طریقه تفت دادن زرشک برای پف دار و خوشرنگ شدن آن



تفت دادن زرشک | روش صحیح تفت دادن زرشک


زرشک دانه های ریز خوراکی خوشمزه ای است که همراه با زعفران کامل کننده ی تزئینات برنج است. زرشک دانه های ترش ریزی است که غالبا به همراه زعفران روی برنج ها سرو می شود محبوبیت این دانه های ریز با زرشک پلوی مجلسی بیشتر معلوم می شود.


با استفاده از این دانه های ترش خوشمزه می توان برنج های مجلسی را به شیوه ای زیبا تزئین کرد راه های تفت دادن زرشک به صورت مجلسی و خوشمزه بسیار راحت بوده و می توان با بهره گیری از این روش برنج های زیبایی را در مجالس سرو کرد راه تفت دادن زرشک را در دلگرم بخوانید.


آشنایی با راه های تفت دادن زرشک


یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی‌ها زرشک پلو است. با وجود این خوشمزگی اغلب خانم‌ها بر این باورند که طبخ آن بسیار راحت است در صورتی که برای تهیه و طبخ غذا باید به مواد اولیه آن دقت کنید.


هرچه برنج این غذا مرغوب‌تر باشد، خوشمزه‌تر خواهد شد. امروزه در بازار، برنج‌های خارجی بسیاری موجود است که هم به خاطر قیمت و هم این‌که پخت راحتی دارد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.


این نوع برنج‌ها موقع جوشیدن بسیار قد می‌کشد و شکل ظاهری زیبایی دارد ولی نه عطرش خوب است و نه طعم خوبی دارد، ولی برنج اصیل ایرانی این طور نیست و ممکن است موقع جوشیدن خیلی قد نکشد ولی عطر و طعم منحصر به فردی دارد.


برنج خوش‌عطر ایرانی پس برای تهیه زرشک پلو حتما از برنج ایرانی استفاده کنید. همچنین بهتر است برنج، آبکش شود.

بیشتر بخوانید  ماکارانی قالبی


(البته کته آن هم خوشمزه است). پلو را مانند همیشه آبکش کرده و دم کنید. یکی دیگر از نکات مهم در طبخ این غذا تهیه زرشک است.


وقتی برای خرید زرشک به بازار می‌روید، دقت کنید که زرشک فاسد و مانده به شما ندهند. زرشک خوب، قرمز روشن و خوشرنگ است، بنابراین از خریدن زرشک‌هایی که رنگ تیره دارد خودداری کنید. زرشک را​ یک ربع در آب سرد خیس کنید.


بررسی راه تفت دادن زرشک


بعد درون یک آبکش بریزید و داخل یک کاسه بزرگ‌تر بگذارید و آب سرد روی آن باز کنید، مدتی بگذارید داخل آب باشد تا شن آن ته‌نشین‌شده و زرشک‌ها تمیز شود. بعد فرصت دهید تا زرشک‌ها خوب خشک شود.


  1. سه راه تفت دادن زرشک : دو عدد پیاز متوسط را ریز رنده کنید و در روغن سرخ‌کردنی بریزید و بگذارید طلایی شود. پس از طلایی شدن، زرشک‌های شسته را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید و زیر آن را خاموش کنید.

  2. راه دیگر این است که زرشک را در روغن ریخته و به نسبت زرشک یک یا دو عدد هویج را رنده ریز کرده و همراه با زرشک‌ها تفت دهید.

  3. روش سومی هم هست که طی آن زرشک را درون روغن می‌ریزید و اندازه یک قاشق غذاخوری آب سرد به آن اضافه می‌کنید و مقداری شکر و زعفران هم روی زرشک‌ها می‌ریزید و می‌گذارید تا یک ربع بماند بعد آن را کمی تفت می‌دهید.


طریقه تفت دادن زرشک برای پف دار و خوشرنگ شدن آن


در هر صورت یادتان باشد زرشک نیاز به سرخ‌شدن زیاد ندارد. همین که زرشک کمی پف کرد آماده شده است.


