طرز پخت استانبولی پلو نذری برای ادای نذر در ماه محرم



طرز تهیه استانبولی پلو ساده، با گوشت


به گزارش دلگرم : استانبولی پلو یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از مراسمها مورد استفاده قرار میگیرد. این غذای خوشمزه را به دلخواه می توانیم با گوشت مرغ، گوشت قرمز و حتی بدون گوشت برای گیاهخواران تهیه کرد.


این غذای خوشمزه را در شهرهای مختلف کشور با مواد بسیار متنوعی درست می کنند که شما هم می توانید از مواد غذایی مورد علاقه خود در این غذا استفاده کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی و طرز تهیه استانبولی پلو در ادامه با سایت دلگرم همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو


  • برنج : 2 پیمانه

  • لوبیا سبز : 500 گرم

  • گوشت چرخ کرده : 500 گرم

  • پیاز : 1 عدد

  • سیر : 2 حبه

  • ادویه: 1 قاشق چایخوری

  • پودر زیره : 1/2 قاشق چایخوری

  • پودر فلفل قرمز : 1/2 قاشق چایخوری

  • پودر آویشن : 1/2 قاشق چایخوری

  • زردچوبه : 1 قاشق چایخوری

  • فلفل سیاه : 1/2 قاشق چایخوری

  • رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذا خوری

  • آبلیمو : 2 قاشق غذا خوری

  • روغن سرخ کردنی : نصف استکان

  • نمک : به مقدار لازم

  • زعفران : 1/2 قاشق چایخوری

  • آب : به مقدار لازم

  • آب جوش : نصف استکان


separator line


طرز تهیه و دستور پخت استانبولی پلو به روشی متفاوت


مرحله اول تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده و لوبیا سبز:


ابتدا برنج را 6 الی 8 ساعت قبل در داخل ظرف پر از آب و دو قاشق چای خوری نمک می ریزیم تا خیس بخورد تا بعد از پخت سفید تر و نرم تر و بلند تر شود.


مرحله دوم:


حال در ادامه لوبیا سبز ها را تمیز می شوییم و در داخل آبکش مناسبی می ریزیم تا آبشان گرفته شود بعد آن ها را در اندازه های دلخواه خرد می کنیم و آماده کنار می گذاریم.


مرحله سوم:


سیر را ها را در داخل ظرف پر از آبی می ریزیم و 15 الی 20 دقیقه صبر می کنیم تا سیر ها خیس بخورند این کار باعث می شود زود تر و راحت تر پوست آن ها گرفته شود.بعد پوست سیر ها را می گیریم و خیلی ریز در داخل ظرفی خرد می کنیم و آماده کنار می گذاریم.


مرحله چهارم :


زعفران ساییده شده را در داخل ظرف درب داری می ریزیم بعد نصف استکان آب جوش را اضافه می کنیم و درب ظرف را گذاشته و ظرف را روی حرارت بخار آب یا حرارت سماور می گذاریم تا زعفران دم بکشد.

حتماً بخوانید:

خاصیت لوبیا سبز

خاصیت لوبیا سبز

فواید لوبیا سبز با دلگرم همراه باشید …تا با خواص لوبیا سبز آشنا شوید. مقدمه ای در مورد فواید لوبیا سبز شما انواع مختلف لوبیاها را می‌شناسید و میل…


مرحله پنجم :


پیاز را پوست گرفته و تمیز می شوییم سپس در داخل تابه مناسبی خیلی ریز خرد می کنیم و چهار قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی و سیر خرد شده اضافه می کنیم و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا پیاز و سیر خرد شده از خامی در آمده و سبک و نرم و کمی سرخ شوند.


مرحله ششم :


حال در ادامه گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و مواد را با قاشق زیر و رو می کنیم و هم می زنیم تا مواد مخلوط شده و 3 الی 4 دقیقه تفت می دهیم تا گوشت چرخ کرده رنگش تغییر کرده و کمی سرخ شود.


مرحله هفتم :


بعد لوبیا سبز خرد شده را اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا مواد مخلوط شده و مقداری نمک و فلفل سیاه و پودر زیره و پودر فلفل قرمز را اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا خوب مواد قاطی شوند.


مرحله هشتم :


حال در ادامه پودر آویشن و زرد چوبه و ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و مجددا مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا مواد با هم خوب مخلوط شوند و دو سوم لیوان آب جوش اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا لوبیا سبز ها و سایر مواد کاملا پخته شوند.


مرحله نهم :


در داخل قابلمه مناسبی 6 لیوان آب می ریزیم و دو قاشق چای خوری نمک اضافه کرده قابلمه را روی حرارت با شعله زیاد می گذاریم تا به جوش آید.


مرحله دهم :


بعد در ادامه وقتی آب شروع به جوشیدن کرد برنج خیس را اضافه می کنیم و هم می زنیم بعد از 6 الی 8 دقیقه یکی از برنج ها را بین دو انگشت فشار می دهیم وقتی برنج له شد ولی مغزش خام بود آبکش می کنیم.


مرحله یازدهم :


در داخل قابلمه مناسبی دو قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی می ریزیم و بعد ته دیگ مورد نظر را گذاشته سپس برنج آبکش شده را می ریزیم و سپس مواد مخلوطی پخته شده لوبیا سبز را اضافه می کنیم و درب قابلمه را دم کنی می گذاریم و به مدت 30 الی 40 دقیقه قابلمه را روی حرارت ملایم دم گذاشته تا مواد خوب پخته شوند.


بیشتر بخوانید  خورشت میگو

دیدگاهتان را بنویسید