دستور تهیه شربت خانگی
طرز تهیه شربت خانگی موضوع مورد بحث ماست. در گذشته، گلهای خوراکی زیادی در آشپزی برای طعم و مزهدار کردن غذاها، برای رنگ دهی و تزئین و همچنین در طب سنتی به خاطر خواص درمانی شان به کار رفتهاند.
تنوع این گلها زیاد است و شامل گیاهان دارویی، علف های هرز بهاره، گیاهان زینتی، سبزیها و شکوفههای درختان میوه میشود.
گل محمدی، گل بنفشه، بیدمشک، بهارنارنج، نسترن، زعفران، گل گاوزبان و گل ختمی یا پنیرک از گلهایی هستند که میتوان در تهیه شربت از آنها استفاده کرد.
طرز تهیه شربت گل محمدی خانگی
گلبرگ های تازه گل محمدی را جدا کنید و در یک قابلمه بریزید. آب جوشیده را سریع روی آنها خالی کنید طوری که روی گلها را بپوشاند. سرعت عمل بالا به حفظ عطر گل کمک میکند. بعد در قابلمه را دم کنی قرار دهید و بگذارید یک روز بماند تا عطر و بوی گل خارج نشود.
فردا عصاره گل ها وارد آب شده و میتوانید آنها را آبکش کنید. موقع آبکش کردن فقط آنها را از صافی رد کنید. اصلا با دست فشارشان ندهید، چون باعث بد رنگی شربت میشود. عصاره به دست آمده را روی گاز بگذارید، شکر را داخل آن بریزید و صبر کنید تا قوام بیاید.
بعضی ها قبل از برداشتن شربت از روی حرارت چند قطره جوهر لیمو به آن اضافه میکنند و بعضی دیگر بعد از خاموش کردن گاز چند قطره آب لیموترش تازه در آن میچکانند.
رنگ شربت در حالت طبیعی روشنتر از شربت آلبالو و تیره تر از توت فرنگی و تقریبا گل بهی است.
نکته: موقع مصرف هم میتوانید چند قطره آب لیموترش تازه در آن بریزید، چون خیلی خوش طعمش میکند.
طرز تهیه شربت بیدمشک برای عید نوروز
به میزان لازم شکر و آب را با هم مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت ملایم تا شربت قوام بیاید. بعد آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید. هر وقت خواستید شربت بیدمشک درست کنید مقداری از عرق بیدمشک را به شهد اضافه کرده و مصرف کنید.
با این روش عطر بیدمشک کاملا حفظ میشود. بعضیها ممکن است بعد از قوام آمدن شربت، عرق بیدمشک را داخل آن بریزند با این کار شربت بعد از سرد شدن، غلیظ میشود، اما بوی بیدمشک آن خیلی نخواهد بود.
میشود به این شربت، عسل، گلاب، نعنا، تخم شربتی، خاکشیر، بهار نارنج، زعفران و خیلی چیزهای دیگر اضافه کرد. همه اینها بستگی به ذائقه شما دارد، اما ممکن است طعم خاص بیدمشک را از دست بدهید.
طرز تهیه شربت گل بنفشه
درست کردن این شربت بسیار راحت است. مواد لازم برای آن گل بنفشه، شکر و آب است. نسبت شکر و گل هم دو به یک است که بستگی به ذائقهتان میتوانید آن را کم و زیاد کنید.
گل بنفشه و شکر را با هم آسیاب کنید. پودر به دست آمده را در آب سرد بریزید و بههم بزنید تا رنگ پس بدهد. آب گرم رنگ گلها را خیلی زود از بین میبرد. شربت الان آماده است. برای یکدستی و شفافیتش میتوانید آن را با یک توری خیلی ریز هم صاف کنید.
رنگ این شربت آبی است که کم کم تحت تاثیر دمای محیط کم رنگ میشود. بنابراین بهتر است تازه تازه درست شود. اگر دوست داشتید چند قطره گلاب یا عرق بیدمشک هم به آن اضافه کنید. همچنین برای داشتن تنوع رنگ میتوانید چند قطره آبلیمو در شربت بچکانید تا رنگ آن ارغوانی شود.
طرز تهیه شربت بهار نارنج خانگی برای مهمانی
با استفاده از عرق بهار نارنج: برای این کار اول باید شکر، آب و عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حدود ده دقیقه قبل از قوام آمدن شربت، آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه دیگر بجوشد.
وقتی شربت قوام آمد (کمی رقیق تر از شربت مربا شد) آن را از روی حرارت بردارید. بعد از خنک شدن آن را در یخچال بگذارید. البته تا قبل از آمدن فصل گرما میشود آن را در جای خنکی مثل زیر زمین هم نگهداری کرد.
نسبت شکر و عرق بهارنارنج دو به یک است. برای این نسبت یک قاشق سوپخوری آبلیمو هم کافی است.
طرز تهیه شربت زعفران مجلسی
مواد لازم برای تهیه شربت زعفران:
-
زعفران ساییده شده نصف قاشق غذاخوری -
گلاب ۳ قاشق غذاخوری -
آب نیم لیتر -
شکر به مقدار لازم
مراحل تهیه شربت زعفران:
آب را داخل یک قابلمه ریخته و روی شعله قرار دهید تا به دمای جوش برسد. شعله را کم کنید، شکر را به آب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کامل حل شود.
بعد از این که شکر کامل در آب حل شد، زعفران خیس خورده را به مخلوط شکر وآب اضافه کرده و خوب هم بزنید. در ادامه گلاب را نیز اضافه کنید و شربت را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا قوام پیدا کند.
قابلمه را از روی حرارت بردارید، بعد از این که شربت خنک شد، آن را در ظرفی مناسب ریخته و درون یخچال قرار دهید. هر زمان که مایل بودید شربت بنوشید، یکچهارم لیوان شربت را با آب خنک مخلوط کرده و نوش جان کنید.
اگر مایل بودید میتوانید از تخم شربتی یا خاک شیر نیز برای تهیه این شربت استفاده کنید تا هم ظاهر شربت زیباتر و هم خواص آن بیشتر شود. برای این کار اگر از تخم شربتی استفاده میکنید، آن را از قبل خیس کنید تا لعاب دار شود سپس به شربت اضافه کنید.
اگر از خاک شیر استفاده میکنید، آن را خوب بشویید تا تمام سنگها و ذرات ریز جدا شود، سپس داخل شربت بریزید.
طرز تهیه شربت ریحان برای عید نوروز
برای تهیه این نوشیدنی مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ ریحان خرد شده مخلوط کنید، داخل ظرف درداری بریزید.
به مدت یک ساعت در ظرف را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده نوشیدن شود.
طرز تهیه شربت نعناع خانگی
برای تهیه شربت نعناع، برگ تازه نعناع را به مقداری شربت آب قند رقیق اضافه کنید و پس از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید.
پس از خنک شدن در یخچال مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.
طرز تهیه شربت لیمو و رزماری خانگی ویژه عید نوروز
ترکیبی از یک لیوان شکر را با 5/1 قاشق غذاخوری رزماری خرد شده، یک عدد پوست لیموی خلال شده با مقداری دلخواه آب بجوشانید تا شکر به خوبی در آب حل شود.
بعد از یک دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید و بعد از یک ساعت که شربت به خوبی سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و پس از چند روز نوشیدنی ابتکاری شما آماده مصرف خواهد بود.
با این خوراکی های خلاقانه در عید نوروز از مهمانانتان پذیرایی کنید
10 شیرینی ویژه عید نوروز همراه با طرز تهیه آن ها