان می شوید و از آنجا با پای پیاده شروع می کنید. پس از گذر از جنگل با حدود 10 تا 12 ساعت پیاده روی به آبشار می رسید.

بیشتر بخوانید  تصاویر شگفت انگیز از خوردن اسب دریایی توسط یک پری دریایی در اعماق اقیانوس + فیلم

قرار گرفتن آبشار زرد لیما در کنار طبیعت سبز جلوه زیبایی به آن بخشیده است. پوشش جنگلی انبوه اطراف آبشار باعث می شود گردشگران به راحتی راه خود را گم کنند. صعب العبور بودن منطقه، جنگل و جاده طولانی، سفر مستقل را دشوار می کند.

برای بازدید از آبشار زرد لیما بهتر است به یک تور بروید یا یک راهنمای تور که منطقه را می شناسد داشته باشید. هرگز به تنهایی به پیاده روی در جاده دسترسی به آبشار زرد آهک فکر نکنید. زیرا این مسیر به تنهایی و بدون آگاهی بسیار خطرناک است و خطر گم شدن در جنگل و سقوط از صخره را به همراه دارد.

فراموش نکنید که طبیعت و زیبایی های آن نعمت خداوند است. پس در مسیر آبشار زرد لیما علاوه بر وسایل مورد نیاز، کیسه زباله همراه خود داشته باشید و پس از گشت و گذار و تفریح ​​زباله های خود را جمع آوری کنید. چرا که این طبیعت زیبا و دست نخورده نگهبانی ندارد و هر گردشگری مسئول حفظ پاکی و زیبایی آن است.

عریض ترین آبشار ایران در دل رشته کوه های زاگرس

بهترین زمان برای بازدید از آبشار

آبشار زرد لیماه در منطقه گرمسیری استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. بنابراین فصل بهار بهترین زمان برای بازدید از آبشار آهک زرد است. اگر دوست دارید این منطقه را در اوج ببینید، از 25 فروردین تا پایان اردیبهشت ماه را برای سفر به آبشار زرد لیمه انتخاب کنید. رشد فوق العاده گل های وحشی در این منطقه در ماه می، بهشتی رویایی را در دره لیما ایجاد می کند که گردشگران آن را تحسین می کنند.

عریض ترین آبشار ایران در دل رشته کوه های زاگرس

نحوه دسترسی

آبشار زرد لیمه یا (بوبانه) در منطقه دیناران در جنوب استان چهارمحال و بختیاری و در 30 کیلومتری غرب اردل بعد از روستاهای کی و رستم آباد واقع شده است.
مسیر این آبشار سراشیبی با شیب‌های خطرناک و صخره‌های بسیار عمیق و دیدنی در جنوب رشته‌کوه کیفاوس با قله‌های زیبای ماکارون (آفریده ماه) است و در مقابل آن کوه کفازه را می‌بینید. نگاهی به
دسترسی به این آبشار از شهر اردل نیست، بلکه برای رسیدن به آبشار زرد لیمه باید وارد جاده و دشت علیکوه شده، روستای کی را پشت سر گذاشته و به سمت جنوب به سمت روستای رستم آباد ادامه دهید. منبع آب سرد در ابتدای مسیر.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری؛ این جاده در نهایت حدود 40 کیلومتر به جاده خاکی تبدیل می شود و سپس به کوهی می رسد که جاده خاکی در آنجا ختم می شود. در طول جاده حرکت می کنیم تا به دره مورد نظر می رسیم که نه جاده دارد و نه به ماشین دسترسی دارد و باید این مسیر را طی کنیم. در ابتدا در بالای دره هستیم و باید با استفاده از مسیر مالرو به سمت پایین دره حرکت کنیم و در امتداد رودخانه خانا به سمت شرق و از روی رودخانه خانا ادامه دهیم تا به آبشار زردلیمه برسیم.

بیشتر بخوانید  دستگیری عاملان تیراندازی در گیلانغرب

ناگفته نماند که مسیر خروجی نیاز به 8 ساعت پیاده روی و یک شب اقامت دارد و برای این سفر وجود چادر و کیسه خواب مناسب و روز دوم تقریباً همان 8 ساعت پیاده روی است. ما و مسیر رفت و برگشت همان است یا پاکوبا وجود ندارد. طاووس هر که را بخواهد مثل هندی ها می کشد. این ضرب المثل در مورد آبشار زردلیمه گفته شده است.
لازم به ذکر است جاده آبشار گذرگاه عشایری بوده و مسیری هموار دارد.

<п>اعلامیه عریض ترین آبشار ایران در دل رشته کوه های زاگرس اولین بار در ظاهر شد خبر سریع.

دیدگاهتان را بنویسید