مارمالاد سیب | طرز تهیه مارمالاد سیب
برای تهیه “مارمالاد سیب” خوشمزه و سالم در خانه همراه آشپزخانه دلگرم باشید.
آموزش تهیه چند مدل مارمالاد سیب مرحله به مرحله
1 – طرز تهیه مارمالاد سیب با کشمش
مواد لازم :
-
سیب 2 کیلو گرم -
شکر 2 کیلو گرم -
کشمش 1 لیوان -
لیمو ترش 2 عدد -
چوب دارچین 2 عدد
طرز تهیه :
-
ابتدا پوست سیب ها را بگیرید به صورت درشت خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ بریزید تا کمی نرم بشه بعد با میکسر سیب ها رو له کنید. -
دارچین و شکر و کشمش را اضافه کرده و مخلوط کنید و کمی آب بریزید تا بجوشد. -
بعد از اینکه آب مارمالاد جوشید داخل قابلمه آب دو عدد لیمو را هم اضافه کنید و بگذارید دوباره بجوشد و آب آن غلیظ شود. -
مارمالاد ما آماده است. نوش جان…
2 – روش تهیه مارمالاد سیب و توت فرنگی
مواد لازم :
-
سیب 600 گرم -
توت فرنگی 800 گرم -
آب سه چهارم پیمانه -
شکر حدود 1 کیلوگرم -
آبلیمو یک سوم پیمانه
روش تهیه:
-
پوست سیب ها را بگیرید و دانه های آن را خارج کنید. سپس به قطعات ریز خرد کنید. -
حالا سیب ها، توت فرنگی ها و آب را با هم مخلوط و داخل ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید تا در حدود نیم ساعت بجوشد. -
اکنون مخلوط میوه را اندازه گیری نمایید و به ازای هر یک پیمانه مخلوط میوه، سه چهارم پیمانه شکر در نظر بگیرید. -
سپس مخلوط میوه ها و شکر را به همراه آبلیمو درون ظرف قبلی منتقل کنید و دوباره روی اجاق قرار دهید. -
حرارت را ملایم کنید تا زمانی که شکر حل شود. سپس بگذارید مخلوط حدود 15 دقیقه بجوشد تا زمانی که کاملا به قوام برسد. حالا مارمالاد داغ را داخل شیشه ی استریل شده ی داغ بریزید و درب آن را ببندید.
3 – طرز تهیه مارمالاد کیوی و سیب
مواد لازم :
-
کیوی 3 عدد -
سیب 1 عدد -
شکر 250 گرم -
گلاب 2 قاشق غذاخوری -
ورق ژلاتین 1 ورق -
آبلیمو نصف قاشق چایخوری -
هل و دارچین نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه :
ما مزه هل و دارچین رو توش دوست نداشتیم البته سلیقه ایه به نظرم اگه شکرش یه کم کمتر بشه بهتر میشه برای ما خیلی شیرین بود البته من همیشه چیزایی که درست میکنم کم شیرینیه واسه همین شیرینیش واسه ما یکم زیاد بود بازم میگم سلیقه ایه .
-
کیوی و سیب ها رو پوست میگیریم و با میکسر خوب خوب له میکنیم -
بعد تو قابلمه میریزیم و تقریبا 1 و نیم لیوان آب و شکر رو روش میریزیم و هم میزنیم تا غلیظ بشه -
در آخر گلاب و هل و دارچین رو (در صورت تمایل)میریزیم وقتی غلیظ شد شعله رو خاموش میکنیم -
ورق ژلاتین رو که تو آب سرد گذاشته بودیم رو آبشو میگیریم و تو مایه که یکم خنک شده میریزیم و هم میزنیم و بعد تو ظرف مورد نظرمون میریزیم
4 – دستور تهیه مارمالاد با سیب گلاب
مواد لازم:
-
سیب گلاب خرد کرده دو کاسه ماست خوری -
شکر دو کاسه ماست خوری -
زعفران یک چهارم قاشق چایخوری -
گلاب دو قاشق غذاخوری -
پودر ژله سیب یا لیمو دو قاشق غذاخوری
با این مقدار مواد لازم به اندازه چهار کاسه ماست خوری از «مارمالاد سیب» خواهیم داشت.