مقداری برنج داخل زرشک سرخ‌شده بریزید و با آن مخلوط کرده و موقع‌کشیدن برنج از این زرشک و پلو برای تزئین استفاده کنید.


سه روش برای پخت مرغ : اغلب خانواده‌ها زرشک پلو را با مرغ میل می‌کنند. هر خانمی برای طبخ مرغ روش خودش را دارد. ما سه روش پخت مرغ را توضیح می‌دهیم.


۳ روش اصولی جهت تفت دادن زرشک


راه تفت دادن زرشک برای زرشک پلوی مجلسی


اگر می‌خواهید مرغ رژیمی تهیه کرده و میل کنید، دو عدد پیاز را پوست کنده، حلقه‌حلقه کرده و در قابلمه بگذارید. چند حبه سیر را هم پوست بکنید و ریز کنید و داخل ظرف بریزید.


سپس مقداری آب درون قابلمه ریخته و کمی زعفران هم به آن اضافه کنید و به همراه نمک بگذارید تا آرام بجوشد و مرغ کاملا بپزد. یادتان باشد وقتی مرغ پخت، نباید آب زیادی در قابلمه باشد.


روش دیگر آن است که مرغ را درون روغن سرخ کنید. بعد مرغ را بیرون آورده و مقداری رب گوجه‌فرنگی و زردچوبه درون روغن ریخته و آنها را تفت دهید تا رنگ رب‌گوجه عوض شود.


حالا مقداری آب، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه درون رب ریخته و پس از مخلوط‌شدن آنها را روی مرغ بریزید و بگذارید به آرامی بجوشد تا مرغ بپزد.


در روش سوم مرغ‌ها را با پوست شسته، برش‌ دهید. ته ظرفی نچسب (پیرکس‌) را مقداری روغن بریزید و برش‌های مرغ را درون آن بگذارید. دو عدد پیاز متوسط و سه عدد هویج را حلقه‌حلقه کرده و اطراف مرغ بریزید.


دو عدد ساقه کرفس و یک عدد فلفل دلمه را خلالی خرد کنید و روی پیاز و هویج بریزید.


دو عدد کدو سبز را هم با پوست خوب بشویید و کنار بقیه سبزیجات حلقه‌حلقه کنید. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زنجبیل را هم در نصف لیوان آب حل کرده و روی مرغ‌ها بریزید.


نسبت به اندازه مرغ، حدود یک لیوان آب هم روی مواد ریخته و در ظرف را با فویل بپیچید و ظرف را روی درجه ۲۰۰ سانتیگراد در پنجره وسط فر قرار دهید.


بعد از یک ساعت و نیم ظرف مرغ را بیرون بیاورید. در صورت پخته‌شدن مرغ، مقداری زعفران داخل نصف استکان آب جوش حل کنید و روی آن بریزید و شعله گریل را روشن کرده و بگذارید تا روی مرغ کمی برشته شود.


با هر یک از این شیوه‌ها که زرشک پلو با مرغ را تهیه کردید، آن را در جمع گرم خانواده میل کنید و از یک ناهار دور هم لذت ببرید.


بیشتر بخوانید :


اصول درست کردن زرشک پلو و تهیه زرشک و زعفرانش


زرشک چه خواصی دارد + تصاویر


دمنوش زرشک : دستور تهیه و خواص دمنوش زرشک


بد نیست بدانید : فواید زرشک


تقویت قلب قلب سالم از هرگونه بیماری قلبی عروقی در امان است.


زرشک دربردارنده نوعی ترکیب فعال به نام بربامین است که این ترکیب از قلب دربرابر آسیب به بافت‌های آن و هرنوع صدمه دیگری مراقبت می‌کند.


این ترکیب در تنظیم غلظت یون‌های کلسیم موثر است. یون‌های کلسیم مانع از فعالسازی بیش از اندازه پروتیین و در پی آن سکته قلبی می‌شوند.


بعلاوه، این ترکیب حساسیت سلول‌ها دربرابر کلسیم را افزایش داده و در انقباض عضلات موثر خواهد بود.


بیشتر بخوانید  روش تهیه آش جو ویژه اواخر اسفند

دیدگاهتان را بنویسید