سلام جدید – خدمات گردشگری: “سوپ اناریکی از خوراکی های بی نظیر استان گیلان که با کمی ظرافت در آشپزی می توان آن را به راحتی تهیه و تجربه کرد.
مواد لازم برای 4 نفر:
300 گرم گوشت چرخ کرده
200 گرم گردو
2 پورت بزرگ
300 گرم سبزیجات معطر و محلی از جمله جعفری، تره، گشنیز، اسفناج، نعنا، حلواش و چوچاق (در بازار رشت بگو سبزی انار می خواهم)
1 قاشق غذاخوری رب انار
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن
ابتدا یک تابه مناسب را روی آتش بگذارید و روی آن را روغن بمالید. سبزیجات معطر مانند؛ نعناع، جعفری، گشنیز، چوچاق، حلواش را به صورت نگینی خرد کرده و به روغن اضافه می کنیم تا خوب سرخ شود و بعد از سرخ شدن سبزی ها از ماهیتابه خارج می کنیم.
در مرحله دوم نوبت تفت دادن پیاز و گردو است. ۱ عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. سپس گردوی آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. حالا وقت آن است که رب انار، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط پیاز و گردو اضافه کنید.
این مواد را که با یکی دیگر پخته شده است در قابلمه با 4 لیوان آب جوش بریزید و بگذارید یک ساعت با حرارت ملایم بپزد و روغن اضافه کنید. در مرحله چهارم سبزیجات سرخ شده رنگارنگ خود را به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب گوشت جا بیفتد سپس به سراغ پیازهای باقی مانده می رویم. پیاز را ریز رنده کنید و آب اضافی آن را بردارید و گوشت چرخ کرده، زردچوبه، نمک و فلفل را با پیاز رنده شده خوب مخلوط کنید و وقتی خوب شد حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
در مرحله آخر گوشت های استراحت کرده را به اندازه گردو شکل می دهیم و در تابه در روغن تفت می دهیم و در آخر کوفته های سرخ شده را به آب گوشت اضافه می کنیم. خورش انار را می توان با برنج و کیت سرو کرد.
آبگوشت ترش از شستن، آبگوشتی که شما را شگفت زده خواهد کرد
مواد لازم برای 4 نفر:
2 عدد سینه مرغ کوچک
3 عدد بادمجان
2 عدد گوجه فرنگی
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری سیر رنده شده
200 گرم سبزی خرد شده شامل نعناع، گشنیز، چغندر، سیر، ترشک، ترش واش، حلواش و چوچاق (در بازار رشت بگو ترشی می خواهم)
آب پرتقال و نمک و فلفل و زردچوبه
“آبگوشت ترش شستشویکی دیگر از آش های معطر و خوش طعم گیلانی که به همه توصیه می کنیم حتما طعم بی نظیر آن را امتحان کنند. برای تهیه این خورش مهیج در مرحله اول سینه مرغ را با نمک و زردچوبه آغشته کرده و دو طرف آن را در تابه ای با روغن کافی تفت دهید و سینه مرغ سرخ شده را از ماهیتابه خارج کرده و سیر را در همان روغن تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
در این فاصله در تابه ای دیگر سبزیجات خرد شده شامل نعناع، گشنیز، چغندر، سیر، ترشک، واش ترش، حلوا و چوچاق را در روغن تفت می دهیم و این سبزی سرخ شده را با رب و سیر تفت داده شده مخلوط می کنیم و این مواد را حدود 3 دقیقه با هم مخلوط می کنیم و خوب سرخ کن در مرحله دوم 2 لیوان خالی آب جوش به مخلوط مواد اضافه می کنیم سپس مرغ های سرخ شده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب گوشت و مرغ روی حرارت ملایم خوب جا بیفتند.
مرحله سوم بادمجان و گوجه فرنگی را جداگانه سرخ می کنیم. در مرحله آخر زمان اضافه کردن آب پرتقال، فلفل و نمک به آبگوشت، پس از 1 ساعت از پخت مواد است. 15 دقیقه قبل از سرو بادمجان و گوجه فرنگی را به آبگوشت اضافه می کنیم تا طعم و عطر آبگوشت ما تکمیل شود.