روش تهیه :
-
در قابلمه ای سیب را ریخته و 4 الی 5 لیوان آب اضافه نموده و میگذاریم روی حرارت تا بپزد. -
اگر در زمان پخت احساس کردین آب کم است اضافه نمائید. بعد از پختن سیب ها ،باید آن را له نمود. -
بعد از له نمودن شکررا اضافه نموده و میگذاریم بدون قرار دادن بر روی حرارت در همان حالت بماند تا شکر و سیب با هم ممزوج شوند. -
بعد از پایان زمان مورد نظر ، روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد. -
ژلاتین و آب لیمو را با هم مخلوط نموده و به مارملات در حال جوش بیفزائید. -
2 الی 3 جوش خورد (حدود 3 الی 4 دقیقه) قابلمه را از روی حرارت برداشته ومیگذاریم تا سرد شود.
نکته:
-
باید دقت شود که مارملات کاملا” غلیظ و بدون آب باشد. -
ظرف تهیه مارملات اگر مسی باشد بهتر است. -
میتوانید برای خوش رنگ تر شدن آن از رنگهای خوراکی نیز استفاده کنید.
5 – طرز تهیه مارمالاد سیب کاراملی
مواد لازم :
-
سیب : 2 کیلو -
آب سیب : 3 پیمانه -
شکرقهوه ای : 1/2 و1 پیمانه -
شکر: 1/2 پیمانه -
آب لیمو : 2 قاشق سوپ خوری -
پودر دارچین : 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه :
-
سیب ها را به چهار قسمت برش زده، هستهها و قسمت سفت وسط آن را خارج کنید. -
در یک قابلمه 8 الی 10 لیتری گود سیبها و آب سیب را ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید. پس از اینکه به جوش آمد بین 30 الی 35 دقیقه یا تا هنگامی که سیبها پخته شوند، بگذارید تا بپزند. -
مخلوط حاصل را با مخلوط کن یا دستی هم بزنید. هستهها و پوستهای باقیمانده را جدا نمایید. مقدار حاصله 7 و ½ لیوان خواهد بود که باید آن را به قابلمه برای ادامه طبخ برگردانید. -
شکر قهوهای، آب لیمو، شکر و پودر دارچین را به آن افزوده و بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. پس از اینکه شروع به جوشیدن کرد، بگذارید برای 90 الی 105 دقیقه تا هنگامی که غلیظ شود بپزد. -
مارمالاد سیب کاراملی داغ را در شیشههای مربای نیم لیتری بریزید و کمی از سر آن را خالی بگذارید. لبه ظرف را تمیز کنید و در آن را با سرپوش محکم ببندید. -
شیشههای پرشده از مربا را در قابلمههایی که از قبل با آب جوش پر شدهاند به مدت 5 دقیقه قرار دهید. پس از آن شیشههای مربا را از قابلمه بیرون آورده و بگذارید تا سرد شوند.
6 – طرز تهیه مارمالاد سیب و هویج
مواد لازم :
-
سیب متوسط : 4 عدد ( سیب سفید سفت بهترین گزینه میباشد ) -
هویج متوسط : 4 عدد -
شکر : یک و نیم پیمانه -
پودر ژلاتین : 2 قاشق مربا خوری -
آب ولرم : یک دوم پیمانه -
پودر هل : یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
-
پودر ژلاتین و آب رو قاطی کنین بزارین رو بخار آب تا حل بشه. -
هویج و سیب رو شسته پوست شون رو بگیرید ، هسته های سیب رو هم جدا کنید بعد تو آب میوه گیری آبشون رو بگیرید اما تفاله شون رو بیرون نریزید بلکه مجددا با آبشون قاطی کنید شکر رو هم به این معجون اضافه کرده بزارید رو گاز تا بجوشه و حسابی قوام بیاد -
خیلی مهمه که مارمالاد خوب قوام بیاد باید غلیظ بشه، بعدش ژلاتین و هل رو هم بهش اضافه کنین هم بزنین و از رو گاز بر دارین، یه پنج شش ساعتی که تو یخچال موند آماده خوردنه
خواص سیب در مارمالاد سیب
جدا از طعم و مزه ی بسیار عالی سیب، این میوه سرشار از خواص درمانی است. در این مقاله، برای شما دلایلی آوردهایم که چرا باید روزی حداقل یک عدد سیب بخورید :
-
سیب پخته شده با حرارت ملایم تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است. البته حتما از ظرف لعابی یا تفلون استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین و ویتامین های سیب حفظ میشود. -
سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک میکند تا کلسیم غذاهای دیگر را نیز بهتر جذب کند. -
پوست سیب را مانند چایی دم کنید و بیاشامید این چائی بهترین دوست کلیه است. -
شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا میباشد. برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آن را با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام بیاید. سعی کنید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید. -
خوردن سیب یبوست را برطرف میکند و برای خستگی مفرط مفید است. -
نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است. -
آب سیب را با آبمیوهگیری در منزل تهیه کنید و فورا آن را بنوشید زیرا ماند آن باعث میشود آب سیب آنزیم های خود را از دست بدهد. -
آب سیب برای زیبایی پوست فواید زیادی دارد. بخصوص برای از بین بردن چین و چروک پوست بسیار موثر است. بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید. البته سعی کنید همیشه آب سیب تازه استفاده کنید. همچنین سیب را بپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را به صورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آن را بردارید. -
سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید، زیرا مقدار زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد. پوست سیب دو تا شش برابر بیشتر از گوشت آن، ترکیبات آنتی اکسیدانی دارد. -
مراقب باشید دانه های سیب را نخورید زیرا دارای سیانید بوده و مصرف زیاد آن ایجاد مسمومیت میکند. -
سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدار زیادی پکتین میباشد. -
سیب حاوی میزان زیادی فیبر میباشد و بدون این که شما کالری زیادی دریافت کنید، معده را پُر نموده و باعث میشود دیگر احساس گرسنگی نکنید. -
شیرینی طبیعی که در سیب وجود دارد به آهستگی وارد خون میشود و به حفظ قند خون و این که سطح انسولین را در بدن شما در حد ثابتی نگاه دارد، کمک میکند، در نتیجه بدن شما احساس سیر بودن بیشتری خواهد کرد، برعکس خوراکیهای آماده که مواد قندی در آنها بسیار زیاد است و گرسنگیهای بسیار سریع را به دنبال دارند. -
با خوردن سیب به طور منظم میتوانید از مبتلا شدن به دیابت و مشکلات دیگری که به دنبال دارد جلوگیری کرد. ژلاتین موجود در سیب نقش انسولین را ایفا میکند در نتیجه در تنظیم سطح قند خون بدن اهمیت ویژه ای دارد. -
سطح بالای کلسترول در بدن مشکلات طولانی مدت و خطرناکی را به دنبال دارد. با مصرف سیب میتوانید سطح کلسترول را در حد نرمال نگه دارید. مطالعات و پژوهش ها حاکی از این است که خوردن دو عدد سیب در روز تقریباً به میزان 16 درصد سطح کلسترول بدن را پایین میآورد. -
افرادی که روزانه بیشتر از یک سیب میخورند، درصد مبتلا شدن به چند نوع سرطان را 9 تا 42 درصد در خود پایین میآورند. (سرطان دهان، مری، روده بزرگ، سینه، تخمدان، سرطان پروستات و سرطانهای دیگر) -
از آن جایی که سیب دارای آهن است در درمان آنمی (کم خونی) نقش مهمی دارد. اگر شما دائماً احساس ضعف و خستگی دارید با خوردن این میوه میتوانید سرحال شوید زیرا قند طبیعی و اسیدهای موجود در سیب با آهن آن ترکیب شده و باعث افزایش انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن میشود به گونهای که بدن در برابر بیماریها حالت آماده باش به خود میگیرد. -
دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه میباشد.
بیشتر بخوانید :
آموزش دسر ماست و نارنگی خوشمزه و دوست داشتنی برای کودکان
کمپوت سیب : دستور تهیه بهترین دسر برای بچه ها
دسر رنگین کمان جذاب برای بچه ها
فرنی انبه یک دسر متفاوت و جذاب برای بچه ها